Autor: FoNet

Info
25.10.2020.
16:34
Sindikat pravosuđa Srbije uputio je otvoreno pismo premijerki Ani Brnabić u kojem je obaveštavaju da "u pravosuđu ne rade ni hobotnice, ni stonoge" i da su glavna prepreka za bolji učinak i delotvoran rad pravosuđa propisi koje predlaže Vlada Srbije, a usvaja parlament.
  • Mara

    26.10.2020 09:47
    Ko razume shvatiće
    Naravno, retko ko razume organizaciju rada u sudstvu. Postupci traju jer sudije zakazuju ročišta dva puta godišnje pošto nemaju termina a imaju mnogo predmeta u radu. Biraju se nove sudije koje stupe na funkciju a nemaju referenta i zapisničara koji bi ih pratili u radu. Mogu samo da čitaju ili gledaju u predmet. Sa druge strane, po javnim preduzećima zapošljavaju ljude na izmišljena radna mesta koji i ne dolaze na posao ali zato primaju platu dok je u pravosuđu na snazi zabrana zapošljavanja a odluku o tome, kao i svim procedurama donosi Vlada i min. pravde i to je taj posredni uticaj kako se zatrpava sudstvo. Ko razume shvatiće.
  • Slavica Dokmanovic

    26.10.2020 07:55
    Beznadje
    Da dodam na moj predhodni komentar i sledece: Gospodja Premijer je ublazila katastrofalno stanje u pravosudju kada je navela samo finansijski efekat loseg rada pravosudnih organa. Treba dati anketu gradjanima koji se obracaju za pravicno sudjenje pa da se vidi prava slika .
    Ustavom treba predvideti pravo Vlade Srbije da vrsi nadzor nad radom tuzilackih i sudskih organa, da bi se gradjan,i posle dugogodisnjeg sikaniranja i nezakonitog postupanja organima pravosudja obratili, da u zakonskom postupku izraze nezadovoljstvo i traze pravnu zastitu.
    Javno pozivam VJT , AJT , VS i AS u Novom Sadu, da sprovedu krivicni postupak i postupak zastite u vezi sa uzbunjivanjem u predmetu VJT KT 464/16 i VS Puz 2/19, prema odredbama Ustava, ZKP i Zakona o zastiti u vezi sa uzbunjivanjem. TRAZIM ISTRAGU.
    Slavica Dokmanovic. dipl.pravnik u penziji
  • Slavica Dokmanovic

    26.10.2020 07:39
    Zakoni su dobri,
    Obracam se tuzilackim i sudskim organima ,
    Niste u pravu kada se pravdate zakonskim okvirom za nerad, neznanje, javaskuk i korupciju.
    Zakoni i Ustav Republike Srbije su dobri ali se ne primenjuju. Tesko gradjanu Srbije koji trazi pravo na pravicno (citaj: sudjenje po zakonu). Lice koje nema veze , koje nije spremno da plati, lice koje se samo zastupa, nema sanse na pravicno sudjenje, ma koliko bilo osnovana krivicna prijava za dva teska krivicna dela protiv zdravlja i zivota ljudi. Na prevaran nacin sprecili ste istragu.
    Slavica Dokmanovic, dipl.pravnik u penziji
  • NS65

    25.10.2020 19:48
    Mrlja
    Pravosudni sistem je največa mrlja sistema. Sporost, neažurnost, nedodirljivost, korupcija...
  • milicica

    25.10.2020 18:48
    malo sutra
    Vi gospodo delimicno govorite istinu i trazite krivce u drugima a krivci po meni ste cesto puta vi. Ovo govorim iskustveno jer sam prisustvovala prvom rocistu po tuzbi i sudija je pitala advokate sta misle koliko ce trebati otprilike da se odrzi rocista i svi su se3 slozili 4 a trajalo je vise od 4 godine io gospodja bez g je nakon tog dugog perioda zajedno sa advokatima a zasto kazem advokatima jer se advokat tuzenih bunio sto sudija na glavnoj raspravi kad se donosiloresenje o sudskom poravnanju nije odredila rok u kome tuzeni mora uraditi nalozeno. Sudija je prozvana kao saradnik gradjevinske mafije a posto je ovo bio spor sa investitorom to je i dokazala inace je i clan VSS.Gospodo iz sudstva vas rad odnosno nerad ,mito, korupcija su osnovni uzrok svega i toliko nenormalnih oslobadjajucih presuda.
  • More

    25.10.2020 17:05
    Mars
    Ako ne strajkujete onda presudite kako vam je naredjeno-stitite bitange a kaznjavate babe sa pijace
  • Gramzi - Bagins

    25.10.2020 16:50
    "iz republičkog budžeta svake godine izdvaja 10 do 13 miliona evra za kazne za suđenje u nerazumnom roku"
    Ako ćemo pravo, te kazne ne bi ni trebale da se plaćaju iz republičkog budžeta, već direktno iz džepova sudija i tužilaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna