Autor: Beta

Info
09.06.2021.
06:44
Analiza nezavisne organizacije za istraživačko novinarstvo "ProPublica" potvrdila je da je nekoliko američkih milijardera uspelo da u potpunosti utaji porez na dohodak i to nekoliko godina.
  • borislion

    10.06.2021 09:56
    Tax heaven
    Bernie Sanders je agitovao za obavezu plaćanja poreza koja mora da važi za najbogatije.
    Na pitanje novinara o humanim gestovima Gatesa i ostalih neplatiša poreza čovek je odgovorio da ceni njihov altruizam ali država ne sme da zavisi od njihove dobre volje već da je plaćanje poreza obaveza za sve a na državi je da ta sredstva usmerava gde treba.
  • ex chapman

    09.06.2021 20:02
    @auuuu
    mentalitet da se placaju ogromni porezi je ono na cemu pocivaju drzave sa najvecim standardom.
  • Silver

    09.06.2021 19:54
    Caru Carevo....Bogu Bozije.....
    niko neprasta dug prema prestolu.....
  • auuu

    09.06.2021 18:27
    pa vratili su na druge nacine
    Koliko zavisti po komentarima, kao kad iskoci neka vesto koliki ugovor ima neki nas sportista pa kad krenu - a sto ne donira za ovo, sto ne donira za ono, kao Novaka sto su napadali sto je prijavljen u Monaku. Isto tako, koliko radnih mesta su pootvarali preko njihovih firmi, koliko su donirali u humanitarne svrhe, koliko su tehnoloskog napretka doneli, pogotovo Mask i Gejts sa svojim firmama itd. itd. itd? Komunisticki mentalitet je smrt za uspeh bilo gde, mentalitet da se placaju glomazni porezi da bi politicari sa celim drzavnim aparatom bivali sve veci i veci i da im guza ne bi bila gladna. Zasto mrziti nekoga ko je uspesan u svom poslu? Zbog zavisti jer ima vise od mene? Pa nauci kako i ti da budes uspesniji, a ne da hranis drzavnu administraciju, birokratiju i politicare kukajuci kako svi treba da placaju velike poreze i dazbine, jer ''valja tako''.
  • Logi

    09.06.2021 11:20
    klošari
    vucibatine
  • Igor

    09.06.2021 10:41
    Porez
    U Americi se ne placa porez na ulaganje. Na primer ako prodate stan i od tih para kupite drugi, vi ne placate porez na prodat stan jel ste te pare reinvestirali. Na taj nacin podsticu investiranje i obrt novca, umesto da drzite pare u banci.
  • Mile

    09.06.2021 09:16
    Sve po zakonu
    Nisu oni nista utajili i sve je po zakonu (verujem da sve te kompanije imaju vrhunske strucnjake za porez i pravnike u svojim redovima). Da je zakon los, los je, cim se dozvoljava da najbogatiji nadju nacin da ne plate porez u visini kao ostali clanovi drustva.
  • nina

    09.06.2021 09:00
    Gle čuda
    Vau, šokantno, ko bi rekao :D
  • samo kazem

    09.06.2021 08:12
    Par zapazanja
    Porezi nisu, nikad nisu bili niti ce ikad biti za bogate, u Srbiji, Americi ili bilo kojoj drugoj drzavi. Uvek je sirotinja placala, a bogati su joj se smejali i uvek ce tako biti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna