Autor: Blic, 021

Info
12.08.2020.
08:47 > 08:57
Linearno smanjenje školarina za sve fakultete nije realno, rekla je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, komentarišući peticiju kojom studenti traže da se zbog ekonosmkih posledica pandemije virusa korona smanji cena studiranja.
  • Gordana

    08.09.2020 17:57
    Da se proveri...
    Postovani,
    Da l ste nekada proverili kako je izgledala ta on line nastava?! Imam.studenta na Bioloskom fakultetu, prva godina. Ovo je sramota. Osnovci su imali nastavu. Studenti ne. Pdf prezentacije?! Da, iz dva predmeta,vez komentara, zive reci i konsultacija. Ostatak profesora je rekao da nema kolokvijuma, i dali literaturu za spremanje ispita. Cemu to?! Ako je isparvno, zasto uopste studenti pohadjaju nastavu, vezbe...Neka sede kuci i izlaze na ispite. Zasto uopste placati stanarine. Mislim da je za krivicnu prijavu ponasanje pojedinih profesora, takodje i asistenata, koji su fotografisali stranice iz nekih skripti (cak i u rukopisu) i poslali kao predavanje. Mislite li da to igde postoji?
  • @Татјана Јовановић

    12.08.2020 12:33
    Profesionalne e-learning platforme koštaju, kao i ljudi koji će ih administrirati. Fakulteti koji to nisu imali ranije moraju da ih kupe i zaposle ljude za njihovo održavanje. Alati koji omogućavaju predavanja i generalno online rad sa većim grupe se takođe plaćaju - slobodne verzije ograničavaju vreme ili broj učesnika. Internet košta, računar košta, web kamera takođe, itd. Tokom vanrednog stanja su nastavnici sve to sami obezbedeđivali. Ako je ideja da se to reši na nivou institucija, neće biti džabe.
  • Татјана Јовановић

    12.08.2020 11:29
    Изузетно безобразна и подла изјава г-ђе Поповић. Каже, настава преко интернета изискује трошкове, ангажовање другог особља мимо професора и сл. Које трошкове, молићу лепо?! За гро факултета и професора довољно је имати неки рачунар. Какво додатно особље, какви бакрачи?! Шта раде административци? Заједно са брдом наставника основних и средњих школа, ено их већ 6 месеци седе код куће, свирају к.... и уредно сваког месеца примају плату као да раде пуном паром. Ако је студирање на државним факултетима већ одавно економска, а не социјална ствар, с правом се може констатовати да за износ плаћене школарине, односно услуге, њен корисник је остао ускраћен за све што је тим износом покривено - библиотеке, настава, практични рад, предавања, консултације и много шта друго. Похађати наставу физички и користити све погодности покривене школарином није и не може бити исто када се све то пресели на интернет. Да смо паметни, сви бисмо изашли на улице и направили хаос, јер се то сутра може десити и нашој деци. То се зове солидарност! Ах, да, заборавила сам... то одавно не станује у Србији.
  • Profesor FTN

    12.08.2020 10:17
    Bilo koji naš student koji se zaposli u IT firmi ima veću početnu platu od profesora (asistente i da ne spominjemo), tako da nam nemojte pričati o velikim platama profesora!
  • Coravi Desk

    12.08.2020 09:14
    Navikli profesori na visoke plate (delom zasluzeno), i sve bi to bilo u redu da od jedared skripte i bas njihove knjige ne kostaju kao da su ih stampali u Kanadi pa ih nekom od brzih posta dostavljali u Srbiju.

    Bas sam proracunavao nesto kod cerke na jednoj od katedri na jednom od tehnickih fakulteta ovde u NS.
    Predavac je zacrtao da je skripta, bez koje godinu ne moze da prodje 20 evra.
    Samo iz tog predmeta ima 60 studenata.... treba li dalje da pricam....
    Da fakulteti su skupi za prosecnu srpsku porodicu.
    Nije u redu uskracivati znanje sa obzirom da je vecina ovih profesora zavrsila faksove u SFRJ gde je sve to bilo maaaaalo drugacije (koliko se ja secam)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna