Autor: Beta, Insajder

Info
18.03.2021.
17:19 > 17:28
Stručnjaci Republičkog zavoda za sudska veštačenja utvrdili su da je uzrok eksplozije u Fabrici vode Zrenjanin, u kojoj su u decembru prošle godine povređena dva radnika, deflagracija, odnosno brzo sagorevanje gasa u objektu za dezinfekciju vode i pumpanje u vodovod.
  • /

    22.03.2021 09:23
    /
    zar nije u bejrutu eksplodiralo nesto slicno
  • Банатмен

    20.03.2021 21:42
    @Ana M.
    Тако је. Свака вам је на месту к'а Његошева. Ако је сва одговорност на грађанској иницијативи, шта ћемо онда с неодговорним институцијама? Грађански протест је успео прошлог лета. Једно жариште аеро-загађење у ЗР је угашено. Институције су под притиском јавности урадиле свој, годинама одлаган, посао. Грађани би хтели чисту воду али институције не дају. Улица не решава баш све. Французи су 18. марта обележили 150 година од Париске Комуне, авантуре која је трајала два месеца. Боље учити на туђим грешкама. Незадовољство би требало јасно артикулисати, без драме и на лицу места - у институцијама плаћеним да решавају проблеме а не да их производе.
  • Zrenjaninac

    20.03.2021 19:46
    Baš
    JKP Vodovod i analizacija isporučuje sirovu vodu sa metanom novoj Fabrici koju optužuju na sve načine samo da bi se nastavilo trovanje građana i da profitira vodena mafija. Inači, ovovremeni preletači su svojevremeno potpisali ugovor sa investitorom da za džabe izgradi novu Fabriku koju će građani otplaćivati kroz višu cenu vode. E zato i tražimo da nam puste čistu vodu bez toliko arsena, blata (humusnih materija), teških metala… Dosta je bilo Regionalnih Isusa koji žderu viski i jagnjatinu plaćinu narodnom mukom.
  • Onako

    19.03.2021 18:37
    Pre ili posle ce ovaj objekat izgoreti ili explodirati. Naravno "slucajno".
    Osiguranje ce platiti i tako ce se zavsiti ova sramna afera.
  • Sale

    19.03.2021 16:10
    Spomenik
    Građani Zrenjanina na sledećim izborima samo treba da se sete svih spomenika koji su napravljeni u 2020 godini pa neka im neko kaže da nije bilo para u budzetu da se njima reši problem pijaće vode!
  • Ana M.

    19.03.2021 13:23
    Da li je moguće da građani Zrenjanina, svi koliko ih ima, ne mogu da se sastanu, da izađu na ulice svog grada i izvrše pritisak na vlast, koja god da je, da se situacija sa vodom normalizuje jednom za svagda? Ćute i trpe, i tako sedamnaest godina! Bože dragi, Zrenjaninci, šta je sa vama? Ovde gde ja živim, digla bi se kuka i motika onog momenta kad bi se utvrdila i najmanja neregularnost u nešto što je kao 'hleb naš nasušni'; ma, ne bi kamen na kamenu ostao niti bi ljudi to trpeli. Jel ste vi sišli s uma ili ste samo beskičmenjaci?
  • Mirjana Popovic

    19.03.2021 08:05
    Kula
    Teska istina. Sami amateri koji nikad pazi niko od njih nikad nije uradio 1 sistem gdje ima Arsena. 2005 godine smo dosli da pogledamo i rekli smo im jasno: Arsen se nemoze bez hemijskog postupka izbaciti iz vode 100%. Pametovanje nekog Ceha i onog Dalmacije da ce oni samo sa peskom i RO ocistiti Arsen moj sef im se samo nasmijao i otisli smo. E sad to je bilo 2005 godine...do danas dolazile delegacije 12 drzava ali kad vide amaterizam kojim bi ovi da upravljaju i da dele pare i poslove - zao to se dodje spoji se oprema i pusti u pogon. Bez provizija i koverti.
  • Банатмен

    18.03.2021 23:00
    Аматерско
    Друштво окупљено око такозване фабрике воде занима само лака лова. Узастопни кварови, инциденти и непредвиђене ситуације немају логично објашњење. Да је постојао пројекат, проблема не би било. Поликтика је увељиво писала о корену проблема:
    http://www.politika.rs/scc/clanak/473311/Ko-sest-godina-muti-vodu-u-Zrenjaninu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna