Autor: Dojče Vele

Info
15.11.2020.
09:08 > 09:40
Za sada još samo Crna Gora nije podržala akcioni plan o zajedničkom regionalnom tržištu zemalja Zapadnog Balkana – sve ostale zemlje jesu: Srbija, Severna Makedonija, Kosovo, Albanija i Bosna i Hercegovina.
  • Mini

    17.11.2020 07:18
    Shit gen
    Mini Šengen = dajte zeme da poseku svo drveće i arlauču dok vode ozbiljne razgovore.
    Svi domaći se iseliše iz Vojvodine i sada treba neko da radi za 35.000din. Naravno da će Albanac i S Makedonac da pristanu jer pri tom i ne znaju ništa a Bratska Srbija im da kr za stan, oslobodi od poreza (kao sve strance). A ti Lalo prodaj bolje sve svoje što su tu dedovi pravili i zaputi se u svet jer tamo si traženiji (Šengen ostvaren zahvaljujući Srbiji).
    Stvarno neverotna država koja brine o svojim gradjanima.
  • Roko

    16.11.2020 18:32
    Cefta
    Nema nikakve potrebe za mini Sengenom sasvim je dovoljna CEFTA koju ni kosovo nije postovalo a nije EU preduzela nikakve sancije.
  • Deks

    16.11.2020 11:27
    @Goran - Ne radi se ni o kakvom "mini-Šengenu" jer se nigde ne spominje UKIDANJE GRANIČNIH KONTROLA. Drugim rečima i dalje će se u kilometarskim kolonama čekati na granicama između članica "mini-Šengena" i i dalje ćete biti u obavezi da pri prelasku granice (npr između Srbije i Severne Makedonije) priložite neki identifikacioni dokument. Ovako kako je ovaj sporazum zamišljen može se nazvati jedino "mini-EU" ili "Balkanska EU" ali nikako i "mini-Šengen"!
  • Pantaamon

    16.11.2020 11:06
    Vojvodina republika
    @RVojvodina
    Nadamo se da će Vojvodina dobiti svoju nezavisnost i krenuti ka razvoju i napretku. Koja joj je 1988 usporena, a od 2012 totalno uništena. Žao mi generacije koja nije videla tada Vojvodinu. Sad bi jsno shvatila zašto se borimo i sanjamo demokratsku i finansijsku nezavisnost. Nada ipak ostaje, jedino ako se svi ne iselimo i ostanu ovi novi kojima Vojvodina ništa ne znači.
  • Goran

    16.11.2020 10:39
    Ulaskom u tzv. nini Sengen Srbija je svoju buducnost ulaska u EU vezala uz Makedoniju, Albaniju i tzv. nezavisno Kosovo. Znaci da cemo jednog lepog dana svi zajedno u paketu uci u EU. EU niposto nece dozvoliti urusavanje mini Sengena,a pristup bilo koje clanice EU bi bio upravo to. Znaci noraju se resiti svi problemi ove cetiri clanice, a najznacajniji su medjusobno priznanje Srbije i Kosova i stvaranje tzv. unitarne gradjanske BIH kroz gasenje Republike Srpske. I sve to uz pospesivanje vladavine ljudskih prava, borbu protiv kriminala , ekonomski prosperitet i podizanje standarda na nivo EU u sve cetiri clanice. Koliko je ovo izvodljivo, drugo je pitanje. Za nekoliko decenija mozda, mada pre bih rekao "kad na vrbi rodi grozdje'. Mini Sengenom put Srbije u EU trajno je zaustavljen. Crna Gora naravno zna za "jadac" i nije usla u ovaj savez. Uostalom, EU Crnu Goru hoce u svom clanstvu, te to i nije trazila od nje. Ostali su na dugom stapu, znaci da budu pod cizmom EU kao deo trzista gde ce plasirati proizvode i imati jeftinu radnu snagu , a ujedno i bespogovorno izvrsavati sve sto se od njih trazi. I naravno sve na stetu Srba, ostali ce dobiti bar nesto, a najvise Albanci nezavisnoscu Kosova i Muslimani ukidanjem RS i unitarizacijom Bosne.
  • RVojvodina

    16.11.2020 00:35
    @/
    Jednoga dana ce i Vojvodina ugledati slobodu i nezavinsnost kao Republika Vojvodina sto i zasluzuje.
  • Janko

    15.11.2020 22:47
    Srpska Napredna Salamura
    Kako ce ovaj mini sengen uticati na kvantitet punjenja Radikalskih dzepova?
  • /

    15.11.2020 21:36
    /
    vojvodina je ta koja je izgubila svaku nadu da ce se u njoj unormaliti stanje
  • N.n lice

    15.11.2020 18:25
    Kosovo mozda jeste Srbija u vasim snovima, al sasvim sigurno Srbija nije drzava vec naseljena teritorija.
  • Nislija

    15.11.2020 17:26
    U Nisu se jos uvek grade fabrike za motanje kablova, za koje drazava strancima daje masne subvencije. Radi se od jutru do sutra za 40000 din. Posto je iscrpljen rezervoar radne snage iz manjih okolnih mesta tj vec su se ljudi pozaposljavalji u postojecim izrabljivacnicama, potrebno je dovesti ljude iz Albanije, sa Kosova. U te svrhe, mali sengen i autoput Nis Pristina. Efekat toga, videce se za 30-40 godina kada se konacno ispuni san velike Albanije a granica je Nis. Da ne pominjemo masovnu kupovinu nekretnina na jugu Srbije od strane Albanaca. Ko dozivi, videce.
  • Mis

    15.11.2020 14:06
    Kss
    Kosovo je Srbija i nije zemlja vec teritorija.
  • Kolegasa

    15.11.2020 13:38
    Kosova
    Prvo da raščistimo jednu stvar, citiram tekst iz podnaslova:

    "Za sada još samo Crna Gora nije podržala akcioni plan o zajedničkom regionalnom tržištu zemalja Zapadnog Balkana – sve ostale zemlje jesu: Srbija, Severna Makedonija, Kosovo, Albanija i Bosna i Hercegovina."

    Da li je Kosova nezavisna zemlja, po vama, ili šta je? Vi ste Kosovo u podnaslovu stavili u isti rang sa ostalim, zvanično priznatim, zemljama Evrope? Zašto ste to uradili? Za vas je Kosovo nezavisna država? Hmmmm...

    Drugo, zašto sada (očigledno) trpate Albaniju, maltene na silu, kao novu turističku destinaciju, mada ona nikada ranije to nije bila, u odnosu na BiH i Severnu Makedoniju, a o Grčkoj i Hrvatskoj (koje nisu članice te nove unije) da i ne govorimo!
    Mene nikada nećete odvojiti od Grčke i usmeriti me prema Albaniji, kao turističkoj detinaciji! Nikada!
  • Ja

    15.11.2020 13:27
    Pusta gradjevinare iz Albanije da zavrse njegov BG pod vodom.Svi pametni pobegose.
  • pawlle

    15.11.2020 12:53
    jadino crnogorci pametni,jednom odes i ne okreces se vise
  • Jovan

    15.11.2020 12:41
    Ovo je cist marketing, nema veze sa Sengenom, glupost kao i obicno.
  • Mislite, ne boli!

    15.11.2020 12:18
    Citat:
    "...plan o zajedničkom regionalnom tržištu ZEMALJA Zapadnog Balkana – sve ostale zemlje jesu: Srbija, Severna Makedonija, KOSOVO,..."
    Jasno čijih je to prljavih ruku delo! A naši izdajnici kao nisu priznali ništa, ha ha ha. Veća laž od ove prehlade.
  • Šta nije jasno?

    15.11.2020 12:14
    Na dobitku je Soroš, to je njegov projekat koji podanički vazali ispunjavaju.


    Hajmo botovi, 1 2 3 !
  • iza naslova

    15.11.2020 12:10
    znaci nista od ZSO na severu Kosova
  • +384

    15.11.2020 11:58
    Slovenija i Hrvatska odavno u EU a Vojvodina, iako nekad deo iste drzave i kulturnog prostora, sada mora da se zadovolji sto je u istom drustvu sa najsiromasnijim zemljama Evrope. Hvala vam svima koji ste od 1988. svojim glasanjem pomagali u tome.
  • Deks

    15.11.2020 11:55
    Šengenski sporazum odnosno Šengenska zona je sinonim za slobodno kretanje u okviru te zone BEZ GRANIČNIH KONTOLA. To znači da ako putujete u okviru ove zone npr od Finske do Portugalije, od Islanda do Grčke ili od Švedske do Malte nećete morati nikome da pokazujete bilo kakav identifikacioni dokument (pasoš ili ličnu kartu). Aktuelni predlog oko povezivanja zemalja zapadnog Balkana nema sličnosti sa Šengenskim sporazumom već je ustvari reč o primeni pravila Evropske Unije. Istina je da Šengenski sporazum počiva na zakonodavstvu Evropske Unije ali ta dva pojma nisu ista - npr neke članice EU nisu u Šengen zoni a neke zemlje koje pripadaju toj zoni nisu članice EU. Između zemalja EU od kojih bar jedna nije u Šengenu se putuje uz normalne granične kontrole. Postavlja se pitanje zašto se aktuelni Balkanski predlog među političarima, novinarima… neadekvatno naziva “mini-Šengen”? Je li reč o još jednoj podvali naših neiskrenih političara ili pak o nekompetentnosti toliko svojstvenoj Balkanu?
  • Bole

    15.11.2020 11:18
    I gradjani Srbije i gradjani Albanije naravno su na dobitku. Odlican potez vlasti !
  • Inspektor Višekruna

    15.11.2020 10:58
    Pa botovi!
    Stavljaće im više paradajza u sendvič! Albanskog!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna