Autor: Beta

Info
11.06.2021.
07:15 > 11:37
Kuća čuvenog solunskog ratnika Dragutina Matića, poznatijeg kao Oko sokolovo, u selu Kaletincu u opštini Gadžin Han, neće biti obnovljena već iznova izgrađena.
  • Bojan

    12.06.2021 14:59
    Šta se čudite? Pa ovde u Srbiji nije ostao NIJEDAN stručnjak koji bi znao da uspešno restaurira ovakvu građevinu, nisu ludi da ovde gube vreme. Ovde imamo samo priučene članove stranke koji znaju da naprave nešto što izgleda slično, al' je napravljeno od stiropora i plastike - znači građevinski i reastauratorski stručnjaci su nam svi ukupno nešto malo manje korisni od nekoliko 3d štampača.
  • Marta

    11.06.2021 15:46
    Pa naravno!
    Samo je nama Srbima neodgonetnuta zagonetka kako nesto rekonstruisati pa onda rusimo i zidamo starije i lepse. Ljudi rekonstruisu hramove iz Starog veka i druge objekte, ali za nas je to nemoguca misija. I jos imamo obraza da to priznamo.
  • E

    11.06.2021 08:32
    E
    Baš me raduje poštovanje predaka,ovakvi su zaslužili.. nezaborav bez obzira na direktne potomke.Mnigo je Dragutina Matića zaboravljeno.
  • Da

    11.06.2021 08:07
    Da
    Da imamo strucnjake u NS ovako bi uradili sa najstarijom kucom u centru NS! Iz temelja izlazi voda i svakim dano tone a zbog birokratije nije dozvoljeno nista uraditi sem fasade i krova! Zato nam i centar izgleda ko minsko polje,svako malo nekom nesto padne na glavu i na kraju mi gradjani placamo odstetu!
  • Bane

    11.06.2021 07:27
    Bane
    Tako i treba,pozdravljam ovakvu odluku i podrzavam. Svi stari objekti bi trebali dase sruse i izgrade identicni jer ce jos duze trajati. Ovo je pametna i mudra odluka jer odrzavanje starih objekta je neisplatljivo za nikoga. Zato nam po centru novog sada stoje kuce pri urusavanju i nebezbedne za zivot i rad. Svaka cast na ovakvoj odluci. Kamo srece dase sete da ceo centar novog sada tako renoviraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna