Autor: Tanjug

Info
28.11.2020.
07:05 > 07:25
Stariji osnovci i srednjoškolci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu, a Ministarstvo prosvete otklonilo je dileme kako će se učenici ocenjivati u dopisu koje je uputilo svim školama, i u kome navodi da će i ocenjivanje biti na daljinu.
  • Mama

    28.11.2020 11:06
    Da li će deca i dalje raditi provere u školi? Od 5. do 8.?
  • Vlada

    28.11.2020 10:11
    @Saša
    Lepo ste sve objasnili i potpisujem svaku vasu rec. Ali shvatite, prosvetari svake godine traze razlog da prekinu nastavu. Oni su najugrozeniji godinama unazad a razlozi su razliciti. To je sekta koja se formirala decenijama unazad. Svi oni kukaju na status i plate a svi konkursi se kriju i radna mesta se popunjavaju i pre konkursa, rodjacima, clanovima porodice i partiskim prijateljima.Pa zasto svi hocete u prosvetu kad je tako lose? Bitno je samo da njima svakog meseca legne na racun cela plata iz budzeta koji smi mi punimo dok nas niko ne pita kako je nama na poslu i dal smo i mi ugrozeni a oni neka sede kuci i cuvaju svoje zdravlje. Velika sramota!
  • Ocene

    28.11.2020 08:39
    Ocene
    Mislim da svet nece propasti ukoliko neko ko je imao ocene izmedju 4 i 5, ipak ima zakljuceno 5 bez dodatnog odgovaranja. Citav zivot je pred njima. Kad se setim koliko sam ucio, trudio se da sve budu petice, posle fakultet i sve po redu, nesto ne vidim da sam bolje prosao u zivotu od nekih koji su bili opusteniji i imali dosta slabije ocene. Bitno je da se ne ponavlja godina i da sa cuvamo zdravlje.
  • Skola

    28.11.2020 07:37
    Skola
    Za vreme bombardovanja mesecima nismo isli u skolu i nikad nije bila ni nadoknada. Opet smo svi zavrsili skole i fakultete i sve je bilo u redu. Vazno da smo sacuvali glave za vreme bombardivanja. Ovo je ista situacija, samo sto na putu do skole ne padaju bombe, ali vas u skoli cekaju poneki zarazeni sto ni ne znaju da su zarazeni. Zatim se sami zarazite pa prenesete clanu porodice, bakama i dekama. Da li shvatate da zivot moze da se okrene za tren i da neko moze ostati bez svog najblizeg. Oni i dalje salju decu u skole?
  • Besna

    28.11.2020 07:06
    Za čiju decu?!?!?
    U privatnoj školi našeg bivšeg ministra prosvete (Rudjer Bošković) časovi su trajali 45min kako se ne bi trećina novca od školarine vraćala roditeljima. Znači može i normalno školivanje ali gospoda direktori ostalih škola sigurno znaju nešto što mi ne znamo. Rizik od ,,korone” je postojao i u septembru jednako kao i danas jer smo već bili svedoci koliko se manipuliše statistikama o broju obolelih. Zatvorite škole skroz, zamrznite godinu, raspustite decu kao što smo se onomad raspustili za bombardovanje. Ovo uništavanje prosvetnog sistema je toliko evidentno! Pitam se zašto samo nekolicina nas to uvidja?
  • Stex

    28.11.2020 02:01
    pa da..
    A onda njih sedam, osam po razredu traži popravljanje sa 3 na 5. A ima tipa jednu 3 ili 3 i 4.

    Pa kad Vam nije važnija ocena od zdravlja ne maltretirajte nastavnike organizuju tolike kontrolne dok Vi roditelji ne budete zadovoljni, odnosno dok nastavnik ne popusti i ne navuče ocenu koja Vama odgovara.
  • Dragan

    28.11.2020 01:29
    Šta ćemo sa fakultetima?
  • To!!!

    28.11.2020 00:31
    Ne volim da se mučim i da se trudim se oko škole! Smatram da se samo nesposobnjakovići toliko savesno trude i vredno rade da bi dobili odlične ocene, a ja pametno iskalkulišem na koje ću provere ići (fino otkad su termini poznati!) sačekam ovakvu situaciju, sad ću malko da nađem neki propust u radu predavača, istaći da sam nezadovoljan predloženom ocenom (koga ima da interesuje moj nerad?!) i izjednačiti se sa svim onim odličnim đacima koji su se mučili da to postignu. Fantastično!
  • Saša

    28.11.2020 00:04
    @Mirjana
    Mislim da nisi u pravu Mirjana.
    Otac sam troje školaraca a u isto vreme lekar. Ima već dovoljno stručnih radova koje nedvosmisleno ukazuku da deca NISU superprenosioci i da gotovo da i nisu ugrožena ovim virusom. Niti su škole problem za decu. Naprotiv. Odrasli ljudi su glavni prenosioci ovog virusa.
    Prelazak na online nastavu nije u najboljem interesu naše deca i to ne zbog ocena gospođo, trebalo bi to znate, škola je od neprocenjivog značaja za njihov dalji razvo i socijalizaciju, koliko i za sticanje znanja.
    Neke odluke se donose pod pritiskom javnosti, kao i ova. Nažalost, da "javnost" nit je edukovana nit sposobna da racionalno donosi odluke, ali politiku izgleda to ne zanima.
    Deca će nam biti kolateralna šteta epidemije, loše politike i politikanstva kao i opšte neobrazovanosti i masovne histerije u svim pravcima.
    To je moje mišljenje, mada ostavljam svakako mogučnost da i nisam u oravu. Bar ne u celosti.
  • Vesna Granula

    27.11.2020 23:41
    Odg
    Smisao je ne ići u školu. Imali su dovoljno vremena da pokažu znanje iz koga se može izvesti zaključna ocena, uz eventualno jednu ocenu za naredne 3 nedelje. Ja neću uopšte zvati đake u školu, ima cremena do kraja godine.
  • Vlada

    27.11.2020 23:31
    Televisia presenta....Kuknjava se nastavlja...sve dok se potpuno ne obustavi nastava.
  • Mirjana

    27.11.2020 22:41
    Rizik
    Ako sam dobro shvatila deca ne treba da idu u skolu u grupama. Kako je moguce da u nasoj skoli vec u ponedeljak deca rade kontrolni ? Njih deset ce sedeti u istoj ucionici a dobro znamo kakva je situacija sa koronom. Zar su ocene vaznije od zdravlja ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna