Autor: Nova S

Info
06.05.2021.
08:47
Gej aktivista Predrag Azdejković poručio je da LGBT zajednica želi "sve" i da će se boriti za potpunu ravnopravnost.
  • Dejanns

    10.05.2021 00:24
    Nikako odobriti
  • Dragan

    09.05.2021 23:12
    Ima li granica glupostima
    Pročitah veći deo smislenih komentara i velika većina ljudi je protiv ovih stvari. Narodni poslanici koji glasaju za zakone, bi trebalo kako sam naziv njihov kaže, da zastupaju interese naroda koji ih je izabrao, da pretpostavimo da su ih izabrali po zakonu. Dakle ako se smatra da je neka odluka važna za društvo u celini, svakako se mora dobro raspraviti i ako treba raspisati referendum pa neka narod izrazi svoju volju. U suprotno takva odluka ne samo da nije legitimna, već praktično i nelegitimna. Ako poslanici traže način da izbegnu volju naroda koji ih je izabrao to znači da su se odvojili od onih koji su im dali mandat i ne služe njima već svojim ličnim interesima ili ko zna čemu. Ne može manjina da nameće stvari većini. Ako se moralna shvatanja jednog društva zanemare, to društvo srlja u propast. Ne može mi niko reći da homoseksualci postoje već hiljadama godina i da je to onda samo po sebi u redu. Puno stvari postoje toliko vremena, kao što su incest, nekrofilija i mnoge druge nenormalnosti, jel to znači da su u redu? I mislim da imamo mnogo većih egzistencijalnih problema kojima treba posvetiti pažnju, nego da se ovolika rasprava i pažnja pridaje ovakvim stvarima.
  • Milan

    09.05.2021 16:14
    Srednji vek
    Mnogooo smo mi zaostali kao narod. Kod nas je jos srednji vek, jedino sto imamo struju.
  • Niko

    08.05.2021 18:47
    Deca
    Druze zna se kako se deca prave. Nisu te na vreme naucili pa bi sad tudje. Vencavajte se i pravite decu, mozda proradi i darvinova teorija evolucije
  • Šomi

    08.05.2021 17:41
    Pitam za druga.
    @Шоми
    Adam i Eva su imali tri sina. Kako dalje?
  • Sram

    08.05.2021 17:02
    Sram neka bude sve koji se o ovom pitanju pozivaju na prirodu i religiju. Šta su po vašem mišljenju svi oni parovi koji su se u ljubavi venčali i pred Bogom i pred narodom, a ipak i uz medicinske napore, ne uspevaju da imaju decu. Jesu li i oni neprirodni i grešni? I ko kaže da su oni, ili neki gej par ili baš Vi, bolji ili lošiji u ulozi roditelja.
    A za one što se pozivaju na izbor deteta, proces usvajanja nije lutrija, već dug i detaljan proces a završava se tek kada su svi uslovi ispunjeni, tako i poštovanje svih detetovih prava.
  • Ђорђе Ивковић

    08.05.2021 12:05
    Модерна схизофренија
    Јесте ли за истополне заједнице? Јесте. ОК.
    Да ли сте против насиља у породици? Јесте. Исто ОК.
    Како да помирите у глави своја два става пошто је насиље у геј-браковима 400% учесталије него у нормалним породицама?
    Када је у питању насиље над децом, посебно сексуално, у геј-браковима практично не може ни да се измери - изузеци су деца која нису злостављана физички и психички. (Истраживања радила и податке објављивале ЛГБТ-организације шта год то значило).
    Дакле, питање је за шта се заиста залажете?
    Ако се усвоји и закон да рођаци могу да се жене, може некоме да се деси да му син буде снаја а он њему свекрва.
  • ko te h

    08.05.2021 09:38
    Hoći ali neće moći
    prvo ozeni svog oca i mamu udaj.
    Agde je pravi deteta na samoizbor ?
  • /

    07.05.2021 16:01
    /
    podseticu velike srbe na glitering dane-a
    taj je bas ponosni naslednik cetnickog odreda
  • Irens

    07.05.2021 12:12
    Kme,hoću sve
    I koje oko da mi isteraš pa da te podržim
  • Bojan

    07.05.2021 11:25
    @NS Oldtajmer

    "Hvala Bogu nismo verski opredeljeni". Inače, postoje broja udruženja za pomoć starima i mentalno oslabljenima.
  • PurgerNS

    07.05.2021 11:01
    HK
    pitem se šta to vas kao "naprednog europejca i čoveka modernih poimanja" tera da pišete ovde odakle ste kao mali otišli....i da po istom pljujete
    liči mi na nostalgiju i pravdanje odlaska....
    ne okreći se sine....ti si moderan
  • @xyl

    07.05.2021 10:17
    Ti ne mozes da budes kraljica i aristokrata jer si bolno nepismena tj. neobrazovana, a homoseksualni par moze da usvoji dete kao sto moze i heteroseksualni koji ne moze da ima svoje.
  • CatClaw

    07.05.2021 10:15
    Crkveni brak
    ..ako se ikada desi ,ja neću prestati u Boga verovati,ali u tu crkvu više neću ići.
  • Oskar Skrinjar

    07.05.2021 09:41
    Pustite homoseksualce da zive normalnim zivotom, dajte im sva prava, zasluzuju jer su ljudi. Ja sam hriscanin pa sam za istopolne brakove jer je tako pravda.
  • Ivana

    07.05.2021 08:58
    Podrska nezatucanom svetu
    Potpuno podrzavam ekvalizaciju prava LGBT zajednice sa ostalima, u svakom smislu. Bar ce biti manje slucajeva da se ugledni muzevi i ocevi (valjda se nateraju...) tajno srecu sa gej momcima, sto je inace praksa koja se vidja po NS - a ne sumnjam i drugde. U Srbiji je na zalost mnogo nesretnih brakova, bracnog nasilja, svaleracije, razvoda (a ti sto se vencaju u crkvi, zaborave i da se razvedu u istoj, hmm..), o femicidu vesti bar jednom nedeljno... I dalje mislite da je hetero ekipa bolji roditeljski uzor od LGBT parova?
  • NS Oldtajmer

    07.05.2021 08:21
    I ja bih....
    .....što-šta i svašta....pa opet ne smaram ljude oko sebe.
    Predlažem osnivanje neke NGO/NVO, fondacije, grupacije, partije.....otkud znam, koja će zastupati interese i štititi nas obične ljude koji nismo ni LGBT, ni pripadnici druge rase, ni pripadnici manjina, ni verski opredeljeni, ni partijski opredeljeni, hvala Bogu ni zdravstveno onesposobljeni, niti smo deca...... samo smo oni koje NIKO NE ZASTUPA I ŠTITI.......dosta BRE...
  • jackreacher011

    07.05.2021 07:35
    Na Slavu
    Kod mene na Slavu Ko god da ste i Sta kod da ste ?? ....necete DOCI I!!!
  • Квасник_Миле

    07.05.2021 06:22
    Предлог
    Ако је по верској основи, усвајање деце им се не може одобрити јер искључиво мушко-женски односи могу бити благословени породом. Ако је по природној исход је на њихову жалост идентичан јер природа није дала могућност да однос истих полова буде крунисан децом. А ако ћемо по друштвено-социолошким основама на које се највише и позивају, јер је једнакост у данашње време тежња свију, опет ништа из простог разлога што сама једнакост трећег лица тада престаје да постоји јер се детету ускраћују полазне основе и улога маме и тате од којих је и настао. Иако сироче, тај проблем се не може решити стварањем неједнакости са осталима, ма каква га љубав те две особе чекала. Када би којим случајем исти полови могли произвести дете, онда би то могло и бити одобрено!
  • HK

    07.05.2021 03:44
    Listam kroz ove komentare, čitam i prevodim ih strancima, što sam i sam jer je ova zabit iz koje sam otišao kao dete svakako strana zemlja, a sada se tragično zadesio ovde zbog pandemije. Čitajući nivo svesti i stanje uma i duše ovog naroda, jasno nam je zašto je narod tu gde jeste, zašto vas niko od komšija ne voli i zašto ste sa svima zaratili i od svih izgubili. I zašto na bolje neće krenuti. A takva zla jazbina dobro ni ne zaslužuje.
  • Ozvalavljen

    07.05.2021 01:21
    Dzabe kukas Azdejkovicu, vrhovni tajni agent 577 "NECE DATI"
  • Jao

    07.05.2021 00:46
    Hriste
    Kako volite da se pravite da vi dirigujete zivot u Srbiji. Postoji socijalna sluzba koja se bavi kontrolom roditelja i dobrobiti usvojene dece. To nije pitanje svidja mi se ili ne svidja. Postoje insitucije u svetu koje se time bave, i sta je najbolje za takvu decu. Posto je pitanje lgbt prava postalo fetis za neke ljude u Srbiji, necu cak ni da pokusam da ih odbranim. Valjda ce postati jasno cime se bavite i kakvi su vam argumenti u nekoj skorijoj buducnosti.
  • xyl

    06.05.2021 23:13
    zasto tudje
    Brak po ustavu zna se sta je. Zasto hocte ono sto je tudje?.Za te vase odnose izmisli te nove termine i nazovite kako hocete.Hocete , decu ...ne biva pa gospodo to vam priroda nije omogucila.I ja bih da budem kraljica, aristokrata i ko zna jos sta ,ali nemogu tu sam gde jesam. Ne trpajte se tamo gde ne pripadate ni po bozijim ne po ljudskim zakonima.Organizuj te se u neke nove vidove odnosa, regulisite to nekim novim zakonima a ne trudite se da urusavate odnose od kojih zavisi produzetak zivota na planeti jer vi niste u mogucnosti, zbog vaseg opredeljenja, to da ispunite.
  • lemi

    06.05.2021 20:48
    Hocu i ja svasta.
    Hocu i ja platu od koje moze da se zivi i normalan zivot pa nema.
  • Može

    06.05.2021 18:42
    Mora
    Biće

    A patriJote mogu samo da kmeeečeee
  • Filozof

    06.05.2021 18:42
    Ako je seksualnost problem, kakav stav bi imali ukoliko bi dva aseksualna bića želeli brak? I zašto svi koristite decu kao kusur po komentarima?
  • @Života kaže

    06.05.2021 18:41
    Kako to mislis "UVEK ima dovoljno hetero parova koji bi da usvoje dete"? Jel ti stvarno nisis cuo za Domove za decu bez roditeljskog staranja, i hiljade koji odrastaju tamo i nikad u zivotu ih niko ne uzme i nemaju svoju porodicu? Jel moguce da postoji neko ovoliko bahat u svojoj gluposti?
  • L

    06.05.2021 17:51
    Pitam se u kom nas je momentu naše istorije napustila ljudskosti, razumevanje, briga, ljubav?
    Pitam se, da li smo je ikada imali, ili smo samo o njima pisali i pričali u nadi da ćemo ih nekim čudom, nekim magijskim rečima, nekom molitvom, probuditi i spasiti se.

    Mi smo, najveći prevaranti. Lažemo svakodnevno da razumemo, dok u sebi, sve što osećamo je mrežnju.

    Spasiti se nećemo.
  • Nina

    06.05.2021 17:18
    Brak može.
    Odrasli su pa neka rade sta hoce.
    Hoce usvajanje dece...ne može.
    Toliko porodica ceka da usvoji decu pa ovi Nasi socijalcii samo cekaju da strpas novac u njihov džep.Nisu ni za sta.(cast izuzecima).
    Tek kad pukne bruka svi trce da pomognu.A o ishodima da ne pričamo...
    Price zivotne su nam dobro poznate...
    Uljuljano nemoralno drustvo kao i Hrvatska.
    LGBT zajednici -nadjite zene koje žele da vam rode decu vantelesnom oplodnjom pa imajte svoju decu u .zajednici kakvu želite...
  • Života kaže

    06.05.2021 15:49
    ne može sve
    Ajde za brak...koga briga, parče papira. S tim što pravno vodi u sledeći korak: usvajanje dece.
    Mislim da dete mora da ima pravo na roditelje biološki muškog i ženskog pola-oca,majku.
    Bez opravdanja, ako ima ugrožene dece, UVEK ima dovoljno hetero parova koji bi da usvoje dete.
  • Popara

    06.05.2021 14:31
    Realno
    Napravili ste dve greške. Ako je reč o porodici koju zasnivaju žene, obe mogu biti biološki roditelji, ne moraju da usvajaju decu. Drugo, pretpostavljate da je m/ž porodica bolja od m/m ili ž/ž porodice, što je neosnovano.
  • Лиманац

    06.05.2021 14:04
    @Мастодонт
    Ко ће то нормалне грађане ове земље да „истребљује”? Ти и твоја групица беспосличара који своје ставове једино смете да саопштите под лажним псеудонимима? Немој да ме засмејаваш. Узгред, болуцка ли још храм на Насељу?
  • ajme

    06.05.2021 13:39
    @Telep

    sta je zakon prirode? pa zar nije homoseksualnost izdanak prirode? a pa da, tad nije izdanak, nego greska jel tako? sto se kunes u prirodu kad je i ona gresna?
  • Bole

    06.05.2021 13:26
    Imate li vi duše?
    I sad bi decu koju je zivot vec surovo kaznio da osudite na zivot sa homoseksualcima?
  • Мирко

    06.05.2021 13:18
    @mastodont
    Ти икс ипсилон , ако немаш паметније писати не помињи Косово и Метохију. Ако хоће децу нека их направе и роде, а за усвајање једино псе и мачке, и ди који папагај. Не треба да нас већину да занима њихова сексуална опредељеност, то је њихова ствар. Радим и дружим се са њима, као и са другим вероисповестима, свако своје и нико не натура другоме своје ставове. Сви имамо мишљење и опредељење.
  • Jad

    06.05.2021 12:48
    Tuga
    Ko stiti decija prava da ih spasu od usvjajanja nesnadjenih?
  • /

    06.05.2021 12:45
    /
    na you tubeu imate ako mnogo primera dece u tim brakovima.

    jedno je sigurno-non stop ih nadgledaju socijalni radnici. njihovi socijalni radnici i ovi srpski su velika razlika
  • Popara

    06.05.2021 12:31
    Srbistan
    Treba da imate sva ljudska prava. Nadam se da ćete ih jednog dana imati. Komentari govore o tome koliko smo daleko od toga. Podrška lgbt braći i sestrama.
  • realno

    06.05.2021 12:27
    Iskreno sam za i podržavam to da im se omoguće sva prava koji se odnose na njih kao par (dve/dvojicu), jer to se tiče samo njih i ne bismo trebali da mi odlučujemo o njihovoj volji/sudbini. Ali, usvajanje dece se ne tiče samo njih kao par, nego treće osobe, deteta. A to je najosetljivije pitanje i tu možemo i mi da odlučujemo. Svestan sam da bi mnogi LGBT parovi bolje se brinuli od nekih roditelja, ali za ogromnu većinu dece je bolje da su m/ž usvojitelji. A problem dece sa užasnim roditeljima treba se rešava sa primerenim m/ž usvojiteljima, a ne LGBT.
    Znam da su u mnogim sferama života diskriminisani, proterivani i ugnjetavani i podržavam akcije da se zaštite njihova prava.
    A ova izjava Azdejkovića je namerno provokativno formulisana da bi dobila veći odjek, ali mora shvatiti da u životu ne može baš sve što se hoće, jer to što hoće nekad se tiče i drugih.
  • uzas

    06.05.2021 12:18
    Strasno je koliko homofobnih i neukih komentara ima.
  • Matriota

    06.05.2021 12:09
    za Branka: Sta da radimo sa decom koju ostave silni heteroseksualni roditelji? Ko ce njih da usvoji? Da im nije bolje u domu bez ikoga? Resenje mozda nije jednostavno, ali ga ni prostaci nece pronaci sigurno. A nece ni gejliticari kao sto je Azdejkovic ili Brnabicka. LBGT populacija nece nestati, kao sto nije od sveta i veka. Ali da se koristimo tako glupavim argumentima o moralu i cistoti drustva, malo je jadno od ovakvog naroda iskreno. Ako cemo se gadjati tim glupavim retorikama, evo ja cu reci da se obratis heteroseksualcima da prekinu da 'prave' decu koja ce postati homoseksualci. Svi pripadnici LBGT zajednice su nastali od hetero roditelja, krivi su strejt likovi koji maltretiraju decu od malena o ulogama polova u tribalnoj zajednici, od cega oni posle imaju sve te emotivne i mentalne nesuglasice. Nista cudno, tako su i Spartanci svi bili LBGT. A tako mi deluju i ovi nasi prostaci sto glume neku cvrstinu, moral i vaspitanje. Meni je smesno sto takvi pricaju sta je normalno, a razdvajaju i zene od muskaraca, ni njih ne postuju (osim biblijski u devetercu kad navode sta je duzna ciniti). Pa sta ocekivati od takvih likova? Vratite se u pecinu.
  • Telep

    06.05.2021 11:59
    Zakon
    Deca su izdanak veze muškarac i žene. To je prirodni zakon. U skladu sa tim zakonom dete ima pravo da ima oca i majku i ne smemo mu nametati dva oca ili dve majke.Nemamo pravo da kršimo zakon prirode.
    ...i nemojte mešati to sa tim da ima loših prirodnih roditelja. Uvek im normalnih rešenja.
    A ovaj Azdejkivić, ako baš hoće dete neka ga napravi. To mu niko ne brani.
  • Zvoncica

    06.05.2021 11:49
    ...
    Problem napustene dece treba resavati posebno i strucno a ne samo isprazniti domove i cusnuti ih bilo gde. Nisu deca jagode pa daj da ih rasprodajemo da ne propadnu. A bilo koja zajednica gej ili strejt koja se busa u grudi i dere se na sav glas da hoce da pomogne neka placa donacije, mesecne prihode, bilo sta pa na taj nacin pomogne. Moze se pomoci na mnogo nacina, ne samo usvajanjem.
  • Стева

    06.05.2021 11:46
    Немојте људи по Стевама!!!
    Мојне Шоми Адма и Стеву!!!
    Ја сам Стева и волим Александру.
    Никаквог Адама и сличне троношце...
    Правда за Стеве!
  • Jovan

    06.05.2021 11:41
    bunar zelja
    Hoces i muzicku?
    Meni je svejedno, ali mora na referendum...
  • Koja

    06.05.2021 11:36
    @Grunovski
    Nacionalni referendum? Ne, o ljudskim pravima se ne odlučuje na referendumu jer je upravo većina ta koja ugnjetava na bilo koji način različitu manjinu. U bilo kom kontekstu, na bilo kom delu sveta. Što je Čanak jednom rekao, parafraziram: "Kakvi bi bili rezultati referenduma na pitanje: Da li su Albanci ljudi?". Ne sme niko zatrovan mržnjom, strahom i neznanjem da donosi bilo kakvu odluku.
  • Zoki

    06.05.2021 11:36
    Oćeš!
    Oćeš k....!
    Sorry nemam ništa protiv, samo nisam odoleo! :)))))
  • Damir Krnić

    06.05.2021 11:34
    Nisam video neke primere u svetu kako to funkcioniše! Mislim da dete koje odrasta u toj zajednici može na kraju postati problem za društvo jer kada ono svakodnevno prima niske udarce od okoline i ostale dece zbog "roditelja" na kraju da bi se odbranili postaju agresivni i takvi onda kroz život pbudu potencijalni problem u društvu. I onda jedna u biti humana i ljudska namera gej populacije u stvari napravi kontraprodukt na štetu većine! Mislim da nije dobra ideja za usvajanje dece u tim uslovima. Čini mi se da oni to žele zbog sebe i svojih hirova jer do sada nisam primetio da su nešto aktivni u nekim humanitarnim aktivnostima.
  • @Manli

    06.05.2021 11:20
    Nema potrebe da ih prave, dokle god ima toliko vas koji pravite, pa ih onda bacite na kontejner kao da su kesa djubreta - e oni bi njih da pokupe i da im daju kucu i porodicu. Ti bas insistiras da ta tvoja napravljena deca ostaju na djubristu?
  • Mastodont

    06.05.2021 11:20
    @Лиманац

    Apsolutno je normalno da usvajanje dece ide posle istopolnih brakova, a vi zatucani primitivci možete samo da skičite kao na nezavisno Kosovo i slične teme. U stvari to nije tačno, možete da probate da u delo sprovedete idiotske pretnje iz tvog komentara, pa da vas onda konačno istrebimo.
  • Sneza

    06.05.2021 11:12
    Kako da ne !!!?
    I ja hoću što šta al od Boga i prirode,ostalo sam rešiš...da li hi vam ja jedino ono što svojoj kući možete raditi ...ništa protiv vas nemam al u svojoj kući ..deca ,fuj ....sramotno i da se traži
  • užas kakvi komentari

    06.05.2021 11:04
    Uz ovakve komentare, nije ni čudo što smo jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope.

    Niko ne pita decu ni da li hoće da se krste, pa ih krstite.
    Niko ih ne pita da li hoće da budu pravoslavci i vernici, pa ih tako vaspitavate.

    Bolje usvajanje nego Dečje selo.
    U Dečjem selu je jako, jako, jako loše odrastanje. Dobro to znam igrom slučaja.

    Imate niz progresivnih država koje su odobrile usvajanje istopolnim parovima pre dosta godina i dokaz da to nije uticalo na decu da postanu gejevi.

    Ljudi se tako rađaju, to se ne uči, to se ne može poprimiti ni nametnuti.

    U protivnom, hoćete reći da je vaša heteroseksualnost nešto podložno promeni?
    Da ste vi kojim slučajem bili usvojeni od strane homoseksulanog para... hoćete da kažete da postoji šansa da biste postali gej?!
    Onda i niste baš neki heteroseksualci, ne?

    Problem doduše nije samo zatucani narod koji bez argumenata jednoj populaciji uskraćuje pravo iz želje da kazni tu populaciju koju mrzi... nego su problem i predstavnici ove zajednice.

    Trebali bi novi, puno simpatičniji predstavnici ili zastupnici iz sveta poznatih ličnosti.
    Npr. jedan teniser svetskog glasa koji se u svetu ponaša kao svetski čovek... kada bi kad dođe kući nastavio tako da se ponaša i pomogao obespravljenima u svom narodu.

  • Sh

    06.05.2021 10:55
    Mozda
    Mozda bi trebalo konsultovati decu bez roditelja. Da li zele da rastu po sirotistima bez ikakve sanse za buducnost? Ali neee, o tome zele da odlucuju primitivci bez ikakvih argumenata. Cuj, ne damo vam decu. Pa jel se interesovao neko kako ta deca zive? Ili, ne daj boze, pomogao nesto?
  • Novosađanin

    06.05.2021 10:51
    Ravnopravnost
    Da, može! Toj deci će svakako biti bolje, nego u nekom sirotinjskom domu. Koliko je vas doniralo nešto za napuštenu decu? Za vas su oni nevidljiva grupacija, a nažalost ih ima dosta. Sad ih primećujete kad treba gay ljudi da ih usvoje i da im daju sigurnost, ljubav i pažnju. Koju stu im str8 roditelji uskratili i odbacili. Pitajte tu decu da li im smeta da imaju dom, budućnost, naslestvo, obrazovanje, putovanja. Pametujete, a niste u njihovoj koži. Puno moralista u nemoralnoj Srbiji. Stavite malo prst na ćelo. Odbacite predrasude i videćete šta je bolje. Čitajte kako je u svetu i šta govore ta usvojena deca.
  • A

    06.05.2021 10:49
    Svaka čast
    @Ja...s obzirom na to kakvi su stavovi ljudi generalno danas u svetu pa i kod nas retko se uoče razmišljanja poput Vašeg! Svaka Vam čast prvo na iskrenosti ali i na zdravorazumnoj proceni i stavu. Lično, nemam ništa porotiv gej populacije, imam i prijatelja dosta koji se izjasnjavaju tako ali svi oni razmišljaju poput Vas, pozdravljam Vas i želim Vam sve najbolje!
  • KLF

    06.05.2021 10:49
    @Ne normalno

    Nema nikakvog "Boga".
  • Pitanje

    06.05.2021 10:45
    Za Azdejkovica
    Dakle zasto vi iz gej populacije mislite da ste toliko bitni svetu da zbog vas sve treba da se okrene naglavacke da biste vi izgurali sve sto vam padne na pamet? U cemu je vas poseban doprinos da tako agresivno zahtevate posebne privilegije za sebe? Budite to sto ste, niko vam ne brani, ali shvatite da negde mora da se podvuce crta. Upravo ta agresivnost u vasim nastupima je ono sto ljude najvise iritira zaboga.
  • Ziko

    06.05.2021 10:38
    Sve
    Hocu ja platu od 200.000, hocu zimovanje, hocu letovanje, hocu da doktoriram, hocu decu da skolujem, hocu na veliki vikend u Tokijo, hocu da se komsinica ne kupa u 2h, hocu SVE. Oeecam se ugrozeno.
  • Шоми

    06.05.2021 10:37
    Нећеш и не можеш! Бог је стоврио Адама и Еви а не Адама и Стеву!
  • Manli

    06.05.2021 10:32
    Ta nemojte kasti
    Ako hocete decu onda ih napravite sami ako mozete.
  • Dule

    06.05.2021 10:30
    Azdejkoviću, malo manje drame malo više delanja, ceo tvoj aktivizam se svodi na provociranje i iritiranje ljudi, da si proveo malo više vremena približavajući prostom narodu probleme svoje zajednice, umesto što uporno sprdaš ljude, možda bi i ovo bilo mnogo brže odrađeno. Ovako samo doprinosiš polarizaciji, a ne edukaciji stanovništva. Neminovno je da će biti brakova i usvajanja, samo je pitanje da li iko to želi da budem na ovako bedan način urađeno, a i naši ljudi bi mogli da se zapitaju da li ovo stvarno toliko veliki problem da svaka izjava predstavlja vest na naslovnici, jer realno mnogo više problema imamo.
  • Grunovski

    06.05.2021 10:27
    Nacionalni referendum odmah
    Moze ali nakon nacionalnog referenduma.Ako narod kaze na referendumu NE mozes ti jos 50 godina u medijima da se pojavljujes nakon toga sto se mene tice.
  • Лиманац

    06.05.2021 10:27
    Где су сад они што су скичали како смо ми затуцани примитивци и како покушај усвајања оног закона нема везе са усвајањем деце? Наравно да има, то иде једно за другим, само хоће да нам дозирају како бисмо лакше "прихватили". Ако овде не можете да остварите своје опсесије (то што тражите нису права), а ви идите негде где то можете. Боре ли се овако ти активисти и у арапским земљама за разноразна права? Довешћете себе у незгодан положај, народ ће се побунити и протераће вас у илегалу. У принципу, закон неће проћи и децу вам не дамо, толико.
  • /

    06.05.2021 10:25
    /
    dobise botovi nalog da se drze zadate linije.

    sve moze i ono famozno 'ali'
  • One Love

    06.05.2021 10:24
    Tu decu koju im vi balvani ne date da usvajaju (kao da se nešto pitate) su njihovi strejt roditelji odbacili kao da su smeće (mnogi i bukvalno ostavljali bebe u kontejnteru). Zanemarili ih i zlostavljali njihovi biološki roditelji a vi hoćete da ih uskratite za ljubav i mogućnost odrastanja u porodici, umesto u domu. Idite u Dečije selo pa pitajte decu da li bi više volela da imaju dve mame ili dve tate ili nikoga.

    Sve dosadašnje studije pokazuju da usvojena deca gej parova odrastaju najnormalnije kao i njihovi vršnjaci. A za genijalca koji misli da gej roditelji mogu da nauče decu da budu gej - odakle onda gejevi, ako ih njihovi strejt roditelji nisu naučili da budu strejt?
  • urke

    06.05.2021 10:22
    Mislim da je brak u redu. Dvoje odraslih treba da odluče kako žele da žive, da imaju ista prava i obaveze koje proizilaze iz braka. Ali usvajanje dece nije u redu. U priču se uvodi treća osoba koja će biti u školi maltretirana od druge dece. Zašto to želite nekome detetu? Treba raditi na tome da homoseksualnost ne bude stigmatizovana, da bude "normalno", i kad to bude većinski stav u društvu onda može usvajanje dece. Do tada ne. A glupi su mi stavovi "ako su roditelji homoseksualci i dete će biti", pa deca heteroseksualaca postaju homoseksualci, to nije povezano. I da objasnim seksualno nesigurnom prosečnom mačo balkancu, da ga homoseksualac neće silovati. I ako te startuje, kaži mu da nisi zainteresovan. Sve je jednostavno i može lepo da se sredi, ako ima volje.
  • Mastodont

    06.05.2021 10:22
    @Detelinarac

    Ti si se baš primio da to ponavljaš, kao svaki pravi seljober kad čuje dobru foru. Ali vidiš gari, za to se pitate taman koliko i za Kosovo - znači nimalo.
  • Hoces dete

    06.05.2021 10:21
    Znas kako se dobija dete? U zajednici dvoje ljudi jedan rodi-evo bicu politicki korektna pa necu ni imenovati pol koji rodi jer danasnjica nalaze da je to nebitno. Eto ti momak onda saveta-ti ili tvoj partner rodite dete pa cete ga imati! Kristalno jasno. A decu bez roditelja ostavite da usvajaju parovi drugaciji od vas, koji ce detetu pruziti okruzenje koje se ako nista drugo temelji na necemu prirodnom. Jer vidi, i tebe nisu rodile 2 tate.
  • Stefan

    06.05.2021 10:16
    alo
    Hoću i ja da budem kapetan na belu lađu.
  • Šira slika

    06.05.2021 10:14
    I u Eu bi mogao da usvoji samo neevropsko dete. Ni oni ne daju tek tako svoje.
  • Nemanja

    06.05.2021 10:13
    @Branko

    Nije frka, može i u sledećoj zemlji koja bude ovde kad ova uskoro nestane.
  • Ne normalno

    06.05.2021 10:07
    Zasto
    Je Bog stvorio muskarca i zenu da bi posle dosla dva muskarca da imaju dete. Pa nek ti decko promeni pol i resio si problem
  • Malo istine

    06.05.2021 10:05
    Prava siroceta
    Nije vama zabranjeno da imate decu, premijerka nije usvojila, njena partnerka je rodila. Pitanje je, DA LI DECA ZELE DA IH USVOJE HOMOSEKSUALCI? Deca koja su ostala sirocad nisu predvidjena laboratorijske eksperimente. Nije im dosta njihove muke, samo im vi nedostajete. Drustvo koje nije blagonaklono prema gej populaciji nece prihvatati decu koja rastu sa njima i time ce vec napacene duse dodatno biti povredjene.
  • Ja

    06.05.2021 10:04
    Ljudi treba da shvate da ne misle svi gej ljudi isto. Evo npr. ja sam gej, ali apsolutno ne podrzavam gej brakove, usvajanje dece, gej parade i slicno. Porodica treba biti sačinjena od muškaraca i žene i njihovih potomaka. Ne moze dete imati dva oca ili dve majke. Molim vas da ne generalizujete gej ljude na osnovu pojedinaca koji se bore za prava koja nikad neće e dobiti.
  • Don Kihot

    06.05.2021 09:59
    Deca
    Treba dopustiti da usvajaju decu ali samo onu rodjenu u gej brakovima.
  • Kole

    06.05.2021 09:51
    moze
    Al na Melmak planetu.
  • Bojan

    06.05.2021 09:46
    Ne može
    Ne može!
  • Yap

    06.05.2021 09:42
    Hoću...
    ...i ja da zarađujem kao Bil GejC!
  • šporet

    06.05.2021 09:41
    Ne gleda vas većina kao poluretardirane, bar ja ne. Samo što većina verovatno želi da društvo ide u drugačijem smeru nego što je vaš. Želi da porodice imaju više od dva deteta kako bi se obezbedio opstanak naroda i da ta deca posle imaju svoje porodice itd.
  • Milan

    06.05.2021 09:38
    Tako je!
  • 021

    06.05.2021 09:35
    Neće moći
  • Šab me gabri

    06.05.2021 09:35
    Javno podrzavas Vucica i premijerku Anu pa neka ti ona i on to obezbede. Nemoj stavljati znak = izmedju vlasti i opozicije.
  • Molder

    06.05.2021 09:24
    I premijerka je nedavno postala majka. Ravnopravnost za sve! Puna podrška!
  • Nikola

    06.05.2021 09:20
    Dokle vise
    Samo ti nadji decka niko ti ne brani,ali to nije normalno stanje da ti usvajas decu i da posle ucis decu da treba gej da budu. Samo ti uzivaj i zivi svoj zivot kako ti zelis i budi pametan i cuti. Sami trazite probleme gde problema nema
  • Aleksandar974

    06.05.2021 09:18
    Hocu i ja mnogo sta,pa ne moze sve.
    Zivite zajedno,vencajte se...,ali decu da usvajate NE MOZE!!!
  • Branko

    06.05.2021 09:11
    Neće moći
    Radite vi u svoja 4 zida šta hoćete,
    ali decu u ovoj zemlji dobiti nećete, garantujem! Deca se dobijaju odnosom sa suprotnim polom, ne sa istim.

    Malo se svet izgubio u priči o ljudskim pravima.
  • Detelinarac

    06.05.2021 09:04
    Sto bi rekli lokalci u Ns... - Vidi gari, ne moze!
  • NVV

    06.05.2021 09:00
    Ne moze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna