Autor: Tanjug

Info
03.07.2021.
17:25 > 17:54
Građani Srbije obave na dnevnom nivou više od milion i to plaćanja bezgotovinskim putem a za kupovinu na taj način svakodnevno se izdvoji 1,7 milijardi dinara.
  • Smetalo

    04.07.2021 19:22
    Provizija
    Banke trgovcu uzimaju 2,5% provizije na svaku transakciju. Pri tom banke naplacuju trgovcima jos i koriscenje POS terminala za prijem kartica. Iste te banke vlasnicima kartica naplacuju odrzavanje racuna preko kojeg korisnik placa karticom.
    Dakle svaka transakcija donosi bankama profit po najmanje tri osnova.
    Raspitajte se kako se posluje sa karticama u normalnim zemljama i uz koju proviziju.
  • G pen

    04.07.2021 15:12
    Devedesete. Ali kada vidim da neko u kineskoj radnji placa mizeriju od cene sa karticom. Stvarno ste najgori jer sve obesmislite. Pazi, kada me iznervira cim vidim da neko vadi karticu koja bi trebalo da ubrza zadrzavanje na blagajni ali srBenda se ne seti PIN koda, nema para na jednoj jartici pa dok ne potrefi neku od sledecih...
  • Ns 49

    03.07.2021 20:46
    Bezgotovinsko plačanje je u našoj zemlji dosta razvijeno ali daleko manje u najrazvijenijm zemljama. Navodno sam čučo da U nemačkoj daju 3% diskont ko plaća na ovaj način dok kod nas mnoge radnje ne plrimaju ništa osim gotovine jer imaju loša iskustva sa bankama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna