Autor: 021.rs

Info
17.04.2021.
14:09 > 14:18
Udruženje radnika na internetu organizovaće veliki protest ispred Vlade Srbije u subotu, 24. aprila u 16 časova.
  • Marko

    19.04.2021 13:32
    Preteruju i ovi sto kritikuju frilensere i ovi sto po svaku cenu kritikuju vladu.

    Da li je situacija problematicna za frilensere? - Da, jeste.

    Da li je poslednja ponuda vlade gora od prethodne? - Naravno da nije.

    Pogacar i njemu slicni idu u ekstrem, ubedjen sam da sutra vlada oprosti sve dugove i da najbolje moguce uslove za buduci rad frilenserima, oni bi i dalje trazili razlog da se deru, prave skupove i izigravaju revolucionare.

    Jeste, samo vlada i Vucic "predstavlja ponudu i situaciju u drzavi mnogo boljom nego sto jeste", a vi jadni, dobri, skromni i objektivni, uopste ne predstavljate situacijom kao "nikad gorom", "katastrofa", i kao da je Tanzanija za nas Nemacka.

    Ma nosite se bre vise, samo idete iz ekstrema u ekstrem.
  • @Bojan

    19.04.2021 11:57
    Jedini koji ste bezobrazni i vršite nekompetentnu zamenu teza ste upravo vi. Pazi molim te, gospodina niko nije lično obavestio pa on zaista veruje da ima pravo da krši sve zakone kako njemu pada na pamet. Kakvo detinjasto, razmaženo razmišljanje, koje u tim godinama izgleda može ispraviti jedino zatvor kad već roditelji nisu imali instrumente, autoritet i sposobnost da te vaspitaju.
    Odlično ako postoje "brojna dokumentovana svedočenja", iako je to apsurd sam po sebi, i ja mogu svedočiti da sam video krdo jednoroga i to da bude "dokumentovano" što ama baš ništa ne znači - ako imate dokaze da su službenici davali lažne informacije onda tužite te službenike, pa i celu službu, šta čekate? Ali vi to ne radite, sve što vi radite je poturanje izmišljotina i parole "ako je neko drugi kršio zakon imam i ja pravo da ga kršim". Tačno je da to ne menja činjenično stanje samo što se vaše "činjenično stanje" groteksno razlikuje od pravog. Jeste tačno da građani neće ali nije tačno da nisu dužni da plate i ispune svoje zakonske obaveze. Tako da je stvar zaista vrlo jasna - ovu anonimnu internet aroganciju možete okačiti mačku o rep. Ranije sam bio skoro indiferentan ali sada sam svakako apsolutno protiv da vam se daju bilo kakvi ustupci. A ako ste već nesposobni da se bavite takvim poslom bez kršenja zakona, daću vam isti savet koji upravo vi, isto ovako arogantno i bezobrazno, volite deliti drugima: izvoli promeni profesiju i počni konačno da radiš pošteno.
  • Bojan

    19.04.2021 10:28
    @@

    Ponovo imamo tu bezobraznu i nekompetentnu zamenu teza, koja bi bila šokantna da ne dolazi od botova državne uprave koja između ostalog smatra da je slanje rešenja za porez na imovinu jedna proizvoljna stvar od koje ne zavisi protok rokova za građane. I još jednom, postoje brojna dokumentovana svedočenja da su službenici poreske uprave davali lažne informacije - tj. jedine informacije koje su u tom trenutku imali, pa je onda ova navodna obaveza građana naknadno isfabrikovana. To naravno ne menja činjenično stanje - građani neće i nisu dužni da plate, a poreska uprava ne poseduje instrumente, autoritet i sposobnost da h primora, inače bi to već uveliko radila. Tako da je stvar vrlo jasna - ove anonimne internet pretnje možete da okačite mačku o rep.
  • marko

    19.04.2021 09:57
    au komentari su puni napaćenih ličnosti koje kad sklope oči uveče sanjaju o pomoru komšijskih krava pa makar ne videli mleko 20 godina samo da nekom ne ide bolje od njih

    stvarno vas ima svakakvih
  • Ozvalavljen

    18.04.2021 23:48
    @Bojan
    Musavi SNS sendvicari uporno pokusavaju sa onom mentolskom izrekom: "100x izrecena laz postaje istina". Mogu da zamislim kakav samo retardirani mozak imaju.
  • @Bojan

    18.04.2021 22:40
    Dosta više tog patetičnog folirantskog laganja da je "frilensere" neko trebao posebno da obaveštava o njihovim obavezama. Da nećeš možda i da slobodno kradeš i ubijaš pa posle tvrdiš kako te niko nije "obavestio" da je to zabranjeno? Od momenta kada si napunio 18 godina postao si pravno odgovoran za svoje postupke. Niko neće proveravati da li si čitao zakone koji se odnose na sve građane pa i na tebe niti je odbrana "majke mi nisam znao" moguća u bilo kojoj zemlji u svetu, ako prekršiš zakon u prekršaju si i tu je kraj. Slobodno tužite rukovodioce poreske uprave ako nisu svoj posao obavljali kako treba, to vas međutim nikako ne amnestira za vaše kršenje zakona koliko god se pravili blesavi. Uhvatićete se vi na kraju za uši pa igrati, niko vam takvima punim arogancije neće dati ni pedalj podrške.
  • Bojan

    18.04.2021 20:33
    @@
    Dosta više tog patetičnog folirantskog laganja o tome kako su frilenseri bili obavešteni o svojim obavezama kad za to ne postoji ni najmanji dokaz, a postoje na desetine svedočenja da su ljudima u poreskoj upravi rekli da ništa ne treba da plaćaju. Da je ovo uređena država, za taj propust bi odgovarali rukovodioci poreske uprave, a pošto nije, tako je kako je. Za dalje nek se propišu obaveze, a za plaćanje za prethodne godine nek se uhvate za uši pa igraju.
  • @Zemunac

    18.04.2021 19:04
    Ne, vi tražite za ubuduće drugačije uređenje jer vi smatrate da trebate plaćati manje. Ne uređuje se sada za proteklih 5 godina, poreska vas goni za period za koji zakonom može a kada niste plaćali baš ništa a bili ste u toj obavezi i vrlo dobro znali za to, neki od vas decenijama žive u zemlji, troše resurse i ne plaćaju ništa sa tom parolom "nisam znao". Ono što vi želite je da ne ispunite prethodne obaveze dok nas koji smo ih ispunjavali nazivate "buzdovanima", a da za buduće budete privilegovani u odnosu na druge radnike. Podržavam da se zakon menja i izađe u susret onim grupama radnika koji su ugroženiji od drugih, no to ne može preko noći, potrebno je razraditi kriterijume koji će između ostalog sprečiti i zloupotrebe kojima je upravo na vašem primeru naš narod veoma sklon, a kako ne bismo sutra dobili 2 miliona "frilensera" radi izbegavanja obaveza, baš kao što je bila rasprostranjena prevara sa davanjem otkaza, otvaranjem agencije i potom nastavka rada za istu kompaniju. Prestanite se ponašati kao deca, znali ste za obaveze, niste ih ispunili, uhvaćeni ste, ponuđen vam je čak i reprogram, platite šta dugujete i slobodno učestvujte u izradi budućeg zakona, a dok taj novi zakon ne postane važeći ne pravite se blesavi i ispunjavajte obaveze po postojećem zakonu kao i svi ostali građani. Svima su vam puna usta kako želite uređenu državu ali kada trebate ispuniti svoj deo e to onda ne može, tu vam neuređena država savršeno odgovara. Dosta je bilo.
  • @Joca

    18.04.2021 18:17
    Zašto niste odbili da platite banci tih 2% na isti način na koji odbijate da platite porez? Zašto ne demonstrirate ispred sedišta banke?
  • Zemunac

    18.04.2021 17:39
    @@Zemunac Evo da pojasnim malo, ako nije bilo jasno:
    "u Nemackoj u poreskoj upravi bi te odmah obavestili da si duzan i koliko umesto da ti kazu da ne znaju kako da naplate i da cekas "da se to regulse."

    Bukvalno niko iz URI nije izjavio da je cilj da se ne placa nista, odakle ti to? Cilj za koji se zalazu jeste da se oblast uredi i da se obaveze placaju, ali ne moze se uredjivati sada za period od proteklih 5 godina nego sada za ubuduce.
  • Nezaposlen

    18.04.2021 12:44
    @frile-dosta laganja
    "PIO gde nema upisivanja staža, koje radnik plaća 14% i ima staž, 10.3% zdravstveno, gde radnik plaća 5,15%, a frilenser ne može da dobije knjižicu po tom osnovu, jer se vodi kao nezaposlen."
    Za svaki uplaćeni dinar, PIO vam upisuje staž, preračunato po danima.
    Nezaposleni imaju zdravstvene knjižice i po tom osnovu pravo na lečenje.
  • Xox

    18.04.2021 11:26
    Stranka
    Potrebno je da URI osnuje stranku. Nema tu vise pregovora, drzava je ispregovarala sama sa sobom. Sad je UFPS imao "sastanak" sa vladom vezan za test samostalnosti i opet su samo mahali glavom. Nista se nece promeniti, nece da izuzmu strane poslodavca od testa. Znaci ako padnes 55%. Opet sve ostaje na samovolji inspektora i proizvoljnom tumacenju zakona.
  • Pomorac

    18.04.2021 10:19
    To ti kazem
    K M17.04.2021 • 23:34
    Registrovaće stranku na jesen

    To je jedino resenje. Ne moze ovako vise. Jednopartijski sistem koji samo gazi. Mora im se stati na rep. Moj glas i moje porodice imate.
  • Milan

    17.04.2021 23:39
    Kada preduzetnici uplate svom radniku na platu porez, zdravstveno i penziono radnik dobija staz i moze da overi knjizicu.

    Od frilensera traze da uplati sve to isto, ali pritom nemaju radni staz i pravo da overe knjizicu.

  • K M

    17.04.2021 23:34
    Registrovaće stranku na jesen
    Na jesen ide registracije političke stranke kako sam nazvenično saznao sestra mi radi kao freelancer u Srbiji i upućena je u sva dešavanja do sada imaju nekih 130 hiljada sigurnih članova nakon registracije stranke garantovano taj broj ide i na pola miliona jer svako u porodici,komšija,rodbine i poznanika će im se priključiti nema više priče kao do sada.

    Mislim da ja Aca ovim činom naplate poreza koji nije definisan ničim u Zakonu o porezu sebi isekao kompletnu granu na kojoj sedi.To mu je Ahilova peta samo što on toga nije svestan.

    Ako ga do sada nijedan političar nije skinuo sa vlasti freelanceri će ga skinuti.Hladno da hladnije ne može biti.Sačekajte septembar čitamo se ovde opet o toj temi.
  • Joca

    17.04.2021 23:32
    A meni kad sam vadio pare, banka uzimala 2% proviziju, zasto ja moram i na te novce placati sve drzavi. Zar to nije bezobrazluk.
  • @Zemunac

    17.04.2021 23:08
    Ne, u Nemačkoj te ne bi odmah obavestili da si dužan ako se nisi prijavio da radiš a novac dobijaš na crno, baš kao što i kod nas niko ne proverava svakog građanina za svaki priliv novčanih sredstava tako to ne rade ni kod njih. A ne znam zaista koliko vama buzdovanima treba ponavljati da ako postoji problem sa upisom staža ili overom zdravstvene knjižice, to se rešava tako da cilj bude upis tog staža ili overa zdravstvene knjižice a ne neplaćanje poreza i to ne samo poreza koji dugujete puno više od tih 5 godina na koliko je poreska ograničena da može da goni dužnika već i budućeg. Sve što vi ponavljate, veoma uporno, je da nećete da plaćate ništa a da su ostali građani budale i "buzdovani" što plaćaju za javne službe i infrastrukturu koju potom i vi upotrebljavate. Samo tako nastavite da vređate svakoga ko ne misli kao vi, daleko ćete stići a još više ćete sakupiti podrške za svoj kriminal, ali malo sutra.
  • Zemunac

    17.04.2021 22:35
    @@123 Ne, u Nemackoj bi te odmah obavestili da si duzan i koliko umesto da ti u poreskoj upravi kazu da ne znaju kako da naplate i da cekas "da se to regulse". A ne znam zaista koliko vama buzdovanima treba ponavljati da se tim ljudima nije mogao upisati staz i da nisu mogli da overe zdravstvenu knjizicu placanjem poreza na dohodak gradjana.
  • Prle

    17.04.2021 19:19
    Ovde se radi o obicnom izvlacenju procenata od sirotinje koji kad se pomnoze sa velikim brojevima dobijaju se enormne svote novca. Frilenseri dobijaju stotine miliona Eu godisnje, vecinom su fizicka lica i u banci mogu izvaditi novac u devizama. Plate 1-2% proviziju u zavisnosti od banke. Drzava vec vise godina radi da ceo IT sektor a i frilensere pretvori na pausalce i privrednike. U tom slucaju ne mogu vise vaditi novac iz banke u devizama vec u dinarima i tu banke dobijaju mnogo novca na ogromnim razlikama u kursu. Laiku to izgleda kao mali procenat ali tu dolazimo do zakona velikih brojeva t.j. banke vise ne dobijaju 1-2% od njih nego 2-3% i to puta velike svote novca su i dalje velike svote novca. E sad, u svom ovom problemu za koga radi nasa vlada, zakljucite sami. Mislim da bi predsednik mogao da priupita premijerku i ministra zasto toliko insistiraju na tome da frilenseri budu pausalci ili preduzetnici.
  • @123

    17.04.2021 19:10
    U pravu ste, u Nemačkoj kada vas uhvate kako niste plaćali porez 5 godina vam neće pokucati na vrata i tražiti da platite već će vam pokucati na vrata i staviti lisice na ruke, a svu imovinu prodati dok se ne izmiri dugovanje. Međutim u Nemačkoj nije toliko rasprostranjeno da se građani prave blesavi i ne izmiruju svoje obaveze kao što je to u Srbiji, tamo nema toliko "prepoštenih" građana koji na sva usta viču i traže prava a obaveze ih ne interesuju.
  • Nick Nejmovic

    17.04.2021 18:43
    Banda naprednjacka
    Svuda u svetu su bande na ulici, samo u srbistaniji banda sedi na vlasti. Odlucila banda da izmisili retroaktivni porez!!! To nigde u svetu nema!!! Svi smo uz freelancere!!!
  • Milan

    17.04.2021 18:17
    Radnici
    Koliko god malo da plate, biće puno, onima koji godinama nisu plaćali ništa.
  • Niko

    17.04.2021 18:05
    Stop radu na crno!
  • 89

    17.04.2021 17:51
    Kontradiktornost
    Zanimljivo da isti ljudi kojima drzava namece ove namete bez prava imaju isti status kao ljudi na birou kojima drzava nudi jednokratnu pomoc od 30 evra x2.

    To su isti ljudi, nezaposleni u ocima drzave, bez prava. Ko je ovde lud?
  • Rade

    17.04.2021 17:50
    Ako mislite da radite a nemozete da platite poreze i dadzbine onda nesto nije uredu sa vasim biznisom ,pa zar mislite da vas ovde na zapadu neko pita dali mozete da platite preze nego vam kazu prvo koliko morate da zaradite za porez a ostalo vam je zarada osim toga jedini razlog zbog koga vi imate posla je taj sto vasi poslodavci nemoraju da plate bruto zaradu nego vam daju trecinu koju bi dali nekom tamo kod njih .
  • 123

    17.04.2021 17:50
    @Ja
    Kada ti neko u Nemackoj pokuca na vrata i zatrazi da platis porez 5 godina retroaktivno znaces o cemu se ovde radi
  • Ee

    17.04.2021 17:49
    Strasno
    Podrska, ne dozvolite kradju!
    Jeftini komentari koji se zasnivaju na stavu da porez treba da se plati pokazuju da se ta logika zasniva na senzacionalistickim naslovima iz tabloida koje podsticu slicne izjave nasih bahatih politicara. Ne zalazi se u dubinu problema i manjak prava.
  • Worf

    17.04.2021 17:48
    SNS = propast Srbije
    " od 2015. godine do oktobra ove godine"???
    2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021.
  • Ilo

    17.04.2021 17:45
    Podrska Frilenserima
    Prvi na barikadama!!!
  • комша

    17.04.2021 17:45
    Да ли би ви народе неинформисани, плаћали ПИО а да вам не пишу стаж??? Па наравно да не би. Зато се људи и буне! Ако држава тражи да имаш неке обавезе, онда мора да ти да нека права, а то је у овом случају СТАЖ. Они то не нуде, већ траже да платиш и ПИО. Класична пљачка!
  • :/

    17.04.2021 17:45
    -
    @dosadili

    Sve ok. Tako i treba.
    Medjutim, ne retroaktivno unazad za 5 godina.
  • frile

    17.04.2021 17:43
    10 godina dužničkog ropstva
    2. DEO
    =========
    Što se tiče prava, frilenser nema nijedno radno pravo: ni pravo na trudničko, ni bolovanje, godišnji, neradne dane vikendom, državne i svetovne praznike, slavu, nema pravo na radno vreme, smrt u porodici, pravo na zaštitu od mobinga, pravo da tuži na neisplaćenu zaradu, pravo na godine staža i ostvarivanje penzije, invalidsku penziju, pravo na kredit, povredu na radu, i tako dalje. On ne dolazi na posao gde je opremu kupio poslodavac, već je sam kupuje. Taj trošak mu se ne priznaje kao realan trošak.Obzirom da se PIO i zdravstveno uplaćuju po principu solidarnosti sa kojim se dobijaju određena prava, ta solidarnost u ovom slučaju nije recipročna, odnosno frilenser ne dobija ništa za sebe uplaćivanjem ovih stvari, kao što dobijaju svi drugi oblici zapošljenja. Ako ste preduzetnik, ili paušalac, i uplaćujete PIO, dobijate godine staža, ovde to nije slučaj. Ako uplaćujete zdravstveno, možete osigurati decu. Ovde to nije slučaj. Mi ne možemo po osnovu uplaćenog novca za zdravstveno, ostvariti to zdravstveno, jer smo nezaposleni.Vlada je trenutno ponudila gori aranžman za budućnost, od onoga koji je bio u prošlom - lošem i diskriminišućem zakonu. Za dug je ponudila oslobađanje nekih sitnih iznosa onima kojima su ova primanja bila sporedna zarada , a one koji su radili, opteretila i za njih, i onemogućila da dalje nastave da rade. Pored toga, u istom momentu uvodi naplatu poreskog duga preko javnih izvršitelja.
  • frile

    17.04.2021 17:41
    Kratak sažetak problema frilensera: porez nije mogao da se plati, jer niko iz poreske nije davao prave informacije, kada smo bili da se raspitujemo šta smo dužni. Poreska je bila u zakonskoj obavezi da javno poziva fizička lica da izmiruju svoje obaveze, jednom godišnje, putem sredstava javnog informisanja, i da postupa u dobroj nameri, što nije učinila NIKADA. Prvo javno i zvanično dostupno objašnjenje, da taj porez postoji, i kako i na koji način se plaća, preko kog obrasca, je bilo 14. oktobra, na sajtu PU. Sama ova činjenica da su poreski inspektori vraćali ljude sa šaltera i govorili da ne trebaju ništa da plate, sprečavala je ljude i da plate, i da znaju koliko će ih ovo kasnije uvući u problem, i da li im je isplativo to da rade, na taj način, i da li uopšte da nastave da rade.
    Dalje, ono što se traži da frilenseri plate, jeste navodni dug od pet do šest godina u nazad, u visini koja je procentualno dvostruko veća, nego što plaća zaposleni, i višestruko veća od paušalaca i privrednika.
    20% poreza za frilensera gde radnik plaća 10%, 25.5% PIO gde nema upisivanja staža, koje radnik plaća 14% i ima staž, 10.3% zdravstveno, gde radnik plaća 5,15%, a frilenser ne može da dobije knjižicu po tom osnovu, jer se vodi kao nezaposlen. To znači da ne može nikoga da osigura po osnovu onoga što plaća, dok svi drugi mogu.
  • Puma

    17.04.2021 17:22
    Frilenseri
    Izuzetno mi je drago to što je sada samo pitanje vremena kada će svi frilenseri i radnici na Internetu postati deo sistema. Dobrodošli!
  • Roki

    17.04.2021 17:15
    Parodija
    Frilenseri zajedno sa svojim porodicama broje oko 500.000 ljudi, svi ti ljudi su glasači i glasaće protiv ove vlasti.
  • Teča

    17.04.2021 17:09
    @Ja
    Pa zašto se "mučiš" u Nemačkoj? Vrati se u otadžbinu da radiš za 1,40e po satu.
  • Sima

    17.04.2021 17:00
    Evo da objasnim nesto onima koji napadaju frilensere. Nisam jedan od njih i ne zivim u Srbiji, ali ih poznajem dosta koji su u tom problemu.
    Da, porez treba svako da plati, to drži. Mada sama država nije imala to regulisano i sada to hoce retrogradno da naplati, posto im se drzavni budzet rapidno prazni. Trebalo je prosle godine pred izbore dati svakom gradjanu po 100 eur, treba platiti sendviče, treba platiti botove koji tipkaju minuse na komentarima itd.
    Jedna moja prijateljica, frilenserka je pre nekoliko godina otisla da se raspita kako bi to regulisala, posto je htela da ima socijalno i zdravstveno osiguranje, a njoj su rekli da moze da plati ako hoce, a da joj to nece vaziti. Znaci placas, razbolis se i moras da odes kod privatnika!
    E pa cemu onda. Nema placanja za unazad!
  • Zemlja zove Mars

    17.04.2021 16:48
    Istina
    Trebaju svi preduzetnici da izadju i zahtevaju drasticno smanjenje poreza i direktno javno nadgledanje svakog tendera, hitnu reformu pravosudja itd, ovo je sve gubljenje vremena i energije, ovima na vlasti to ustvari odgovara savrseno, dele sebi pare, a vreme prolazi i radi za njih.
  • Ja

    17.04.2021 16:26
    Dosadili
    ste svima vec,placajte porez kao i ja i ne mislite da ste bogom dani.IT-evci najbolje zive u Srbiji,mnogo vise zaradjuju nego ovde u Nemackoj,a razlog je U NEMACKOJ SVI PLACAJU PRVO POREZ!!!
  • xqt

    17.04.2021 16:24
    Sendvič država
    Puno "malih privrednika" optužuje frilensere što neće da plaćaju porez unazad. Nije im poznato da taj porez nije bio regulisan zakonom i da frilenseri nisu krivi za to. Oni hoće da plaćaju razuman porez, ali ne za protekle godine. Postojanje "malih privrednika" koji se hrane isključivo sendvičima govori o tome da društvu treba reset. Baruština zvana Srbija postaje sve zagađenija.
  • Don't give up

    17.04.2021 15:41
    Još jedna od katastrofalnih odluka ove štetočinske vlade, koja će kad tad puknuti kao balon.
    E kada se to dogodi, onda se ne sme više dozvoliti preletanje, već svi sns-ovci da odgovaraju za zločine koje su naneli ovoj državi i ovom društvu.
    Freelancer-i ne odustajte, a btw registrujte se u nekoj od susednih država, tako da neće biti više nikakvih priliva u ovu državu. To će biti još jedan šamar ovim neobrazovanim budalama!
  • Dundjer Ski

    17.04.2021 15:38
    sve ima granicu
    ne mislite da ste najvazniji jer niste
    dobili ste nesto i placajte porez kao sto placam i ja koji imam gradj.firmu sa 3 zaposlena
    dakle platite porez !!!
  • Boba

    17.04.2021 15:35
    Sa vama sam
    Več duže vreme učim programiranje jer sam prinuđen na to. Pridružujem vam se 24-og na protestu. Uskoro ću postati jedan od vas i ne pada mi na pamet da radim za državu a meni ništa da ne ostane. Jer upravo ta država me je prisilila da menjam struku da bih imao 'leba da jedem. A da im motam kablove vala neću.
  • Pera

    17.04.2021 15:21
    Udruzeni utajivaci poreza traze da trajno rade na crno. Deo se obogatio kraduci porez na racun mnogo siromasnijih radnika koji uredno placaju porez.
  • Pera Detlic

    17.04.2021 15:19
    Ma da
    Nece se Pogacar tek tako odreci svih beneficija. Lepo mu je.
  • Ratko

    17.04.2021 15:03
    Samo neka protestuju ali porez se mora platiti!! Kad mozemo i mi mali preduzetnici da placamo mogu i oni. Ja sam za 4 godine rada do sada dao preko 1.8m dinara za porez za mene i radnike... ako mogu ja mogu i oni, sada je imati malo manje putovanja na tajland i manje zimovanja na kopu posto su navikli da bordaju 5x u toku zime... jednom je dosta, kao i za nas smrtnike.
  • Dragan

    17.04.2021 14:54
    Mene zanima jedna stvar. Od kado je vlada postigla dogovor sa onim fantomskim udruzenjem frilensera u medijima se svi gadjaju nekim ciframa duga, cak je danas ministar Mali izjavio da onaj ko je zaradjivao 700Eu mesecno da mu je rata 7Eu. Nasao sam proracun gde se kaze da se od godisnje svote koju neko zaradi odbijaju 43% nominalni troskovi i prosecna plata valjda 32000din svaki mesec i na to ide 20% porez, 25 PIO i 10 zdravstveno. I kako onom coveku izadje rata 7Eu, kad je ona mnooogo veca. To moze bit rata ako si samo jednu godinu zaradjivao 700Eu ili sl. Taj covek otvoreno laze ili je proracun drugaciji. Zasto uvek u ovoj drzavi neko mora lagati, spinovati, manipulisati... devedesetih mi unistili mladost, 2000-ih unistili masinsku industriju i ostadoh bez posla, snasao sam se sam, cekao da drzava definise zakonom nase i njene obaveze, ali neeee, moraju mi unistiti i starost, koja fora promenim najpriblizniji zakon samo da mogu da ih oderem. Sto nisam pobegao kad sam mogao. Pozivam kancelarijski i stranacki plankton da mi slobodno lupa minuse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna