Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Info
11.06.2020.
20:29 > 10:24
Izvršni direktor Adriatic Publicis Grupe Anđelko Trpković poručio je kako u velikim katastrofama sitne katastrofe prestaju da budu bitne, te je u tom kontekstu "cela drama koja je nastala sa pričom o koroni" bila savršen alibi za značajan broj kompanija.
  • novosađanka

    12.06.2020 09:38
    Nešto sasvim drugo

    Pravo je osveženje kada se ovakvo razmišljanje i odličan tekst pojavi u masi političkih gadosti kojima smo permanentno izloženi. Činjenica je da civilizacijski principi i društvena svest gube bitku u surovoj tehnološkoj utakmici kojoj smo svi podlegli. Čestitka i gospodinu Trpkoviću i novinaru koji nam je preneo njegovo izlaganje.
  • Čika

    12.06.2020 09:37
    21.vek
    Pomislite samo da su naši roditelji radili 8 sati uz papir,olovku i digitron tada pre kompjutera i tehnološkog napretka.
    Sada sa ovim znanjem i mogućnostima,mi danas robujemo od 8 do 10 sati na poslu...
    Zar ne bi trebalo danas da je radno vreme max. 4 sata (a produktivnost i dalje daleko veća),a da ostatak provodimo sa porodicom,prirodom,samim sobom...
    Ali to nekome ne odgovara !!!

    Moramo da se osvestimo,razmišljajte svojom glavom,mediji su stvoreni da kreiraju sliku po želji onih koji njima upravljaju !
  • dule

    12.06.2020 08:43
    Zanimljivo. Nenormalno mu je da svake godine ima pritisak da napravi 6% bolje rezultate ali istovremeno očekuje veći tehnološki napredak od ovog koji ima.

    Pa neće da može.
  • dr Petrović

    12.06.2020 07:51
    civilizacija jede svoju decu
    Zaista ste u pravu: civilizacija ne napreduje, a tehnologija da.
    Nikola Tesla je pametno rekao ono o duhovnom napretku nauke.
    Mi imamo žabokrečine manipulativnih religija, a ekonomija je jedna od njih.
    Mi moramo prvo da se osvešćujemo. Tako nastaje civilizacija: objedinjenjavanjem duhovnosti (koja nema veze sa religijama, koje su droga) i tehnologije.
    Korona osvešćuje, jer je esencija laži: čekamo da se rodi "stoti majmun".


  • B&B

    12.06.2020 06:46
    Globalizam
    To se jednom recju zove Globalizam... On tera na brze promene i brze inovacije.... sto tvoj deda nije imao. Model Opela koji je tvoj deda vozio pravio se 10-15 god a sada se menja na 1-5 god. Problem za zapad koji je to uveo je Kina ( uspela je da ih pobedi njihovim oruzijem) i sad se traze modeli koji bi doneli opet prevagu njima ( da ostali dzabe rade doveka za njih). Sad treba saopstiti svima puj pik ne vazi vise ovakav globalizam vracamo se malo unazad i pravimo nesto hibridno , naravno da nama opet odgovara. To je cela prica
  • Lepo

    12.06.2020 01:49
    Bravo
    Sa oduševljenjem sam pročitala ovu vest. Ako je novinar ovako dočarao, verovatno je bilo interesantno i za slušanje.
  • Profi

    11.06.2020 23:47
    Uprosceno
    Prilicno uprosceno glediste, ali i ima dobrih elemenata. Neki modeli se moraju menjati i to ne zbog Korone, vec zbog zagadjenja kompletno planete, narusavanja klime, dekadencije drustva citavog sveta , prenaseljenosti planete, opste socijalne nejednakosti itd itd. Pri tome je Korona samo sve to sad ogolila, i ubrzala tokove.
  • Vlada

    11.06.2020 21:40
    ---
    Cenu toga napretka koji si opisao Trpkoviću, trpi planeta i mi sa njom. Prilično kratkovido sagledavanje ekonomije. Neće uskoro postojati uslovi za ekonomiju kakvu poznajemo, jer smo uništili SVE oko sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna