Autor: Nova S, Tanjug, 021.rs

Info
30.05.2021.
22:24
Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović izjavila je danas da je cilj izmena Zakona o parničnom postupku smanjenje priliva građanskih predmeta u sud.
  • pera perić

    01.06.2021 20:29
    da vas malo uputim..
    izmene se ne odnose samo na banke već na sve vrste kolektivnih sporova protiv javnih preduzeća. Sada je situacija ovakva: radnik tuži firmu za neisplaćen regres za dve godine unazad, a advokat ga savetuje da podnesu 24 tužbe tj za svaki mesec. Zašto? pa ako vam nije jasno onda nema šta da se priča dalje...Predlog zakona omogućava sudiji da više takvih predmeta objedini u jedan. A onda advokatima samo jedna nadoknada....
  • @Koja

    31.05.2021 11:29
    Predložio bih vam da iskoristite nastali vakuum na tržištu i osnujete vašu banku koja će biti na usluzi narodu i da velikodušno poklanja građanima i privredi. Verujem da u vašoj banci ću dobiti pozajmicu bez da ostavim ijedan podatak o sebi i da vas neće ni najmanje interesovati da li sam zdrav i da li ću doživeti dospeće dugoročnog, dugogodišnjeg kredita jer vaša velikodušna banka neće imati problem da ima zarobljene milione evra u nenaplativim ili teško naplativim kreditima bilo zbog smrti vlasnika kredita, bilo zbog njegove bolesti odnosno gubitka primanja iz kojih plaća rate.
    Molim vas osnujte vašu banku što pre, verujte mi imaćete desetine hiljada zainteresovanih klijenata.
  • Eak

    31.05.2021 10:19
    dobro je
    Predsednica VKS kaže da se zakon menja protivustavno i na štetu građana da bi se smanjio broj predmeta u sudovima?!??? Po rezonu ove ribe, trebalo je sve obolele od korona virusa pustiti da umiru kod kuće, da bi se smanjio pritisak na bolnice i lekare!! Ona još nije shvatila svrhu sudova: nisu oni tu da se u njih uvaljuju SNS kadrovi, već da građanima omoguće ostvarivanje njihovih prava... eee, Srbijo, tugooo
  • Koja

    31.05.2021 09:05
    Kolonija
    Da se razumemo, žestoka reakcija banaka se mogla očekivati. Nisu inostrane banke došle ovde da budu na usluzi narodu, već da, uz zaštitu države, beskrupulozno pljačkaju građane i privredu. Dobro, to je jasno valjda svima.
    Ali važnije od toga, banke su instrument kontrole i dominacije, jedna od najvažnijih poluga vlasti zapadnih kolonizatora. Razmislite samo koliko podataka dajete banci samo za otvaranje računa, pa onda ako želite i najmanju poozajmicu, a da ne govorim kredit za stan - tu se onda gleda i zdravstveno stanje (zbog polise osiguranja) i gomila drugih bizarnih podataka, čija je veza sa kreditom potpuno neshvatljiva.
    Drugim rečima, banke su sada ono što je nekad bila policija i DB. Pošasti su puštene napolje još 2000 godine. Da li je neko mislio da može da ih vrati nazad u kutiju?
  • Petar

    31.05.2021 07:49
    Lobi
    Rekao bih da je advokatski lobi mnogo jaci, cak najaci u Srbiji.Pa jedino oni nemaju fiskalne kase, samo kes i evrici.
  • Stanko

    31.05.2021 07:29
    Hvala vam na informaciji. Jedan sam od onih koji se dvoume oko uzimanja kredita ovih dana. Definitivno cu sacekati da vidim kako ce ovo ispasti do kraja.
  • mile

    31.05.2021 06:37
    I opet ce ljudi glasati za njih, e to je strasno i neshvatljivo .
  • Dzordz

    31.05.2021 06:34
    Da je DS pravio ovakve propuste odavno bi bio kaznjen od strane svojih glasaca. Ovi radikali koji glasaju za SNS su prezadovoljni. Ne postoji nista sto bi njihove glasace odvratilo od glasanja za SNS. Da Vucic pregazi nekoga kolima i to bi mu oprostili.
  • Advokat

    31.05.2021 05:31
    Samo obustavite rad kao onomad kad su hteli fiskalne kase da uvedu i to je to!! Prvi put podrška izdržite banke su opljačkale klijente a sad kad se vraća menjaju zakon
  • pravnik

    31.05.2021 03:12
    Predlog zakona je vise nego ocigledno rezultat sistemske korupcije i trgovine uticajem u najvisim nivoima vlasti, jer ovakav predlog ne bi dosao da nije bilo trgovine sa bankama. Bankari ne mogu da prihvate da su ih sudovi uhvatili u prevarama korisnika kredita i da moraju da vrate deo novca koji je neosnovano naplacen, pa mesetare izmene sistemskog zakona, koje bi bile katastrofalne!! Zamislite da pravo na zalbu ili odgovor na tuzbu bude uslovljen prethodnim placanjem sudske takse, pod pretnjom odbacaja zalbe ili odgovora ako se taksa ne plati!?? To bi bankama i velikim sistemima naplate komunalnih i slicnih usluga dalo prostor da rade sa gradjanima sta hoce!
  • Justicija

    30.05.2021 23:27
    Smrdija
    Bankarski lobi ( a ovde u Smrdiji to su uglavnom strane banke) utiče na zakon države. E pa ovde je i Bog rekao Laku noč
  • /

    30.05.2021 23:03
    /
    Jel može neko da nabroji sve proteste, od kad su ovi na vlasti. Ja se sećam advokata od pre koju godinu, rušenje savamale, rast cena goriva, freelenseri, evo sad protiv rio tinta. Znam da sam zaboravio neki. To im i jeste cilj. U julu će biti ovi što ne prodju tehnički pregled. Bože sačuvaj kad bi se ujedinili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna