Autor: FoNet

Info
04.03.2021.
21:01 > 21:16
Istraživanje Platforme za teoriju i praksu društvenih dobara - Zajedničko pokazalo je da je danas gotovo svaki treći radnik u Srbiji angažovan na poslovima koji su kratkoročni, nesigurni i koji ne garantuju dostojanstvene uslove rada u smislu pristupa radnim, socijalnim i ekonomskim pravima.
  • Mile rent-a mozak

    05.03.2021 14:57
    U staroj Jugoslaviji se dosta vodilo računa (za tadašnje tehnološke uslove i kvalitet zaštitne opreme), u periodu SRJ ( čitaj Sloba-Voja) postojali su referentni HTZ i zaštite od požara, sa malim ali ipak ovlašćenjima, u periodu neoliberalnog kapitalizma 2003- 2012 uvode se sektori za vanredne situacije sa inspekcijskim organima za poslove zaštite, sa kadrom Gnjilanske veze glavnog dase sektora, gde niko bez obzira na stručnost i diplomu nije mogao doći do posla, ako nije dobar sa Peđolinom, nije iz navedene geografske magistrale, ili nema člansku kartu sns, sps ili staru jula. Posle 2012 sa uvođenjem tržišno-radnog feudorobovlasništva zaštita na radu (požara) se digitalizovala , tako da radnici dobijaju dobru zaštitnu opremu a lošu radnu sredinu koja se klasifikuje budalaštinom nazvanom bezbednost i zdravlje na radu, i za svako radno mesto se, kao, radi procena rizika, a radnici ginu li ginu. Da ne pričam o osiguranju radnika i mašina, mnogo bi bilo. U zdravlje!
  • :((((

    04.03.2021 21:30
    CITAS LI
    Dozivotni vladaru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna