Autor: FoNet

Info
29.05.2020.
22:02
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Svilojevu da je Vlada Srbije uložila dosta u infrastrukturu i predškolsko obrazovanje i da su vaspitačima povećane plate za oko 44 odsto.
  • Dr

    30.05.2020 18:05
    @Limanac
    Da li to znači da je Fakultet za medicinske sestre ili vaspitačice u rangu Pravnog,Medicinskog...?
  • Deka

    30.05.2020 18:00
    @Limanac
    A gde su onda u vreme praznika,kao i u vreme zimskog i letnjeg raspusta u školama?Zašto ne rade,nego se organizuje dežurni vrtić ili bake i deke?I verujte mi,više su vredele nekadašnje vaspitačice sa srednjom školom nego kako Vi kažete ove diplomirane.Kolike su plate nastavnicima,ekonomistima....budimo iskreni ali da računamo stvarno efektivan rad a ne BORAVAK na poslu.
  • Lupetanja

    30.05.2020 12:56
    Do iznemoglosti
    Brnabicka-nije za pohvalu da visoko obrazovni kadar ima platu ispod republickog proseka kao sto nije za pohvalu da o predskolstvu uvek pricaju oni koji pojma nemaju -od svih strucnjaka ostadose samo politicari i mesaju babe i zabe
  • Limanac

    30.05.2020 11:00
    @dr

    Uveren sam da nisi doktor, jer neko obrazovan ne može da pokazuje ovoliko neznanje.

    Ne, vaspitačica nije medicinska sestra. Današnje vaspitačice imaju završen fakultet, one od pre 20 godina višu školu.
    Na jaslenom uzrastu (deca od 1 do 3 godine) sa decom rade medicinske sestre i to one koje su završile pedijatrijski smer u srednjoj medicinskoj.
    Vaspitačice nemaju letnji i zimski raspust, već isti broj dana godišnjeg kao i ostali zaposleni. U praksi, to je najčešće 25 dana.
  • Dr

    30.05.2020 09:04
    izbori
    Ha ha plata VASPITAČICA = MEDICINSKA SESTRA.Posao vaspitačica nije lak,rad sa malom decom ali nikako ne može biti vrednovan kao med.sestre.Zimski raspust,letnji raspust,slobodni vikendi,praznici.....zašto se već konačno ne naprave PLATNI RAZREDI.Zašto ova selektivna POVEĆANJA plata?Sada će se javiti Prosveta jer su nastavnici,učitelji....ostali ispod.Meni ovo liči na ishitrene PREDizborne kupovine....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna