Autor: Blic

Info
17.09.2020.
10:46
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan je preko flaše vode u hotelskoj sobi u ruskom gradu Tomsku, a ne na aerodromu kako se ranije mislilo, saopštio je njegov tim, uz objavljeni video-snimak na "Instagramu".
  • Milos

    17.09.2020 18:04
    izgleda da ce biti repriza
    Nekada KGB, a sada FSB su poznati da tako naivno ostavljaju tragove.
  • Podbarac

    17.09.2020 17:49
    @cuvar
    A što bi mu Putin išta radio, ko da mu ovaj ištasmeta? Pa Navaljni je sitna riba i po podršci glasača, ai po stvarnom uticaju i popularnostu u Rusiji.

    Doduše, ima budala ovde koje veruju u CNN-BBC-DW procene, pa kao Navaljni ima podrku od oko 5 do 8% Rusa... Tvrdili su i isto tako i da ima svih 10% podrške u Moskvi, a nema više ni toliko...

    Jer to je malo teže, kao što znaš - on je rođen u Ukrajini i Ukrajinac je po nacionalsti, a to sad baš i nije popularno u Rusiji...

    E sad:

    Daj mi jedan razlog zašto bi se Putin cimao oko njega ili ga trovao? Il' možda svrano smatraš Putina glipim? Jer Putin možda jeste i ovo i ono, ali glup nije.

    Kome treba otrovan trećerazrednmi "opozicionar" koji je do sada promenio 5-6 partija i stranaka, ne računajući kratko vreme prosperiteta pod Jeljcinom, kao omladinac-aktivista...

    Znači, "otrovan Navaljni" treba samo ovima kojima smeta Rusija i Putin.

    Ne zato što su Rusi il' Putin ovakavi i onakvi, nego što im nakon svega ne mogu ništa! Prevelika i prejaka zemlja - nisu više super-sila, ali nisu više ni Jeljcinovo ruglo.

    Putin je Rusima vratio ponos i to nema cenu - je l' se sećaš Maršalovog vremena u bivšoj Jugi? E to nije ni blizu onog šta je Putin za Ruse tamo - pola Rusije bi danas poginulo za njega, a druga polovina sutra. Račaunajući i one koji ga kao sad kude.

    Znači ne treba im kao alternativa Putinu - jer taj to nije ni u snu - treba im "trovanje" zbog domaće publike, za pravdanje sankcija i razlog očuvanja NATO-a.
  • cuvar

    17.09.2020 16:24
    eeee....
    EEEe,moj podbarac ,lupetanju nema kraja.Nije ga Putko otrovao ,ma gde bi. Sram te bilo ,nesreco....
  • Bljuc

    17.09.2020 15:30
    Kako ne daju nasi vrli komentatori na brata Putina... :) Putinofilija je bolest.
  • Podbarac

    17.09.2020 13:45
    Prvo nije "novičok"
    jer ne može da bude - "novičok" deluje odmah, dovoljno je par molekula i tu nema spasa Tako da su i sovjeti odustali od njega - nikada nije masovno proizvođen, jre jednostavno previše opasan!

    Ali... Jedan iranski hemičar je objavio hemijsku formulu pre nekoliko decenija. I onda je krenula panika na zapadu, pošto nema protivotrova, ali stvarno.

    Ono što se zna - postoje dve firme/ustanove koje jesu proizvele "novičok" prema toj formuli u "naučne svrhe" - jedna češka (još za vreme Varšavskog pakta)m druga je UK labaratorija u Porton Down-u... Ona na svega nekoliko kilometara od mesta trovanja Skripalja i ćerke.

    Mnogi ozbiljno sumnjaju da je bočica sa parfemom i otrovom, zapravo bila pokušaj ćerke Julije, a da je ona trebala da je prošvercuje nazad u Rusiju.
    Ali je došlo do "curenja"... Zato ni ona, a ni otac ne smeju da se vrate u Rusiju, iako to žele i oni bi hteli - englezi im ne dozvoljavaju jer se kao "boje za njihovu sigurnost".... Smejurija.

    Daklem ko ima i proizvodi "novičok"? Englezi i Česi, a garant i USA. Kome odgovara da se "otruje" Navaljni? Putinu ne svakako!

    Daklem... Tolko.
  • Konflikt

    17.09.2020 13:33
    Dakle zaključak koji se nameće je da je Navaljniju trebalo maksimalno nekoliko minuta da stigne iz hotela na aerodrom, prođe sigurnosnu proveru, ukrca se u avion, avion taksira do početka piste, dobije dozvolu, uzleti i pređe više od polovine razdaljine do Omska što je jedno 500 kilometara kada je potom počeo osećati efekte otrova. Ili je ovo neki potpuno novi "Novičok" kojem treba nekoliko sati da počne da deluje naspram nekoliko minuta?
  • Mirjana

    17.09.2020 11:38
    Shvatam li dobro?
    Njega je otrovao neko iz njegovog tima. Znači kupili su u radnji vodu, (u radnjama niko ne može da zna koju će kupac uzeti flašu), voda je do tada bila normalna i čista. Neko ko je doneo vodu u sobu je sipao "novičok" u vodu i otrovao ga. Neka traže krticu u svojim redovima! Ili opcija 2: uopšte nije otrovan, ali je sve spinovano zbog eventualnog učešća na sledećim izborima.
    P.S. Da li je Beba Popović deo štaba Navaljnog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna