Ovde neki govore o tome da otvorim njivu i da naplaćujem ljudima ulaz da naberu sami. Pa bolje da pustim divlje svinje nego ljude. Tužno je to koliko pametuju ljudi koji nikada drvo trešnje nisu videli a "opasno" se razumeju u posao.
Trešnja mora da se bere sa pažnjom jer su grančice jako krte, previše lomljenja i tvoje osnovno sredstvo strada. I ja onda pustim divljake da uđu sami da beru i da izlome sve živo.
Najlakše je pričati iz fotelje, bavite se prvo poslom i znajte napamet sve njegove pojedinosti pa tek onda komentarišite.
I ovi videli od malinara. Pamtim kad sam bila mala da smo se davili u tresnjama svake godine, jer je to lokalno sezonsko voce koje dobro i lako radja na ovim prostorima, uostalom kao i maline. A poslednjih desetak godina ga za zlato prodaju, skuplje od papaje, kupim jednom u godini, da se podsetim ukusa, sve ih na komad brojim. I treba da im propadne kad su alavi, a mi cemo jesti banane.
Otvorite njive za ljude iz gradova ,namestite par klupica i naplacujte ulaz u vocnjak , nek ljudi sami sebi uberu ,plate na izlazu oko 100/145 kg ,a hladnjacar nek obezbedi led da gosti mogu da se lade
Sa jedne strane proizvodjači koji od znoja svoga ne mogu da žive.
Sa druge strane kupci, mnogo njih, koji sebi ne mogu da priušte voće i povrće ni u sezoni.
U sredini izvoznici, nakupci i hladnjačari ( derikože, smrdibube, lenjivci...) koji ubiraju kajmak bez da su baštu, njivu i voćnjak ikad videli. Razumem da moraju da zarade, ali zar baš moraju dinar na dinar ?!?!
I sama sam zapustila zasad sljiva, sa cenom od 10 _15din prošle godine i većeg dužeg vremena niske cene nije moguće održavati voćnjak, a o ostatku nema ni govora.Tako pomažemo selu, žalosno.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Proizvođači trešanja zbog niske otkupne cene odustaju od berbe i otpuštaju radnike
Autor: Beta
Info
•23.06.2021.
•13:09
Komentari 6
Petar
Trešnja mora da se bere sa pažnjom jer su grančice jako krte, previše lomljenja i tvoje osnovno sredstvo strada. I ja onda pustim divljake da uđu sami da beru i da izlome sve živo.
Najlakše je pričati iz fotelje, bavite se prvo poslom i znajte napamet sve njegove pojedinosti pa tek onda komentarišite.
evo
Nostradamus
Zla...
Sa druge strane kupci, mnogo njih, koji sebi ne mogu da priušte voće i povrće ni u sezoni.
U sredini izvoznici, nakupci i hladnjačari ( derikože, smrdibube, lenjivci...) koji ubiraju kajmak bez da su baštu, njivu i voćnjak ikad videli. Razumem da moraju da zarade, ali zar baš moraju dinar na dinar ?!?!
Jovo
E
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H