Autor: Danas

Info
24.06.2020.
08:18 > 21:23
Umesto da popravi status radnika i obezbedi im više sigurnosti, novi Zakon o agencijskom zapošljavanju koji je počeo da se primenjuje od marta doveo je do novih nelogičnosti i otvorio vrata poslodavcima da nastave sa starom praksom.
  • Realista

    26.06.2020 11:38
    Realnost
    Čista demagogija i mogućnost za malverzacije, pranje para i razne druge radnje koje omogućavaju poslodavcu da otkaže potrebu za radnikom kako mu odgovara bez neke odgovornosti.
    S jedne strane imate zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, a sa druge strane imate agencijsko zapošljavanje koje omogućava javnom, ali i privatnom sektoru da zapošljava radnike, a da se ne vode kao da su zaposleni kod njega.
    Odobrite zapošljavanje u javnom sektoru (ali u skladu sa strukom, znanjem, iskustvom i potebom, a ne vodeći se nepotizmom, ličnim interesimai sl.) i smanjićete agencijsko zapošljavanje, a smanjićete troškove javnom sektoru, jer neće morati da plaća proviziju agenciji. Radnik će imati sva prava, biće kreditno sposoban i biće zadovoljniji a samim tim i produktivniji.
  • car

    25.06.2020 07:08
    državo j... ti mamu
    Primer u mojoj porodici, supruga mi radi 15 godina preko agencije i šta da vam kažem, lopine, država korumpirana, stalno LAŽU, supruga mi radi za Telekom 15 godinaaaaaa, naravno da ih neće zaposliti NIKADA za stalno jer vladaru naše države to nije interes............. BLJAK. :-(
  • Ko je kriv ????

    25.06.2020 00:52
    Kako je to uopšte moguće ?

    Ko kontroliše zakone i da li će neko tužiti zbog takvih loših zakona na koje se žale i sudije i advokati i narod i zakonodavci ?

    Sistem mora sam sebe da provera na svakoj instanci, a ne da sve zavisi od Žike i Pere i peticija i novinara i pritisaka naroda koji moraju krv da ispljuju da za najmanju popravku sistema !

    Eto zato smo bojkotovali takve debelokošce !!!!
  • Milijana

    25.06.2020 00:38
    Koga će da jašu kad sve što valja ode iz ove zemlje... Nažalost
  • dule

    25.06.2020 00:16
    Nema tu mnogo nauke. Naravno da su potrebni dobri zakoni, ali radnicima ce biti bolje kad nezaposlenost padne ispod 10%. A i tada ce se za njih boriti domaci poslodavci, strance boli ona stvar, oni su ovde zbog suludih subvencija.
  • Uros

    24.06.2020 23:15
    Ovo je jedna od stvari zasto Vodju zapad (EU, USA), Rusija i Kina, tolerise bez obzira na ne demokratiju, bezocnu kradju, lopovluk i kriminal koji njegova sekta vrse.
  • Lala

    24.06.2020 21:55
    Lopine
    Zašto je to tako. Pa sve te agencije su od jedne partije i kako onda da štite radnike kad se sav zakon namešta njima, a radnika udri po leđima. "Život je maskenbal" bi trebalo da im je parola na sledećim izborima.
  • Dzaba istorije

    24.06.2020 21:39
    Zna se kada i kako se stvaraju bolji uslovi za radnike, kada se oni pitaju, a oni se pitaju samo kada ustanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna