Autor: Nova.rs

Info
13.05.2021.
09:15
Preduzetnici i privrednici sa domaćim kapitalom koji su uredno registrovani, rade legalno i pune budžet potpuno su degradirani iako su oni ti koji su stub i potencijal ekonomskog razvoja.
  • Куп је битан

    14.05.2021 17:25
    Србија је таоц корумпираних политичара, запослених у јавном сектору и пензионера. Ниједна од ове три интересне групе нема никакав интерес да се у Србији развија предузетништво.
  • Malo istine

    13.05.2021 19:14
    A sta su to doneli ti strani investitori? Od drzave objekat, od drzave "subvencije", od drzave besplatna radna snaga... Sta su oni investirali?
  • Dejan

    13.05.2021 11:24
    Pa
    Vodjenje politike i uredjivanje zakona nema veze sa zivotom
  • Dule ddd majstor

    13.05.2021 11:18
    A ti narode cekaj 30 eura
    Septembra 2019 e godine u istom danu Zeljko Mitrovic dobija oprost od 1.52 milijardi dinara duga/12 miliona eura i U ISTOM DANU odluka o SUBVENCIJAMA za "izvoz tv programa koji RTV PINK pravi" u iznosu od 1.28 milijardi dinara/11 miliona eura.U jednom danu 11 MILIONA EURA "SUBVENCIJA" LIK DOBIO OD DRZAVE iako duguje pre toga 12 i slovima dvanaest miliona eura.

    Pet meseci nakon ove odluke VLADE SRBIJE Lik kupuje najskuplju kucu u Srbiji za 4.5 miliona eura u martu 2020 e u toku vanrednog stanja.Dugujes 12 miliona eura,drzava ti ih "oprosti"PROTIVUSTAVNO i sa "oprostom" kupujes najskuplju kucu u Srbiji ???

    ---
    Država Pinku odložila plaćanje preko 1,52 milijarde duga
    18. sep 2019.


    CENTAR ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO SRBIJE
    Dobitnik Evropske novinarske nagrade 2017

    Osim što je dobila priliku da oko 1,52 milijarde dinara poreskog duga plati na rate, televizija Pink je istovremeno dobila od države najmanje 1,28 milijardi dinara kredita za izvoz.

    https://www.cins.rs/drzava-pinku-odlozila-placanje-preko-152-milijarde-duga/

    ----------

    Željko Mitrović za 4,5 miliona kupio najskuplju kuću u Srbiji

    INFO
    04.03.2020.
    20:43 > 20:46
    Najskuplja kuća u 2019. godini, koja je promenila vlasnika za 4,5 miliona evra, nalazi se u naselju Dedinje u Užičkoj ulici, a kako je objavio portal Nova.rs, kuću su kupili vlasnik TV Pink i njegova supruga, Željko i Milica Mitrović.

    https://www.021.rs/story/Info/Srbija/235850/Zeljko-Mitrovic-za-45-miliona-kupio-najskuplju-kucu-u-Srbiji.html

    ----
  • Anoniman

    13.05.2021 11:10
    Šta tu ima novo?
    Ništa novo, ni čudno.

    Preduzetnici su posebna sorta, samostalni, misleći ljudi, spremni na sve, skloni da se "prevrnu" u mestu i prilagode svim uslovima (najfleksibilniji deo privrede), i - kome to treba, zaboga?

    U zemlji koja ima bar 2/3 zaposlenih u državnom sektoru, preduzetnici su beznačajna manjina, a decenijama je građena slika da su odreda korumpirani lopovi, koji kinje zaposlene, kradu državu, nepošteno posluju, lažu čim zinu, kupili su diplome i ne znam šta sve ne.

    Pre 30+ godina sam mislio da će biti drugačije...

    Ha - ha.
  • Pavle

    13.05.2021 11:03
    /
    svaka im ko Njegoseva. Umesto da se osecamo osnazeno zbog podrske drzave nasem poslovanju, mi se borimo da zaradimo dovoljno da isplatimo drzavne namete i da od ostatka para ostavimo nesto na stranu za svaki slucaj. Sa druge strane, da ne pricam koliko me boli kada vidim na koje se sve nacine drzava razbacuje nasim parama koje od svojih usta odvajamo. Stvarno deprimirajuce, ali nadam se da cemo izdrzati da ne prsnemo i odemo u sivu/crnu zonu :/
  • Dule

    13.05.2021 10:59
    Da je tema smanjenje plata u javnom sektoru bilo bi 500komentara..Radi li na ovom portalu iko privatno ili su svi stranacki uhlebljeni JP radnici..Sramota koliko drzava non stop komplikuje poslovanje donosenjem nekih besmislenih propisa dok za JP vaze potpuno druga pravila.
  • /

    13.05.2021 10:53
    /
    aman pa i poceli ste na crno.
    delio je milosevic subvencije domacim privrednicima pa su radnici radili neprijavljeni
  • Dule ddd majstor

    13.05.2021 10:53
    Kakva je drzava prema meni
    takav sam ja prema drzavi.

    Kakav je vlasnik prema psu takav je pas prema vlasniku.

    Svaki pokusaj da drzava slomi otpor rezultovace jos vecim otporom.Nema vise mitingovanja i ubacivanja laznih vodja i provokatora.No no.

    Milion od nas od 4 miliona radno sposobnog stanovnistva da otkaze placanje bilo kakvih racuna,poreza,taksi akciza molili bi nas sa tri meseca besplatne usluge i vratili cene na nivo od pre 15 ili 20 godina.Kada bi se narod slozio u neposlusnosti za razliku od "drzave" koja se ocas posla slozi da terorise sopstvene gradjane."drzava" su ljudi sluzbenici naroda nije narod njihov sluga.Ali putem medija se stice utisak i utkano je u podsvest naroda da je NAROD SLUGA DRZAVI.Obrnuto.Mesec dana da stanu slozno i sinhronizovano placanje bilo cega da vidis kako bi se sami medjusobno potukli i razbili kao aligotori u maloj bari.Poslusnost naroda je ovde problem.Ne "drzave" koja vidi totalno bez vredjanja bilo koga glup i medijski uplasen narod.
    --
    "Državu nije potrebno fizički rušiti. Potrebno je samo otkazati joj poslušnost"

    - Henry David Thoreau

    ---
  • Lustrator

    13.05.2021 10:43
    Nažalost
    Potpuno su u pravu!
  • Joca

    13.05.2021 10:34
    poreski otpis
    Zasto drzava ne pristupi otpisu starih poreskih dugova i vracanju privrednih subjekata u zivot. Mnoge je drzava zatvorila po sili zakona jer su bili blokirani. Blokade su prouzrokovane losim funkcionisanjem drzave proteklih dvadeset godina.. Omogucite tim firmama-radnjama da se vrate u zivot a ne da ih guramo pod led pa im na kraju otimamo i licnu imovinu. Dali ce to doneti nesto dobro ovom drustvu? Naravno da nece, drustvo dobrija velike unutrasnje neprijatelje, koji cekaju priliku da naplate svoju propast.
  • Mile

    13.05.2021 10:25
    pogresan pristup
    Crno trziste se ne sprecava represijom, vec se stvaraju uslovi za efikasno i kvalitetno legalno poslovanje. Kad se krene represijom na crno trziste, rezultat je skuplja roba i usluge sto pokrece inflaciju. Ako je takva roba skuplja, ona povlaci nove subjekte u svoj zacaran krug i prakticno je nemoguce silom suzbiti crno trziste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna