Autor: Tanjug

Info
21.04.2021.
22:09 > 22:09
Srpsko bankarsko tržište je za sada daleko od negativnih kamatnih stopa na depozite stanovništva i ne treba očekivati takve stope na štedne depozite u bankama u Srbiji, kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.
  • Mile

    22.04.2021 02:23
    Negativna kamata
    Naknada za održavanje deviznog računa nije ništa drugo nego negativna kamatna stopa. Vi plaćate banci za to što držite svoje pare kod njih, umesto da banka za to zadovoljstvo plaća vama (što su davno prestali da rade kada je ukinuta kamata na štednju po viđenju). Pravi problem će nastati ako ljudi ne budu želeli da pristanu na taj namet i umesto toga zatraže od banaka da im isplate devizne štedne uloge (ne bi li ih čuvali u slamarici). Domaće banke sigurno nemaju toliko apoena evra niti do njih mogu da dodju u toj količini da mogu da isplate klijentima svu deviznu štednju što može dovesti do toga da u najdrastičnijem slučaju odbiju da klijentu isplate taj novac što bi rezultiralo talasom panike, gubitkom poverenja i stampedom na banke u pokušaju da se devize izvuku sa računa. Videćemo kako će se sve ovo završiti. U svakom slučaju "interesantna" vremena su pred nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna