Autor: 021.rs

Info
09.08.2020.
18:46 > 18:55
Odluka o početku školske godine biće doneta u utorak na sednici Kriznog štaba, najavio je epidemiolog Predrag Kon.
  • Ucenica Srednje

    12.08.2020 00:56
    Srednje skole
    Smatram da nije vreme za školu, u svakom odeljenje skavog dana neko ne dodje jer je prehladjen ili bolestan... Zamislite koliko ce samo sada dece biti bolesno, a kod kuce imamo bake, deke, roditelje i bracu i sestre, sve njih dovodimo u opasnost... Takodje, su i profesori kao i njihove porodice u opasnosti... Samo treba da sto bolje naucimo da funkcionisemo sa online nastavom i da zajedno ucinimo da to bude Sto bolje... Ovakav kombinovani sistem nikako nece uspeti i broj zarazenih se nece smanjiti... Pre svega mi je na prvom mestu porodica i njihovo zdravlje, ne zelimo da dovodimo neciji zivot u opasnost... NIJE VREME ZA ŠKOLU IMA VREMENA POBOGU, A ONLINE NASTAVA JE SUPER FUNKCIONISALA, A SMATRAM DA CE SADA JOS BOLJE JER SMO DONEKLE SAVLADILI SVE TO...
  • Ucenica V razreda

    11.08.2020 15:54
    Idemo u skolu!
    Deca trebaju da idu u skolu!Nek nosimo maske i sredstvo za dezinfekciju,drzimo distancu!Onlajn nastava nikako!Nista nestizem o da naucimo!Nestizem ni da sve prepisem sa TV!Imamo domaci od nastavnica,ucitelja i jos sa TV!Od I-IV nek idu u jednu smenu moze i V razred posto su i oni jos mali 11 godina. Od VI-VIII u drugu smenu. Ima puno da se uci!Onako u skoli ti objasne nastavnici,ucitelji,a ko ce kuci kad roditelji rade. Samo da se ide...Molim vas da odemo!
  • Mama

    10.08.2020 16:16
    Deca treba da idu u školu, to uopšte ne bi trebalo diskutovati.
    Ako hoćete da dete koje oseća simptome prehlade ostane kod kuće onda se za početak mora odobriti da roditelji pravdaju neograničeno mnogo časova. Ima deca koja su svako malo slinava.
  • skola

    10.08.2020 08:18
    skola
    Mladji osnovci se salju u skolu da se zaraze, jer drzava nece da omoguci bar jednom roditelju dece do 12 godina da ostane kod kuce i placeno odsustvo 60% ili 50% ili minimalac (za roditelje koji rade i u drzavnom i privatnom sektoru, a sto se tice zdravstva njima platiti dadilje, kao u Evropi). Za mladje osnovce uvesti online nastavu i jednog roditelja kod kuce, smanjiti obim gradiva. Neka nauce osnovno i to je dovoljno za ovu godinu pandemije. Ukoliko bas neko hoce u skolske prostorije, neka se izjasni i neka se izjasne nastavnici koji samo zele u skolu. Svi ostali i deca i nastavnici koji zele online da rade, neka rade online. Mladjim osnovcima odloziti pocetak skole za novembar
  • Бака

    10.08.2020 00:57
    Школа
    Немојте се играти, није време за школу, долази кишна јесен, хладна зима, многа деца имају алергије, хронични бронхитис, астму и тако тешко прогурају зиму, иду на инхалације, само им корона још фали. Пустите до пролећа наставу од куће, док не стигне вакцина и не почне да делује
    АМАН ЉУДИ ШТА ВАМ ЈЕ?
  • Sivka

    09.08.2020 23:42
    Ja cu moju decu ispisati iz skole ,pa kad krenu normalno da idu icice .ako budem ucila sa njih troje od kuce verovatno cu zavrsiti u kovinu .zato lepo nece ici ,a da ucim umesto njih necu (magareca usluga) ,privatne ucitelje i nastavnike da placam necu telefone i tablete dakupujem na 2 meseca jer zapucavaju od onlajn nastave ni to necu .dovidjenja
  • Lekar u penziji.

    09.08.2020 22:43
    Wuhanska gripa 2020
    Ova gripa napada i malu decu kao i H1N1.


    Ja savetujem kao deda dva unuka i kao lekar(kliničar) koji sam se borio protiv dva tipa Variole vere minor i major u isto vreme 1972godine da svoju decu ne vode još u školu.


    Deca imaju 35% imuniteta a mi stariji oko 70%,svestan sam ja kao i deda dva unuka i kao kliničar da deca ako od kuće budu učila da će imati 10% imuniteta i biće ranjiva dovoljno da ih napadne ili H1N1 ili wuhanska gripa.


    Nije istina da oba vriusa mogu napasti jednog čoveka,dete,ženu.


  • Skeptik

    09.08.2020 22:27
    Samo citiram nove nalaze
    Mladja deca upola manje prenose koronavirus od starijih, a mladi od 11-19 godina ga prenose jednako kao i odrasli.

    Ovo je pokazalo veliko južnokorejsko istraživanje provedeno na gotovo šest hiljada oboljelih, i na još deset puta više njihovih kontakata.

    Istraživanje je objavio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Dato je i obrazloženje.

    Deca do deset godina starosti, zaključuju naučnici, izdišu manje količine vazduha pa onda i manje virusnih čestica, dok su i nižega rasta, pa virus u kapljicama manje dospijeva do odraslih.

    To ne znači da djeca virus ne mogu prenijeti, zbog čega se naučnici pribojavaju jeseni, i otvaranja škola, prenosi 24sata.hr.

    Tinejdžeri su veći prenosnici, jer su fizički kao odrasli ljudi, a manje paze na distancu, kao i higijenske navike, piše Blic
  • Ahab

    09.08.2020 22:24
    Zemlja kretena
    Ukoliko deca mogu oboleti i biti prenosioci, a sve ukazuje da mogu, ovo je glupost planetarnih razmera.
    Nema apsolutno nikakvog smisla rizikovati niti jedno jedino zarazavanje zarad stvaranja privida da "sistem funkcionise".
    Kao da ih u skoli uce ne znam sta i ne znam ko, pa ce biti smak sveta ako nastava ne bude uzivo.
    Alo ludaci, dozovite se pameti!
    Napravite onlajn programe obrazovanja za celo prvo polugodiste i ne pravite se pametni i inventivni-jer niste.
    Pratite malo sta se dogadja u svetu i ne mrsite u situaciji u kojoj ni daleko zglavnije drzave i sistemi nisu ni blizu resenja.
  • Salamander

    09.08.2020 22:24
    hej, ljudi
    zašto mi njih trpimo?




  • Bob.

    09.08.2020 21:04
    Srećom pa smo iskočili iz osnovne škole, jedno dete završilo i srednju. A kako će sve ovo funkcionisati od septembra, samo bog zna. Prezivećemo i ovo. Ali biće teškom u nižim razredima.
  • Milan

    09.08.2020 21:03
    Deca nizih razreda osnovne skole se salju u skolu ne zato sto je bezbedno vec zato sto ne mogu sama da budu kod kuce. Nenormalan razlog zar ne? Umesto da drzava roditeljima ove dece obezbedi placeno odsustvo sa posla mi kreiramo drugi korona talas.
  • Syracuse

    09.08.2020 20:51
    Drže kao napetost inače ih pola ne bi konstatovalo.Rešiće 31.08. do tada neka u sebi razmišljaju.
  • Mile

    09.08.2020 19:55
    U školu
    Koliko besmisleno. Pa najmlađa deca.će najteže i držati distancu; to je lakše objasniti starijim đacima. Deca treba da su u školi, aman.
  • Ja

    09.08.2020 19:50
    Strašno
    E ako vi više znate šta hoćete i šta radite....
  • G pen

    09.08.2020 19:25
    Jeee...jos jedan biser Kriznog staba i posle krive face sto im niko ne veruje. Znaci nize razrede ne napada Korona, vau! Rasirite vest to po svetu nisu znali. A da jednostavno resite sa nastavnikom i bezkontaktim toplomerom na ulazu za sve?
  • DusanB

    09.08.2020 19:18
    -
    Ne znam zasto , ali citajuci tekst setih se serije " Cernobil " .
  • Stanoje

    09.08.2020 19:07
    Bravo Kon, konačno nešto učiš od Holandjana, Nemaca, Švedjana....... Djeca iz nižih razreda su bezbedna, tako kaže iskustvo mnogoh zapadnih zemalja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna