Autor: Snežana Miletić

Info
17.09.2020.
18:51 > 14:04
"Mi nismo počeli kao glupi majmuni, niti ćemo završiti kao rasa visokoumnika. Čovečanstvo često eksperimentiše sa vlastitom sudbinom: postiže izvanredne uspehe i stravična posrnuća. I pre korone, svet je osećao potrebu za promenom, a kovid-19 biće verovatno samo sredstvo te transformacije", kaže Saša Rakezić strip autor čije radove krase etika i eksplozivna likovnost.
  • Bela

    18.09.2020 14:43
    Zograf
    Odlican tekst Snezana ! Hvala !
  • mali

    18.09.2020 11:36
    kakav fail
    "Ta rečenica, koju izgovara Žalosna Sova, uopšte nema alternativu!" - da ovako nesto kaze moja zena koja je cula za stripove/nikad citala , ali neko ko se time bavi godinama i pri tome se hvali citanjem istih...
    Zalosna Sova je lik iz stripa " Komandant Mark ", radnja se desava na jezeru Ontario...

    "Sto mu gromova Darkvuda!" - radnja stripa "Zagor" se desava u Darkwood-u, i ovo je recenica koju izgovara Zagor....
  • Stripocitac

    18.09.2020 08:59
    Kakav lep intervju, a kako ruzni komentari. Rece neko jednom, ako nemas sta lepo da kazes, onda bolje cuti.
  • @Aleksa

    17.09.2020 23:41
    Posto pratis desavanja u USA, hajde molim te analiziraj kakva je aktivna "desnica" tamo?
    Ko se tu skuplja, kakva je to ekipa, kome salutiraju, cime se bave?
    Ako ti ne vidis rasizam u tim delima, ti si slepac. Mislim ,pored toga sto si verovatno i pro-fasista. Ti ne mozes "malo" da budes na strani tih ljudi, jer oni su fasisti i nacisti, ksenofobi i rasisti, dakle...tamo pripadas te se nemoj praviti naivan. Daj bar pokazi m*da u tekstu pa salutiraj bar ovako bednicki, pa se pohvali ekipi iz igraonice.
    Ko je tebe zadojio glupim idejama taj je i moju babu vodio u logor.
    Mi smo , druskane, neprijatelji zauvek i za mene si nula.
  • Aleksa

    17.09.2020 21:49
    Smešno i žalosno...
    Levica je kakva, vidimo od Antife u USA, pali zgrade i biznise zbog toga što je ubijen jedan drogirani bivši krimos, koji je uzgred bio i crnac, bude izmišljeni rasizam za ostvarenje svojih ciljeva. A svako ko je iole konzervativan - automatski biva proglašen za fašistu. Pri tom i medijska propaganda tamoxna strani levice, izmislja se 50 rodova i seksualnih opredeljenja, i svako ko kaže nešto protiv toga, može, pa i zatvor da zaglavi. Nema veze što je korona došla iz komunističke zemlje, o tome nećemo ovom prilikom.

    Zoografa nisu obavestili da je "konzervativizam je novi pank", pošto su se levičari dobro zbratimili sa svim mejnstrim bogatašima, medijima i onima na vlasti.
  • омладина

    17.09.2020 21:13
    свесно у десно
  • Lol

    17.09.2020 19:51
    В, uz izuzetak tih par "na izdisaju" (čitaj jedine imalo funkcionalne i normalne države), sve ostale su cirkus, demagogija, populizam i sve ono čega se i sam Sokrat plašio.
  • Mita

    17.09.2020 19:50
    Sto mu...
    Bravo za intervju i Aleksandra. Nadam se da Saša sa svojim stripvima može da privoli mlade. Kao Alan Ford, Zagor,mister No i dr. junaci nekada.
  • В

    17.09.2020 19:07
    Левица је зато не штедећи "крупне речи" и срамна дела, отерала социјалдемократе у загрљај хришћанске демократије и конзервативизма. Уз изузетак пар скандинавских земаља, идеја социјалдемократије је на Европском континенту на издисају.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna