Autor: FoNet, Beta

Info
03.07.2020.
12:06 > 12:06
Grupa studenata okupila se danas ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, tražeći da se ne izbacuju iz domova i da im se obezbedi besplatno testiranje na korona virus, ukidanje školarina za sledeću godinu onima koji su samofinansirajući i dodatne rokove za polaganje ispita.
  • Titi

    08.07.2020 01:18
    Avgust
    @Pipi: Eto doakao vam je ministar, sad imate ispitni rok i u avgustu! Neradnici jedni
  • Vladimir

    07.07.2020 12:02
    Upis
    Bilo bi jako dobro da napravite reportažu o upisi na FTN koji je upravo u toku. Veliki broj prijavljenih će ostati neupisan i pored visokih bodova na testu i ukupno. Prijavljeno je mnogo više kandidata nego što Fakultet može da primi. Na listu zahteva studentskog protesta treba dodati i povećanje kvote za samofinansirajuće studente. Deca su se sama pripremala zbog korone, a sada će ostati neupisana zbog ogromnog broja kandidata. Treba imati u vidu da na ovaj Fakultet u Novom Sadu dolaze mladi ljudi iz svih krajeva Srbije i iz Republike Srpske i zato treba povećati kvote.
  • boyana

    07.07.2020 12:01
    protesti studenata
    nece da plate skolarinu pa da nece i ispite da poloze bez polaganja prva ta mladez se nepridrzava odluka zdravstvenih radnika nenose maske skupljaju se eno svako vece kej prepun stoje ili sede jedno pored drugog ko sardine











  • @

    07.07.2020 09:36
    U ime04.07.2020 • 19:24
    Bilo bi dobro da pošaljemo sve one koji imaju višegodišnje i/ili decenijsko članstvo u partiji da da čiste kanale, atmosfersku kanalizaciju od smeća i na taj način spreče poplave, s obzirom da studenti nisu ni stigli do tog nivoa parazitizma, a ima vas daleko više nego studenata.
    To što su neki neiformisani vezano za to da ispitni rok još uvek traje i da ni najbolji, a ni najgori studenti nisu još uvek nisu završili sa obavezama govori više o njima samima, nego o studentima.
    Vest da je 250 studenata, koji borave u domovima, zaraženo, je demantovana u medijima.
    Neki od zahteva studenata su razumljivi, neki nisu, ali sigurno studenti ne treba da dozvole da budu predmet političkih i drugih manipulacija, izbacivanja na ulicu u sred ispitnog roka, koji je pomeren zbog vanrednog stanja, medijskog i svakog drugog proganjanja. Npr. nazivanjem istih lenjima i slično.
    Za neupućene, u Srbiji se više skoro uopšte ne kopaju kukuruzi, pa se vidi koliko je gradski stanovnici informisan na temu poljoprivrede, a gospođa navodna mašinka se hvali ubiranjem plodove u državi u kojoj je mašinska industrija propala i pokradena do nivoa odnošenja mašina i cigli iz fabrika još pre 15-20 godina. Veliki broj mašinaca je napustio zemlju, a ono koliko ih ima ne zna se da li su sami loši u projektovanju instalacija ili su izvođačo radova toliko loši, pa višespratni objekti koji nisu stari ni 7 godina već imaju probleme sa instalacijama i za to niko nikad nije snosio odgovornost.
    Usput, nisam student!
  • Марина

    06.07.2020 15:26
    Послати што на занат, што на њиву, мада данас студентарија има нижи IQ од просека популације, што је некад било непојмљиво. Апсолутно су неспособни и за учење и за било какав рад, Болоња је од кретена направила идиоте.
  • Uros

    06.07.2020 00:41
    Sto kaze g.Bakic "dok se ne sakupi kriticna masa pa da krene jurnjava sendvicara po ulicama, dok se mafija ne rastera, nema napretka, izbori ce se krasti i postacemo robovi i diktatorska kopija Putinove Rusije, Djukanoviceve Crne Gore, Erdoganove Turske, brata Sijeve Kine..."
  • Nesa

    06.07.2020 00:34
    @Djole
    Njih treba ukinuti i dovesti na njihova mesta huligane sa tribina i clanove Kavackog klana. To je verujem najpametnije. Slazes li se sa tim?
  • U ime

    04.07.2020 19:24
    @
    @@
    Hvala ti na svakoj reči. Žao mi je što ne shvataš. Ali ovaj svet mora i takve da ima. Možda jednog dana počneš da čitaš sa razumevanjem.
    Do tada, uči bar nešto i uvek. Uzdravlje!
  • @

    04.07.2020 18:01
    U ime
    Zvučiš kao da nikada nisi pohađala ikakve vežbe, nego si protrčala kroz kafanu, a ekonomiju završila na Megadetu i to smatraš učenjem.
    Usput, izvređala si i starije i mlađe navodne kolege, pa bi se reklo da patiš od umišljene važnosti, a uzimajući u obzir da se dotičeš teme ko šta drži u ruci, može se zaključiti da si seksualno i socijalno isfrustrirana, jer su aluzije jasne.
    Ništa pametno se ne može zaključiti i toga šta si napisala, jer si neiformisana vezano za trenutnu situaciju i polaganje ispita, završetak godine i mogućnost odlaganja ispita ukoliko u prostoriji bude više od propisanog dok se ostatak Novog Sada šepuri po Štrandu, izborima, centru, kafanama, kockarnicama.
    U prevodu, nula od spodoba koja gleda samo svoju sitnu korist, a očekuju da ih sutra neko leči ili im pomaže kada već zastarela bagra prestane da bude sposobna da barata novim tehnologima uključujući i osnovno poznavanje rada na računaru u slučaju onih koji su završili fakultet pre 19 godina.
  • U ime

    04.07.2020 11:43
    @Ime
    @Ime
    Imam 43 godine. Dušo moja, ne čitaš, nisi koncentrisan na to što čitaš. Obraćaš mi se u muškom rodu, a jasno napisah da sam žensko. Pre 40 godina je bilo mnogo teže završiti fakultet, nego meni pre 19. Sada jeste lakše nego ranije. Međutim, ono što je zajedničko svim generacijama je to da manjina shvata da je učenje konstanta. Mora uvek da se uči. Ako neko nešto uvidi iz ovoga, drago mi je. Pozdrav!
  • @

    04.07.2020 11:41
    Komentatori
    Komentatori bi mogli da:

    - nose maske u javnom prostoru, javnom prevozu i svim zatvorenim prostorijama
    - čiste za svojom decom i kerovima i ne ostavljaju zarazni otpad po kontejnerima, npr. usrane i upišane pelene od svoje dece u toku pandemije, a i kad nema pandemije
    -ne polažu kontrolne umesto svoje dečice koja su odslušala online nastavu i svi "položili"

    Samim tim, već garantuju "zdravu" budućnost jednako kao i njihovi roditelji. Upravo tako kako vi vaspitavate i školujete vašu decu, tako treba da vas leče i budući lekari i tretiraju svi inženjeri. Kao debilanu koja je sposobna da se samo slika po fejsbuku, voajeriše i vulgarizuje svaki problem.

    Kao potencijalno zarazni držite distancu od 2 metra i ne približavajte se studentima i drugim ljudima kako ih ne bi zarazili što virusima, što svojom nekulturom, nevaspitanišću, bahatošću, a pre svega ZAVISTI!
  • Djole

    04.07.2020 10:59
    Hmmm
    Treba njih sve na zanat....da neko i izgradi zemlju kasnije...
  • Ime

    04.07.2020 08:19
    U ime03.07.2020 • 18:18
    Ispiti i laboratorijske vežbe nisu održavani u toku vanrednog stanja.
    Na fakultet se posle ukidanja vanrednog stanja moglo ući sa maskom i izmerenom temperaturom na ulazu u fakultet.
    Vežbe su morale biti nadoknađene.
    Junski rok je pomeren za jul i mogu se prijaviti maksimalno tri ispita u roku, a neki imaju osam po semestru.
    Nema polaganja svih ispita preko kolokvijuma na mnogim fakultetima nasuprot uverenjima da je po Bolonji to na svim fakultetima tako.
    Samim tim su neki od zahteva legitimni!
    Ipak, verujem da su ti svoje ispite polagao sa dve polomljene ruke koliko si "sposoban".
    Dobro je da si ti ispisao ceo tekst o svojim studijama od pre 40 godina. Ako si dobio diplomu mastera na konto toga što si odslušao 5 godina, kao tvoje kolege mašinci dok su druge generacije morale da upisuju master studije, a sve ispite koji su prethodne generacije slušali i polagali za 5 godina su zbijeni u 4 godine po Bolonji, vidi se koliko se razumeš u studije i koliko je nekima olakšan program umesto tvog.

  • U ime

    03.07.2020 18:18
    I za ime
    @Ime
    Već kad me vučete, napisaću. Oba državna završih. Mašinstvo i ekonomiju. Raspored učenja dok nije bilo bolonjskog modela, već šta si uradio od januara do februara, pa posle u junu i septembru to ti je:
    Svaki dan predavanja. Upneš se da razumeš što više možeš. Dođeš kući, ručaš, i krećeš da učiš ono što ti je bilo ne baš najjasnije i povezuješ sa jasnim.
    Uveče šetnja, piće, radnim danom. Vikendom učenje od 8 do 18h subotom, nedeljom od 11 do 20h. Pauze za ručak, izlazak subotom do kasno, petkom do 1h.
    Kad se završe predavanja, učenje od 8 do 20h. Šetnja svaki dan, izlazak subotom.
    Nit me prođe mladost, dva ispita padoh, tri meseca apsolventskog staža iskoristih. Diplomski uporedo.
    Nisam vunderkind, nisam idiot niti genije. I još sam i žensko i radim u svojoj zemlji za platu, jako dobru. Imam porodicu i ne propada mi. Ono što me je održalo je to što nemam komlekse duboke i što delim znanje. Bolji ode, loš osta. Nema tu neke filozofije. Suprug je završio mašinstvo, među prvima. Vrlo cenjen i dan danas. Nema komplekse. Oboje i danas učimo i nadograđujemo veštine. Probajte gospodine Ime, nije teško, a puno plodova berete. Uzdravlje!
  • @krkobabićevaPrababa

    03.07.2020 17:03
    Krkobabiceva prababa
    03.07.2020 • 13:03
    Dozivotne studije
    Uvesti 365 rokova i dodeliti penzije vecitim studentima
    ___________________________________
  • Pipi

    03.07.2020 16:45
    Ispitni rok je već sad svakog meseca (osim avgusta)! Ja ne znam šta više od toga hoćete. Da upišemo da ste sve ispite položili još na prijemnom?
  • Pera

    03.07.2020 16:29
    Samo zatvorite splavove i kafice pa će smoreni studenti sami da se vrate svojim kućama.
  • Marko

    03.07.2020 15:51
    Uvek ću reći, studenta ima raznih, uglavnom da se prekrstiš i levom i desnom i kad si ateista, ali kad realno pogledaš ko je sve profesor, studenti su zlatni. Hvala, prijatno. Ne mogu mladi biti krivi za ono što im ostavljaju stariji.
  • johny

    03.07.2020 15:44
    A gde ste bili studenti na protestima protiv vlasti?
  • Prvi Pravi botfucker

    03.07.2020 15:34
    Srbin protestvuje zbog nemogucnosti grickanja kasicice. Nece se setiti zbog cena hrane, goriva, ekspanzije olosa i kriminala...
  • Ime

    03.07.2020 15:24
    @Ista priča03.07.2020 • 14:28
    "Uglavnom, svašta drže po rukama, osim knjige. Ovi što su držali knjigu su kod kuće i negde odmaraju već uveliko. Za septembar ostao još jedan ili ni jedan ispit."

    Ti mora da si studirao na nekom fakultetu društvenih nauka ili privatnom fakultetu na kome dobiješ skripticu i polaže se ispit preko kolokvijuma, online i u jednom roku. Tehničko-tehnološki fakulteti, medicina, itd. imaju pismeni i usmeni deo ispita, ali pre svega laboratorijske vežbe i predaju projekata ili polaganje ispita i u bolnici. Ispiti su iz tih razloga pomereni i za jul i može se prijaviti maksimalno tri ispita u roku, a mnogi imaju 6 do 8 ispita u semestru.
    Nisu svi studenti isti, ali nisu ni svi fakulteti isti, pa se nemoj praviti mnogo pametan sa svojim znanjem dobijenim na kašičicu, takvim i ispitima!
  • Baba

    03.07.2020 15:08
    Šta je babi milo
    Sinoć sam bila ljuta što se Beograđani nisu pridružili studentima. Smatrala sam da nas to što ne podržavamo jedni druge i smešta tu gde jesmo. Ali posle ovih zahteva sigurna sam da zaslužujemo sve ovo što živimo. Izvinite deco, ali upravo ste onakvi kakve smo vas vaspitali. Sebični, letargični, bez ideja i ideala. U se, na se i podase. Nije vlast kriva, mi smo g....
  • Ceca

    03.07.2020 14:46
    Jos samo da profesori polazu ispite umesto njih i bice sve u redu. Tuzno je sto postoji pokusaj da se nesreca ovog naroda izlesinari.
  • Marko

    03.07.2020 14:37
    Ja podržavam studente uvek, ali ovaj put je stvarno previše... Mislim, ako sada dok je bio policijski čas i ništa nije radilo, niste sedeli kući i spremili ispite, onda nikad nećete... Džaba vam onda i novi rokovi.... Ovo za ukidanje školarine za samofinansirajuće studente se neće nikad desiti... Zaboravljate da vi ne morate da studirate, pa ukoliko ne možete vi jednostavno nemojte.... A i za domove... Nisam za to da vas isteraju, ali ako se tamo širi taj virus onda bi vam svakako bilo najpatenije da odete odatle... Šta ako neko od vaših kolega dobije koronu u domu i umre? ne znam....
  • pajo patak

    03.07.2020 14:36
    Karaveyziq
    student iz Србије
  • bivsistudent

    03.07.2020 14:31
    Zabraniti klubove i kafiće pa da vidiš kako će svima brzo dosaditi da sede po domovima.
  • Ista priča

    03.07.2020 14:28
    Od 1968
    Ista priča od '68 prošlog veka pa do danas. Kako onda, tako i sad. Ogromnoj većini studenata koji protestuju, kada bi zavirili u indeks, zgrozili biste se.
    Nema tu studenta, ovi likovi samo žive po domovima. I to već 7 do 10 godina. Ne znam kad su tako mladi već stigli toliko da očupave.
    Uglavnom, svašta drže po rukama, osim knjige. Ovi što su držali knjigu su kod kuće i negde odmaraju već uveliko. Za septembar ostao još jedan ili ni jedan ispit.
    Svako danas sebe naziva studentom.
  • khm

    03.07.2020 14:26
    Zanimljivo je citati komentare botova motaca kablova u juri koji mrze studente jer su ljubomorni. Jedva ste zavrsili 8 razreda osnovne, nisu svi za to predodredjeni, ima i onih sto sa pravom postaju akademici.
  • Dejan

    03.07.2020 14:21
    Posao
    Av pustio buvu a tzv vredni studenti se brze bolje organizovali, zapamtite svaki vredan student nema vremena za cugu,proteste,pijancenja,splavove ! Prisetimo se studentskih demonstracija za vreme tita, tada su sonja liht i todoric ( predsednik kk partizan) potpaljivali i predvodili ,,markarsisticke,, demonstracije, mnoge studente je pojeo mrak a gde su sad vodje tih demonstracija ! Jedna davi srbiju sa fondom za humanitarno pravo a za drugog znate sta radi,udbini spavaci na delu ! Tako isto i ovde, srbi su jeftini kao roba,za dve crvene rade sve sto im se kaze ! Madjare u vranju ste vec zaboravili,kazu da je djokovic ozdravio,kad vec pre ili nije ni bio bolestan !!
  • sandra

    03.07.2020 14:15
    Bravo studenti!!!! Konačno i vaš glas da se čuje.
  • Persa

    03.07.2020 14:09
    To sto ste hteli da ostanete u domovima koliko vidim i ostvarili ste
    Ne znam kako da razumem ostale zahteve.Vama nikad dovoljno novih rokova. I ja sam nekad bila student i u ono vreme niko nije ni pomisljao da trazi nove ispitne rokove.Sada imate i Bolonju koja vam jos vise olaksava studiranje.Da studirate po starom programu ne biste imali tako visoke proseke.
    Onaj koji je napisao zahteve mogao je da zna da mi koristimo ekavski dijalekt .Ne zelite ni da placate skolarinu.Sta je sledece?Hocete diplome bez ucenja?Previse dozvoljavate sebi.
    Protesti u vreme epidemije su neprimereni,najblaze receno.
  • Ex student

    03.07.2020 14:08
    Imaju sve besplatno
    Studenti, kao i svi, mogu da se besplatno testiraju.
  • samo sloga...

    03.07.2020 14:07
    Okupe se samo kada traze dodatne rokove i povlastice oko domova...
  • Marko

    03.07.2020 14:04
    ...
    "Liječenje oboljelih" i pre svega bratsko izlaženje u susret prijekim potrebama teškog i mučnog obrazovno-ispitnog rada. Pritom, predlažemo i uručenje studentskih spomenica, besplatan tiket u najbližem sportsko-kladioničarskom objektu i nedelju dana boravka u radničko-studentskom odmaralištu Banja Studentica. Stati na put i buržoaskim tekovinama provere znanja, znanje je kolektivno dobro i studentski radnik ga prirodnim pravom nasleđuje od svojih saboraca.
  • Nana

    03.07.2020 13:59
    @Грађанин
    Problem će nastati kada ove on line generacije počnu da rade. Ako mislite da je on line nastava ok, upišite bilo koji besplatni ili plaćeni kurs na nekom.od svetskih univerziteta. Dobićete isti kvalitet, samo informativno znanje.
  • Broki

    03.07.2020 13:58
    Ono kada skontaš da za to koliko je koštala novogodišnja rasveta u Beogradu svi studenti u celoj Srbiji (uključujući i privatne fakultete) mogu godinu dana besplatno da studiraju, sa sve kupljenim knjigama i menzom.

    Ali teško se dolazi do tog saznanja u Srbiji.
  • Nana

    03.07.2020 13:56
    @Buduci master
    I ja zahtevam!
    Zbog on line nastave nikada u životu nisam imala toliko privatnih časova, što mastera, što srednjoškolaca.
  • Sex

    03.07.2020 13:53
    Svako ali
    Svako vece, da se propise, da I'm se dodeli bez izuzetka.
  • Goran NS

    03.07.2020 13:52
    zaboravili ste da trazite upisane ocene u index!!!
  • zoran m

    03.07.2020 13:50
    Nije nego
    "Studenti traže besplatno testiranje, ukidanje školarina i dodatne rokove"
    - Da ne traze mozda i povratak samoupravnog socijalizma i drustvene svojine !?
    - A skolarina im je uvedena da ne bi studirali do 30. godine
  • Patak

    03.07.2020 13:50
    Bata Raka
    Tog varljivog leta dvehiljadedvadesete, drug vucic je rekao da su studenti u pravu...
  • Prosvetni radnik

    03.07.2020 13:49
    Student
    Da li su dosadasnji komentatori bili studenti ili u kuci imaju students? Da je odgovor da, znali bi sa kojim su se poteskocama studenti susreli u prethodnom periodu. Vezbe nisu imali, usmeni deo ispita ne moze da se organizuje, jer nije dozvoljen ulazak u zgradu fakulteta. To znaci da samofinansirajuci studenti nisu mogli da skupe bodove pomocu kojih bi presli u redovne studente. Zbog toga ti studenti treba da budu oslobodjeni. Ne zive svi u BG, NS, Kragujevcu, Nisu, a svaki dolazak kosta. Dom je spas.
    Dozvolili su vise od 5000 ljudi na stadionu, rad nocnih klubova, a smetaju vam buduci akademski gradjani.
  • lala

    03.07.2020 13:49
    plata
    pa moze da se kaze da dok nije bilo studenata bila je drugacija situacija, mirnija mirnija ali kada su se pojavili sa svih strana e onda su i doneli virus u beograd, iz svojih sredina, cinjenica da su prvi studenti bili zarazeni u nekom domu i da je tu zarazu doneo neko ko je dosao iz nisa, nisa, tako da eto njihov ucinak, sto znaci onaj ko je dozvolio da se nastavi nastava treba odmah da bude najuren iz vlade, odmah, jel je isti krivac za sve, isto tako a sto bi se oni izvlacili da ne placaju testiranje sto, sto, stoga malo previse zahteva, previse,
  • Limun

    03.07.2020 13:42
    Mogli su malo razumniji da budu.
    Kako misle da profesori koji rade i u bolnici da im budu na raspolaganju za dodatne rokove?
    Inace imaju Jun, Jul, Avgust, Septembar, Oktobar i cesto Oktobar 2.
    Realno je ocekivati da ce fakulteti ublaziti uslov za upis neredne godine ili ce ga skroz ukinuti.
    Skolarina se ne moze ukinuti, posto niko nece da radi za dzaba.
    Ovi ostali zahtevi su im ok.
  • Irea

    03.07.2020 13:41
    Nebojsa Djuric
    Znaci tako su te zvali kad si studirao. Verovatno su bili u pravu.
  • Brunova mama

    03.07.2020 13:39
    Za one koji ne znaju, PASTI je neprelazni glagol, te ne može imati objekat. Ako kažemo PASTI SA STOLICE, onda je i PASTI NA ISPITU.
  • Kući

    03.07.2020 13:22
    Idite kući!
  • Puniša

    03.07.2020 13:21
    ...
    OK, bar nisu potpuno skrenuli u komunizam kao njihove kolege u Americi, ali ni smo ni mi u kapitalizmu kao država.
  • Krkobabiceva prababa

    03.07.2020 13:03
    Dozivotne studije
    Uvesti 365 rokova i dodeliti penzije vecitim studentima.
  • member

    03.07.2020 12:55
    Svi ovi zahtevi, na zalost, pokazuju da protest nema veze sa potrebama obicnog coveka.

    Ne vidim razloge za vecinu zahteva, ne vidim zasto bi se neko skidao sa samofinansiranja, niti zasto bi dobio dodatne rokove, a pogotovu ne vidim zasto besplatno testiranje iskljucivo za studente.

    Sve pokazuje da su organizatori protesta jednostavno - nezreli.
  • Darko

    03.07.2020 12:55
    Uskoro ćense na pumpama pored negativnih prodavati i pozitivni testovi na koronu
  • Moze ali

    03.07.2020 12:49
    Dajte ih dr. Nestorovicu da eksperimentise na njima.
  • Buduci master

    03.07.2020 12:49
    Online nastava
    Zahtevamo online nastavu od sledece skolske godine! Za dobrobit svih nas!
  • Небојша Ђурић

    03.07.2020 12:47
    ...
    Стара пословица каже ''Студенти су го*на''.
  • FFUNS

    03.07.2020 12:47
    Sinoć bio u BG, izborio se za ono zbog čega sam došao. Ovo danas je politizacija i politički skup, na koji se ne ide.
  • Bivša i student

    03.07.2020 12:43
    Ispiti
    Kako su i za koga glasali ovi pobunjeni i zbunjeni studenti!?,verovatno za vladaoca...pa izvolite...
  • Cuj studenti

    03.07.2020 12:36
    Bagra.
  • Zebra

    03.07.2020 12:36
    Neodgovorno je sto je država htela da ih izbaci na ulicu. Ali neodgovorno je studirati 10 god! Pravda za vredne studente!
  • Pancevac

    03.07.2020 12:30
    "Liječenje oboljelih"
  • ma nemoj

    03.07.2020 12:30
    jedva ste docekali nesto pa da trazite dodatne ispitne rokove. pandemija je, mozes slobodno da sedis kuci ili u domu ceo dan i da ucis. a testiranje i lecenje treba da imate kao i svi ostali gradjani.
  • mrcke

    03.07.2020 12:25
    Sve mi je ok, ali zašto da im se ukine školarina?
  • Bljuc

    03.07.2020 12:23
    Besplatno lecenje zaboravite. Samim ovim cinom okupljanja ste preuzeli na sebe ogroman rizik. Sto cete zaraziti sebe i nije neka steta, ali dovodite u zivotnu opasnost ostale.
  • Bojan

    03.07.2020 12:17
    Vec vidjeno
    Hteli ste kapitalizam i zapadni model obrazovanja i zivota petog oktobra, sta se bunite sad?
  • Грађанин

    03.07.2020 12:10
    Ако нећете да паднете испит онда седите и учите.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna