Autor: Srna

Info
10.07.2020.
17:02 > 17:03
Najviši upravni sud u Turskoj poništio je danas odluku suda iz 1934. godine i time omogućio vladi da povrati prethodni status Aja Sofije kao džamije.
  • Dr

    11.07.2020 11:36
    Dr
    To vam je isto kao sa "nasom" varadinskom tvrdjavom na koju polazu prava rimljani,turci,austrijanci....a mi tvrdimo daje nasa. Besmisleno zaista vecina vas nezna daje varadin imao pet dzamija kao i pesta sve je ovo bilo islamizovano. Trebamo im biti jako zahvalni sa obzirom koliko su vladali da su ostavili manastire i crkve koje sada imamo. Jer nasa istorija koja je frizirana epskom poezijom koja turke predstavlja kao varvare po tome za 500 i kusur godina nebi ostao kamen na kamenu. Daj budimo realni......kamo srece dase turci vrate bolji zivot i drzavu bi imali.
  • V

    11.07.2020 08:54
    V
    Koliko sam ja malo istrazivao turci su osvoili konstantinopolj(istanbul) i zbrisali vizantiju zauvek. Aju sofiju su dogradili i pretvorili u džamiju u kojoj su svoje verske obrede obavljali skoro 600 godina. Dolaskom mlado turaka na čelu sa ataturkom dabi dokazali evropi dasu liberalni itd aju sofiju pretvaraju u muzej. Ako ništa drugo šta god mi mislili za razliku od krstaša nisu rušili,uništavali i pravili zverstva. Apsolutno imaju sva legitimna prava na aja sofiju u svojoj državi. Ako zagrebemo dublje gde je batal džamija koje je bila umetničko delo u bg ili džamija na petrovaradinskoj tvrđavi nema ih sve su srušene i nepostoje tragovi sem u istanbulu i beču. Nemojmo raspirivati mržnju jer mnoge vere i nacije će tražiti svoje a to dovodi do bespotrebne mržnje itd.
  • Marko KRALJEVIĆ

    10.07.2020 23:59
    More Turci...ne gazite oranje
    Pa sad pošto Srbi ne mogu na Grčko more, svoi lepo ponovo u Tursku na more, all inclusive......ajmo braćo Srbi.....
  • Vikica

    10.07.2020 21:07
    Strasno i tuzno
    Strasna i tuzna vest... Samovolja i nasilje u drzavi koja bi da uđe u Evropu. Nasilje nad istorijskim pamcenjem, nad jednom civilizacijom,. Tuzna vest za sav hriscanski svet, vec su jednom ognjem i mačem oskrnavili svetinju, sada je ponovo gaze...
  • Isidor

    10.07.2020 21:02
    Isidor
    Ako ćemo iskreno turci imaju pravo na aja sofiju. Odlaskom turaka sa balkana konkretni is srbije sve džamije su srušene. I šta oni će tražiti svoje hrišćani svoje što opet može izazvati neku vrstu rata. Istorija nas je naučila da pobednici pišu istoriju u ovom slučaju turci su pobednici i imaju sva prava na pisanju iste.
  • To je taj

    10.07.2020 17:17
    E gospodo to vam je taj sultan kome se ovaj nas vuce u guzicu!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna