Autor: nova.rs, Danas

Info
19.08.2020.
20:58 > 21:35
Narodna banka Srbije dozvolila je poslovnim bankama da produže otplatu stambenih kredita za pet godina klijentima kojima preti smanjenje plate ili gubitak posla, ali treba imati u vidu da će oni dužnici koji odaberu tu mogućnost na kraju platiti veću ukupnu kamatu na kredit, iako će im rata biti niža, piše portal nova.rs.
  • Dragan

    20.08.2020 21:26
    Arbitraža
    Ovim je omogućeno bankama da plasiraju sredstva po kamatnim stopama iz vremena kad je kredit uzet, koje su tada obično bile veće za 3-4%.

    To je skrivena informacija, i nije je lako videti. Običnii gradjani koji su već uzeli tu "olakšicu" na mesec dva, kao "pomoć " u vreme korone, kad su ponovo poćeli da plaćaju rate, primetili su neuobičejeno veću ratu.

    Ako je NBS htela zaista da pomogne gradjanima, onda je na preostali dug trebalo primeniti današnje kamatne stoppe, ili bar neku stopu izmedju današnje i vremena kad je kredit uzet.

  • Lola

    20.08.2020 08:24
    Kredit
    Rulet igra u ovakvom sistemu.
    Kredit u švajcarcima govori sve, do kakve katastrofalne legalne pljačke moze doci neduzan čovek.
  • rale

    20.08.2020 06:23
    Zlatni lanac korupcije i lažiranja ekonomije. Kroz pranje para intvestitori prave krš zgrade koje neće ni trajati 20 godia, a onda banke uz podršku države izdaju kredite sirotinji za te iste stanove. Kako je promet stanova velika količina novca, to se vidi kao građevinske industrije, a i banke profitirijau od fiktivnih kamatnih stopa koje će naplatiti od građana. I sada pošto ekonomija kreće da grca smišljaj način kako da održiš ovu kulu od karata.
  • ns

    20.08.2020 02:50
    Toliko se ljudi sa malim platama zaduzuju da ako ikada euro znacajnije ojaca mozemo svi da se selimo iz drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna