Autor: Beta

Info
23.11.2020.
11:48
Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik pozvao je tužilaštvo da podnese krivične prijave protiv odgovornih u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) zbog nepoštovanja epidemioloških mera prilikom organizovanja ispraćaja patrijarha SPC Irineja.
  • Ignjatije

    28.11.2020 17:24
    Sa zatucanim svetom tesko je voditi normalan dijalog,Crkva kao dogmatska organizacija jedino sa onima koji slepo sluzaju moze vladati.Onom ko uzme zdravo za gotovo da je Bog seo i stvorio svet za sest dana ,zaista samo taj Bog moze pomoci
  • Lala

    27.11.2020 14:14
    Sekularna država?
    @Dragan

    Saglasio bih se sa vama u jednom: vaše je pravo da budete zatucani.
    No, to nikako ne opravdava ugrožavanje života ostalih ljudi (ni ateista ni tzv vernika).

    Obzirom da sam dosta toga pročitao, video (proputovao kuglu Zemaljsku), znam da skoro dve milijarde Kineza i milijarda Indijaca ne zarezuju hrišćanstvo "ni za ič".
    U skladu sa vašim verovanjem, pokušavam da dokučim, kako to vaš dobri boga dozvoljava?
    Hahahahahaha!
  • Tražim pravdu

    26.11.2020 19:09
    Hipokrizija
    Da li bi gospodin branio prava mojih roditelja u procesu protiv EPS -a, kriminalne jazbine, koja ih je optužila da kradu struju, bez koje su skoro dva meseca? Bez dokaza, bez upozorenja. Lišili mog oca ihalacione terapije ( emfizem ), dete od šest godina bez struje, tekuće vode.
    Da li sme da stane pred ovaj ološ i to i dokaže, u ime ljudskih prava?
  • Vidra

    26.11.2020 01:39
    Religija = podrška glupima
    Religija je laka opcija za one što su suviše glupi ili lenji da sami dolaze do zaključaka u životu. Svi ti sa niskim stepenom obrazovanja odjednom smatraju da imaju legitimitet da komentarišu na naučne teme jer su na fejsbuku to čuli od svojih kolega zatucanih primitivaca. Baš super što ne morate da izučite škole da dođete do teško dostupnih naučnih zaključaka. Baš super što ne morate nikad da uključite mozak da biste došli do suštinskih istina života. Neka, nek vam to loše prevedena knjiga od 2000 godina diktira. Neka vam to diktira popa zadojen mržnjom prema svemu drugačijem koji vozi džip diktira. Bolje ni ne zaslužujete. Pljujem po vama!
  • Vlada

    25.11.2020 19:09
    @Лиманац

    Antiteizam može biti problem jedino ako je umeren.
  • Roki

    25.11.2020 18:39
    @roki
    ne brabonjaj
  • Лиманац

    25.11.2020 14:28
    Дотични прво да реши проблеме са својим антитеизмом.
  • roki

    25.11.2020 12:13
    komentar
    Pravosudni sistem ne poznaje termin ‚‚advokat za ljudska prava‚‚ to jednostavno ne postoji, ovaj čovek je jednostavno željan publiciteta ali sudeći po komentarima davno je ‚‚pročitan‚‚ Ovo ‚‚za ljudska prava‚‚ nekako možda i može da prodje ali ‚‚zastupnik žrtava sa Kosova‚‚ je najobičnije izgrugivanje stradalnicima na Kosovu svih nacionalnosti. Koga on to zastupa...ko ga je ovlastio na to...pročita par fazona i onda zamajava narod...ja čak i ne kažem da za ponešto i nije u pravu, naprotiv ali ljudima njegove prirode (ja pa ja) jednostavno ne treba davati prostora u medijima...
  • V

    25.11.2020 09:38
    Od priče nema ništa, ali bilo bi lepo da neko i formalno podnese tužbu.
  • Niko

    24.11.2020 10:12
    Da prebrojimo
    Ajde da prebrojimo ko se zarazio na sahrani! Pa da vidimo da li se zaraza raširila u crkvi ili nije. Kako ste svi zatucani. Prvo da vidimo dokaz kako se bolest raširila pa onda pričamo o nekoj tužbi.
  • Veljko

    24.11.2020 00:15
    Odmah da kazem da iako sam ateista, smatram ovo za najvecu budalastinu. Sta je radio ovaj gospodin koji navodno stiti prava gradjana dok su stariji sugradjani bili mesecima zatvoreni u stanove? Ili mi sto smo proveli najlepse vikende proleca zakljucani? Sta tek reci na citav niz besmislenih i kontraproduktivnih mera o skracenju radnog vremena prodavnica proletos, gde smo se svi gurali u redu do 5 i time jos vise sirili virus? I na kraju, gde je bio kad su se odrzavali izbori i derbi? I sad je nasao da tuzaka crkvu a cutao je dok je drzava direktno ugrozavala svoje gradjane promasenim merama i nemerama. Meni se sve cini da gospodin ima neki pik na crkvu cim tek sad reaguje. Ko zna, mozda ga je kao malog uplasio neki svestenik u crnoj odori pa sad ima traume.
  • miso

    23.11.2020 18:14
    Tužiti sve od reda
    Gospodine Olenik, svako treba da ima pravo da ide gde hoće i da se izloži čemu hoće. Tako gledano, i škole treba kazniti jer primaju učenike u vreme ove pandemije - pa, i zdravstvene ustanove. Tu bi bilo posla za advokate a, opet, kako bi se održavala tolika ročišta ako je na snazi zabrana okupljanja.
  • Dragan

    23.11.2020 18:02
    epazdanebi@sbb.rs
    Одличан повод да се слабо прикривена мржња према религији, духовности и Богу тге побожном делу становништва, истресе на "друштвено оправдан начин", заоденута у одоре и маске "бриге за здравље". Ајде атеисти и анти-теисти разних боја и нијанси, навалите...
  • Oko Grom

    23.11.2020 15:10
    Komedija
    Kako znam nije bilo katolika i islamskih vjernika, a koje zabranio neko nekom da umre.
    Imam pravo da umrem ispraćajući vladiku bez zaštite onaj ko neće da umre on je se zaštitio !
  • Vesna

    23.11.2020 14:46
    Ma sta reci
    Ocito da se svestenik nije zarazio na sahrani patrijarha posto je vec bio bolestan I tako virusnu infekciju sirio dalje.Protiv njega podneti krivicnu prijavu
  • Сремац

    23.11.2020 14:14
    ЛАДОЛЕЖ
    Ако Оленек нема паметнија посла нека тужи Владу која је својом уредбом умањила пензије 2014 године, с то је стечено право. Ајде Оленек и то је људско право преко 300000 грађаана Србије.
  • Trt

    23.11.2020 13:43
    @albert

    Stav da jedna profitna paradržavna organizacija mora da poštuje epidemiološke mere ili da fasuje krivičnu prijavu je maliciozno mišljenje?
  • Mirka

    23.11.2020 13:28
    Ima pravo sve je tacno...ali ne verujem da ce od toga ista biti
  • NS Gari

    23.11.2020 13:23
    Rezultati
    Za nepunih desetak dana ćemo videti "rezultate" sveopšteg ludila i histerije povodom sahrane zaraženog preminulog lica, gospodina Miroslava Gavrilovića.
    Videćemo, i nažalost uverićemo se, da je udruženje građana, pod nazivom SPC, flagrantno prekršilo Zakon o zaštiti stanovništva pod uslovima pandemije i opšte opasnosti građana Srbije!
    U sekularnoj državi Srbiji ne sme da bude opravdanje da su religijska osećanja iznad osećanja borbe za opstanak čitavog jednog naroda i ostalih građana države Srbije!
    Evropa i 21. vek... O čemu dalje da pričamo?!
    Da li želimo da postanemo pravoslavni talibani, zatucani, primitivni i agresivni, ili građani jedne moderne države?
  • pajo patak

    23.11.2020 13:07
    grešni advokatu
    Zagorka Dolovac prvo mora da pročita šta piše na papirima kojima je pokrivala lice dok je izlazila iz rezidencije predsednika.
  • saskic

    23.11.2020 12:52
    @Nina
    Draga Nina citala sam vise puta vase komentare i zaista znamo koja je to firma,ali niko da zucne o tome.Postovani advokat Aleksandar Olenik bi bio mnogo popularniji kada bi zahtevao zakon o isplati plata svaki mesec kao u celom svetu a ne ovo kod nas..Kako drzava moze biti toliko bez obzirna prema svom narodu od kojih otima poreze a nije u stanju porez na platu i platu da spoji ili jednostavno kazano isti dan da bude plata i porez drzavi tada poslodavci nebi mogli da kradu a i radnik bi mogao redovno placati svoje obaveze i naravno nesto i jesti....

  • Deco bežite odavde!

    23.11.2020 12:31
    Mozda da ti u pisanju prijave pomogne tvoja koaliciona partnerka sa liste UDES, ministarka Gocilly Chomich?
  • Vlada

    23.11.2020 12:20
    Može li on da podnese prijavu? Tužilaštvo znamo da neće
  • albert

    23.11.2020 12:18
    ko je
    Aleksandar Olenik, šta je to "advokat za ljudska prava", izražavanje malicioznog mišljenja nije ljudsko pravo već pro... Najbolji su oni što odlično vide šta nije u redu, a sami nisu sposobni da bilo šta čestito urade... Ko nema šta dakaže, bolje da ćuti. Da li je ljudsko pravo da neko bude nečovek, naravno da jeste. Moral i etika se nose iz kuće, a ne iz nekog preduzeća ili udruženja ili alijanse
  • Nina

    23.11.2020 12:13
    Hajde posteni advokatu za ljudska prava Olenik-u tuzite drzavu zato sto sam dobila otkaz i zato sto mi je plata kasni 19 meseci!!!U pitanju je novosadska stamparija koja jos uvek radi a nikom nista ne placa..Gazda u mecki i tako...Manite se onog za cega niste placeni....
  • Stanoje

    23.11.2020 12:05
    Potpuno se slažem, a ona dva miliona su šlag na tortu za svu neodgovornost..... Videćemo sada jel tužilaštvo još uvek na godišnjem odmoru ili su prezauzeti sa babama po pijacama....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna