Autor: Lazar Stefanović (Peščanik)

Info
02.07.2021.
18:17
Nedavno je objavljen treći izveštaj DRI i MDRI-S organizacija o položaju dece i odraslih sa invaliditetom koji borave u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.
  • Tuga

    04.07.2021 00:22
    O zaboravljenoj deci
    Na brdovitom Balkanu i ovo doživljavaju nedužna deca. Pre će se nagurati lezilebovići, familija ili ljudi iz stranke u državnu službu, a da ni njima, ni njihovim pretpostavljenim ne padne na pamet da ponekad volontiraju u ovim ustanovama. Tada bi shvatili da je problem i u broju zaposlenih i u uslovima rada. Lako je trošiti narodne pare, ali ima i od prečeg preče. Nažalost, nema svrhe pisati, resorna ministarka ne napušta pune jasle. Osnovno pravilo vlade je da sit gladnome ne veruje.


  • Jelena

    03.07.2021 11:00
    Roditelj = staratelj
    Većina roditelja je primorana da da otkaz da bi se brinula o detetu sa posebnim potrebama .
    Potebna je veća finansijska i zdravstvena podrška takvim roditeljima a ne okrečene institucije, samo što je problem što to ne može na tender i niko od političke bratije ne može da se ovajdi od toga. Zato nam je stanje takvo kakvo jeste.
  • Mučenik

    03.07.2021 08:19
    LAŽIMA OSVAJAJU PENZIONERE
    Sve se čini da penzionerima bude bolje, a ono njima je sve gore, od laži nemaju fajde. Gospodo idIoti idiotski, vreme je vaše da više ne zamajavate gladne i jadne, vašega jada, penzionere da im i onako mizerne penzije povećavate svakodnevno, iz usta glavnogovornika, a zatim i njegovih poltrona, doušnika i šlihtera, više puta. S druge strane, popularišete švajcarske formule, na žalost penzionera, a vaša idiotska, idioti, povećanja penzije. S treće strane na, stvarno vaše povećanje pnzija će čekati najmanje godinu dana, ukoliko ih ne izlažete, onako patriotski i (ne)ljudski. U zemlji Srbiji na brdovitom i jadnom Balkanu penzioneri su i onako najveća beda, a čime zaslužili, izgleda glasanjem za vas, idioti.
  • Dudarim II

    03.07.2021 07:58
    Još je mogao da piše…
    Osim što socijalni radnici PRVO predlažu roditeljima odricanje od deteta sa smetnjama u razvoju, pa tek onda edukaciju, roditelji su uskraćeni za finansijsku pomoć dok staratelji dobijaju pomoć države više od minimalne plate… znači država NEĆE da pomogne roditeljima, ali zato starateljima želi da pomogne… da ne spominjemo i dalje prisutnu stigmatizaciju društva…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna