Autor: Dojče vele

Info
25.10.2020.
18:17
Šta god da se odluči, Srbija će se prilagoditi. Ali u EU još nema konsenzusa o prestanku pomeranja sata i tome da li zadržati zimsko ili letnje računanje vremena. Jer, nije lako uskladiti prostor od Viga do Bjalistoka.
  • Deks

    25.10.2020 22:33
    Pomeranje kazaljki treba da ostane jer donosi brojne koristi - bolju iskorišćenost dnevne svetlosti, leti produžava dan uveče a zimi daje više svetlosti ujutru. Pritom nema nikakve negativne efekte osim što smeta onima kojima smeta i promaja. Bavljenje ovom temom koje je pokrenuo Junker je totalni fijasko za EU jer pored toliko značajnijnih tema za EU izabrana je ova tema koja će pre razjediniti nego ujediniti Evropu. Nadam se da će njegova naslednica Ursula von der Lejen vući mnogo bolje poteze u Evropskoj komisiji.
  • Jogi Letač

    25.10.2020 22:26
    @Srki, u pravu si što se tiče Novog Sada i Barselone, samo što je Španija u pogrešnoj zoni a ne Srbija. Španija bi geografski trebala da bude u zapadnoevropskoj zoni, zajedno sa Portugalom, V. Britanijom i Islandom. Španiju seče nulti meridijan, koji predstavlja centar zapadnoevropske zone.
  • @Srki

    25.10.2020 22:26
    Jesi ti nekad čuo za meridijane?
  • e

    25.10.2020 22:08
    Meni stvarno nije jasno kako neko ima problema sa pomeranjem vremena. Ja bukvalno ne bih ni znala kad bi mi neko promenio i rucni i zidni sat koji se ne nameste sami. Bukvalno nema razlike.
  • Garavi

    25.10.2020 20:46
    Smejurija
    Demokratija je upravo ovo sto vidimo na prineru racunanja vremena: stagnacija, bojazan izabranih aktera da donesu bilo kakvu odluku, jer ce ih rivali prozivati na izborima, odsustvo plana i vizije, jer se za svaku suvislu odluku pojavi neko "antiprotivan" cije se misljenje mora uzeti u obzir.
    Kazaljke cemo pomerati dok se EU ne raspadne, a mozda i duze....
  • Srki

    25.10.2020 20:30
    Balkan zona
    Mi treba da budemo u zoni sa Grckom, Bugarskom, Rumunijom.... Nije vazno dal zimsko ili letnje samo da se prebacimo u Grcko vreme jer tu pripadamo...a ne da bude isto sati u Novom Sadu i Barseloni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna