Autor: Beta, TV Hepi

Info
17.08.2020.
09:53
Epidemiolog Predrag Kon danas je demantovao informacije koje su preneli neki mediji, da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske, i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.
  • Da ili ne?

    17.08.2020 19:10
    Imate 100 pereca?
    Ko u vicu o zecu i 100 pereca. Ko ce vam sad sve te perece (maske) kupiti?

    Za manje od 24h opet druga informacija.
  • Mister

    17.08.2020 15:47
    Ti si muzičar?
    - Nisam!
    - Nisi?
    -Jesam!
    -Jesi?
    -Nisam!
  • Dejan

    17.08.2020 15:30
    Re: Zoco
    I da se namažu ruskom kremom protiv 5g obavezno. Pomogla bi i sterilizacija roditelja
  • Kuca uzasa

    17.08.2020 15:02
    Ne znam sta mi je gore: neodgovoran narod ili jos neodgovornija vlast
  • Kaja

    17.08.2020 14:27
    @Panajovski
    A zasto bi je skidali u toaletu? Ti posle upotrebe toaleta umivas lice? Valjda je logicnije da je skinu kad izadju u dvoriste. Svi vole da pametuju, a niko ne razmislja.
  • Karantin

    17.08.2020 14:25
    Girl
    Hm, narod verovao da je sve u redu pa bili izbori, pa onda propad sistema. Ne kontam sta sada pokusavaju da pravdaju polaskom u skolu? Ok, ok, platite te nastavnike, nek rade od kuce. Ne zelim da se izlazem riziku, tacka! Svih ovih meseci se cuvamo, sad mi fali da me namerno zarazite! Pa da vas tuzim...
  • Korto

    17.08.2020 13:59
    Da, možda, ne, mada ko zna
    Kon & the gang bi uspeli da budu razumljivi u davanju uputstava za javnost jedino da progovore na nekom jeziku drevnih bogova. Zapravo, verovatno je to i sada slučaj samo što naš "jednostavan" um ne može na pravi način da procesuira šta oni zapravo govore.
  • Nebitno

    17.08.2020 13:43
    Distanca
    Okupljanje djaka kao u kaficu, dva metra distance, svi maske, rukavice
    pleksiglas, boksovi za sve, a nastavnici nek se
    šetaju. Niko da ne dodiruje lice, svi da dobiju objasnjenje na 50 strana kako da peru ruke.. Svuda sredstva za dezinfekciju, rukavice isto naravno, plan primene mera.. Kontrola da se sprovodi sanitarna, na hodnicima da ne bude guzvi nek se šetaju nastavnici a ne djaci. Kad bi se zezali, ko bi to finansirao....
  • Zoco

    17.08.2020 12:45
    Ruski preciscivac vazduha
    Ne znam ka ko je gospoda zamislila da deca nose maske i koliko deca mogu da to podnesu i pravilno nose , oni ce to da skidaju ,stavljaju svaki cas da brljaju.... umesto da obezbede za skole ruske preciscivace vazdha koji ubijaju sve mikrobe i viruse pa da bude veca sigurnost a deca udusu cist vazduh bez maski....
  • w/e

    17.08.2020 12:21
    prognoza
    Raspolozenje mi se cesto menja, cas mi se pisa cas mi se k * * *.
  • Salamander

    17.08.2020 12:06
    dr Žito i dr Kukolj
    Vidimo mi ko je ko.
    Nismo svi dr, ali vidimo.
    u Bibliji pametno piše:
    "Saberite najprije kukolj i svežite ga u snoplje da se sažeže, a pšenicu odvezite u žitnicu moju.", 38 "A njiva je svijet; a dobro sjeme sinovi su Carstva, a kukolj sinovi su zla."; Mt. 13,47 "Još je Carstvo nebesko kao mreža koja se baci u more i sabere ribe od svake vrste.".


  • Sram vas bilo

    17.08.2020 11:58
    A PCR se zakazuje jedan minut
    Bolje recite gde se radi PCR test! Ljudi ne mogu da zakazu onlajn. Od 10:00 do 10:01 svi termini zauzeti pa se ti narode testiraj. Sram vas bilo.

    Hocete da ekonomija zivi a niste omogucili ljudima da urade PCR test da bi mogli na put????
  • Panajovski

    17.08.2020 11:46
    Svi na ulice
    A kada je skinu u toaletu prilikom vrsenja nuzde i pranja lica i nakon toaleta je ponovo stave na licu to ce biti 100% bakterioloski cista maska i udisace nakon toga cist vazduh bez ikakvih bakterija i virusa?
  • Dr neodlucni

    17.08.2020 11:46
    Oce, nece, bice, mozda ce
    E stvarno se samosrozavate!
  • Pera

    17.08.2020 11:45
    @Hrvoje

    Masa je glupa, dokaz je poslušnost protivno njenim interesima. Antisistem traži bezalternativnu poniznost.
  • Danilo

    17.08.2020 11:44
    Nas vlast tretira kao malu decu:
    - "Mora da nosite maske".
    - "Buahahaha,. nećemo, idemo na ulice".
    - "A dobro sad, ne mora baš".
  • Jasna

    17.08.2020 11:43
    Maske
    Ko na vreme nabavi maska je tridesetak dinči po komadu. Nemojte mi tih izgovora da je nedostižno skupo, pliz. Ima svud po drogerijama pakovanja od 5 i od 10. Deca će nositi ako im se lepo objasni i ako svi to budu radili - ovde mora da radi korigovanje ponašanja iz grupe, tj. da jedni druge opomenu i da razumeju zašto je to važno. Nisam sigurna da li to može ako prvo roditelji ne reaguju racionalno. Da li mi zaista živimo okruženi masom osoba koje imaju manične epizode i veruju da ih neko ciljano progoni? To je onda epidemija druge vrste...tu maska neće pomoći.
  • LAKI

    17.08.2020 11:42
    Da se nadjemo
    na dvoslojne maske?Evo ruka.Uvezeno-prodato.
  • !!!

    17.08.2020 11:41
    Prespavaj pre izjave
    Moli se dr Kon da porazgovara sa medijima zbig cega prenose reci koji on nije rekao.

    Takodje se moli dr Kon da pre nego sto nesto saopsti medijima ipak prespava, jednu, dve ili vise noci da ne bi, kao i tokom cele pandemije on i krizni staP, stalno menjali svoje strucne stavove.

    Sad je jedva propustio kroz usta da nije bilo pametno odrzavanje skupova, derbija i izbora jer nije nije dobro ici u guzve. A u julu i avgustu drasticno povecan broj zarazenih i preminulih.
    Naspavajte se doktore a mi cemo koristiti svoju glavu, da se cuvamo.
  • Maki

    17.08.2020 11:33
    Slične mere u celom svetu
    Moram da izrazim zabrinutost i zbog "tvrdoglavosti" velikog broja roditelja, koji najavljene mere komentarišu kao nešto što je izuzetak u našoj zemlji u odnosu na ostatak planete. Neverovatno! Pa Kinezi su prvi stavili epidemiju pod relativno dobru kontrolu i to merama koje su uključivale nošenje maski i u školama. Dakle, pokazalo se već da je to "prihvatljiva" i relativno dobra i efikasna mera. Ako smo savesni i odgovorni, valjda treba da nam je jasno da je to "najbezbolniji" pokušaj da se izbegne krah zdravstvenog sistema. Ko veruje da dobro mogu da zaštite jednoslojne pamučne maske, nek ih koristi, ali valjda je zdravorazumnim jasno da li bolju zaštitu pruža hirurška ili obična pamučna koja jeste bolja nego ništa, ali opet ne sasvim dobra. Lično imam četvoro dece i znam koliki je to udar na budžet, ali potrudiću se da priuštim da deca većinom nose maske boljeg kvaliteta, naročito kada uđemo u jesen i vreme kada se pojavljuju i neki drugi virusi. Ni ja ni moji ukućani ne nosimo masku da bismo izbegli kaznu, već zato što verujem da na taj način smanjujemo mogućnost zaraze.Ako tome dodamo i svest o potrebi distanciranja u ovim uslovima i nepotrebnih zagrljaja i poljubaca prilikom susreta, verujem da za 90% umanjujemo mogućnost inficiranja.Niko ne može unapred znati kakav tok će imati bolest i zato dozovimo se pameti i ne dopustimo da ijedno biće bude ugroženo zbog našeg nemara.Što pre to svi shvatimo, tim pre ćemo i izaći iz krize.Mnogi reaguju kao da su mere nepotrebne
  • tumaranje u mraku

    17.08.2020 11:30
    Lud zbunjenog.
  • Gramzi - Bagins

    17.08.2020 11:23
    A od Kona ništa novo... Juče je pričao jedno a danas drugo i to dijametralno suprotno... Što bi rekao Đole Balašević, i sad, ko je lud najposle? Dal' Kon il' mi što se natežemo s Konom? Alo, nadležni, hoćete li već jednom skloniti ovog očiglednog prolupetisa?!
  • Milan

    17.08.2020 10:51
    Ha ha!
    Pa covece Kon, ti imas pamcenje kao covecija ribica, pa sta si rekao pre nekoliko sati....ha ha ha ha ha, ma ovo je vec postala sprdacina...
  • Dragan

    17.08.2020 10:51
    Dd
    Nemojte tako,nečiji bata je nakupovao maske,to treba prodati.
  • @Hrvoje

    17.08.2020 10:47
    ahahaha
    Tako je, ispisujte decu iz skole, da se ne naudisu i 5G cipovanih sorosevskih judeomasonskih antipravoslavnih vakcina, jos da preskoce biologiju i hemiju pa taman da donose iste zakljucke kao vi.
  • Molder

    17.08.2020 10:25
    Koji idioti! Svi redom, od Velikog šefa preko kriznog štaba i medija pa sve do nas.
  • Hrvoje

    17.08.2020 10:19
    Sledi masovno ispisivanje dece
    Sestra ce ispisati dete iz skole 01 septembra u Srbiji dok se nastava ne vrati na normalan nivo kao prosle godine.Ili nastava kao uvek ili nema nastave.

    To maske distanca okacite macki o rep.Za 15 dana imacete prazne ucionice a deca ce padati kuci ne od "korone" vec od nedostatka kiseonika niti ce bilo sta pamtiti udisuci sopstveni ugljen dioksid cetiri sata.Dete od sedam godina sa maskom cetiri sata dnevno puta dvadeset dana u mesecu pa to ima 90% dece da nahvata plucne bakterije udisuci sopstveni ugljen dioksid iz plucima.Prvi ce maske baciti predavaci kad vide da ih niko ne slusa i kada im dan za danom sve manje dece dolazi na casove a vrlo brzo u roku od par nedelja po pocetku skolske godine predavaci,nastavnici i profesori IMACE PRAZNE UCIONICE bez djaka jer ce roditelji kolektivno ispisivati decu iz skola shvatajuci da maske truju decu ne da ih stite od bilo cega.

    Ogroman broj dece doci ce u otvoreni konflikt sa roditeljima i nece hteti ici u skoli ni pod stavkom razno dok god im se forsira maska na licu.

    Onda ce roditelji doci u konflikt sa direktorima skola pa nakon toga vrlo moguce i masovni protesti roditelja ispred svake od skola.

    To sto "struka" prica to nema ni u naucno fantasticnim filmovima o naseljvanju vanzemljaca na zemlji.
  • Dudarim II

    17.08.2020 10:13
    opet...
    Znači prvo je bilo do škole i prilikom šteanja po školi i odmoru sa maskom, a na času može i bez maski, pa onda mora troslojna, a sada može bilo kakava ali tokom tokom noravka u školi... šta to znači? i u toku časa? Ajde se lepo dogovorite i samo jednom izađite i recite tako i tako....
    i ok je da deca na putu do škole nose maske, prilikom ulaska, šetanja između učionica isto tako, ali negde treba povući granicu između prevencije/štetnosti/broja zaraženih/asimtomatskih/ekonomičnosti/realnosti...

  • Јое

    17.08.2020 10:11
    Оће пишки неће пишки
    Покушају да наметну неку будалаштину, а када се народ побуни, подвију реп и побегну у своју рупу.
    Ако могу било какве маске, онда могу и од рибарске мреже.
  • Doktor medicine.

    17.08.2020 10:10
    Opet
    Menjanje izjave za 24h.
  • Milan

    17.08.2020 10:09
    Vakcinisanje ne da nece biti na obavezno vec ce se i placati tako da bez brige svi koji ne zele da se vakcinisu, nece biti nikakve prinude. Sto se tice ocene "Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos..." ja vam vec sada mogu reci da cete primetiti ozbiljan prenos 4-6 nedelja po pocetku skole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna