Autor: Tanjug

Info
18.01.2021.
18:03
Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanovic Batut" Verica Jovanović izjavila je da nema potrebe za sprovođenjem PCR testiranja prilikom vakcinacije i dodala da brzina vakcinacije zavisi od količina koje stižu u našu zemlju, ali i od epidemiološke situacije.
  • Frida

    21.01.2021 11:36
    cccc
    Jeste rekli ljudima da će morati redovno da se vakcinišu? Ne samo sad vakcina i revakcina, nego posle nekoliko meseci opet, pa opet, pa tako doživotno...A o gluposti vaksinisanja iako je neko već preležao kovid - da ne pričam. A za one, koji će reći da u nekim retkim slučajevima telo ne stvori imunitet...pa, ne stvori ga ni na vakcinu uvek.
  • Ne razumem

    20.01.2021 14:08
    Antitela
    Kazu da po dosadasnjim ispitivanjima antitela stvorena vakcinom u proseku traju 6 meseci, i sta onda? Opet vakcina?
  • Naravno

    19.01.2021 09:59
    Misli, uci kosti sto znas
    Svaki covek ima sopstveni imun sistem koji je rezultat njegovog nacina zivota, sredine u kojoj zivi. Savrseno smo stvoreni i ako nastojimo ziveti u skladu a prirodom, imamo zdravu celijsku ishranu i time omogucavamo ciscenje organizma i balans metabolizickih procesa, organizam se aktivira u proces samoizlecenja. Virusi i bakterije su nephodni zuvotu.. Virusi suprodukt imunog sistema, a antitela se stvaraju u slucaju potrebe Ako neko preboli neku bolest organizam pamti sistem odbrae i opet ce početi proizvesti antitela. Ako nema virusa nema potrebe u antitelima. Neprestano aktiviranje vakcinama organizma slabi imuni sistem, truje se organizam sadtojcima vakcine, koje imaju ulogu u razvoju novih zdravstvenih problema...To je rano da se kaze da vakcine imaju samo blage znakove reakcije.. Za par godina populacija ce biti "promorana" na stalnu neprirodnu imunizaciju i bice sve vise bolesnih i zrtava.. Postoje prirodni podupiraci imunog sistema C vitamin, Sunce, (D3), cist vazduh, pozitivan stav, ljubav, briga..Nije samo Corona jedini virus.. Mi zivimo pored vise stotina hiljada vrsta virusa bakterija i nemamo potrebe da se protiv njih vakcinisemo.. ! Priroda potvrdjuje time svoje savrsentvo.. ! Gde su "dobre"namere odgovornih osoba vidljive u smislu cuvanja populacije od zagadjivaca iz vazduha, vode..? Zar nisu oni u sluzbi naroda dobili posao i poverenje uz novcane nadoknade iz poreza? Mozda ih neko ili nesto sprecava u tome?
  • Nenad

    18.01.2021 22:40
    Antitela
    Morate razumeti da antitela koja smo dobili mi koji smo imali koronu nisu večita. Ja sam redovno proveravao i nakon oko 9 meseci više ih nemam. Izgubuo sam. Zato bih svima koji su to imali savetovao testiranje na antitela.
  • Bljuc

    18.01.2021 21:14
    @Ljanmi
    Vakcina teoretski pruza duzi imunitet u odnosu na prirodni imunitet posle prelezane bolesti. To je osnovni razlog.
  • Uroš

    18.01.2021 21:11
    @Miljan, Aj ziveli
    Ne zna se, tj. nisu istraživali koliko traju antitela posle kovida. Treba se testirati svaki mesec i pratiti nivo. Kad padne ispod jedan, nemate imunitet.
    Isto treba i posle vakcine, svakih 30 dana.
    Testiranje se vrši na Igg, ali iskazano veličinom a ne samo "da ne"
  • SoSa

    18.01.2021 20:52
    ne znam sta da verujem
    Stvarno neshvatljivo. Nikada se ljudi nisu vakcinisali za bolest koju su prelezali. Pa ako nas ne stite antitela koja nam je telo proizvelo ili ako nisu trajna, kako onda mogu garantovati da ce ova, dobijena vakcinacijom biti efektna?
  • Aj ziveli

    18.01.2021 18:55
    Znaci, ako sam prelezao i imam antitela, moram da primim vakcinu?!?
  • Ljanmi

    18.01.2021 18:47
    Pitanje
    Moze li neko da nam objasni zbog cega mi koji smo prelezali koronu treba da primimo vakcinu? Zasto nam vakcina daje bolji imunitet od prelezanog virusa? Nigde ne mogu da nadjem informaciju, hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna