Info
14.07.2021.
09:30 > 09:44
Usled nespremnosti za prelazak na onlajn maloprodaju, bankrotirala su tri vlasnika velikih trgovačkih centara u SAD. Međutim, "Amazon", vodeća onlajn prodavnica, kupuje objekte za klasičnu trgovinu.
  • Mile rent-a mozak

    14.07.2021 23:35
    Kad već ima toliko love, mogao bi da kupi zapadni Balkan. Ako je znao da zaradi, znaće uvek, pa makar dobijemo radna mesta bez subvencija države. Lepo pređemo iz robovlasničkog samoupavljanja u kapitalizam, kao i sav normalan svet pre 200 godina.
  • N

    14.07.2021 13:02
    N
    Svaki covek koji je zaradio veliki novac,kupuje nekretnine! To je najsigurnija investicija koja je dokazana vec stotinama godina! Bolje da prodaje iz svojih lokala nego da placa zakup vec gad ima novca daih kupi! A ako krene posao nizbrdo,moze te nekretnine rentirati i tako nikada nije na gubitku! Sve je to vrlo jednostavno samo je problem kako doci do novca!
  • red justice

    14.07.2021 11:44
    U pitanju su osnove kapitalističke ekonomije - u krizama propada sitnija buržoazija čiju imovinu kupuju krupni kapitalisti. To je centralizacija i koncentracija kapitala koja vodi monopolima i oligopolima.
    U slučaju Bezosa ovo je bilo predvidljivo tokom pandemije. Tokom lockdowna su maloprodajni objekti radili ograničeno, za razliku od Amazona. Promet im je znatno smanjen na čemu je dodatno profitirala online trgovina, odnosno Amazon koji praktično ima monopol na ovu vrstu trgovine u Zapadnom svetu.
    Logičan sledeći korak Amazona je da prodajne objekte u fizičkom svetu pogođene krizom usisa u sebe.
    Bezos je jedan od vodećih kapitalističkih zlikovaca našeg doba i glavni predstavnik nove tehno-oligarhije.
  • Orko

    14.07.2021 11:28
    Hmm
    Malo mi je sumanuto obracati paznju sta radi najbogatiji covek na planeti u poslovanju. On ima toliko resursa da je van svake jednacine za procenu bilo cega.

    Bezos ima velik udeo u online kupovini, ima resurse da napravi sebi da ima velik udeo i u klasicnoj kupovini i to je to.
  • Mira

    14.07.2021 11:14
    samo kazem
    Glad za novcem je beskonacna, eto zasto.
  • Anonimus

    14.07.2021 10:00
    Bezos je nesimpatičan, ali originalan lik...
  • Djuri

    14.07.2021 09:48
    Cena.
    Online marketing postaje izuzetno skup,Za Ogroman novac koji je potreban maloj trgovini za reklamu online,moze se iznajmiti ogroman lokal u centru grada,Zavisi ti prodaja od politike google facebooka,apple -a i regulativa usa i eu.Plus skupe dostave i visoke cene transporta vracaju klasicnu trgovinu.Bas sto kaze tekst,kombinacija.A da nespominjemo nelegalnu konkurenciju online koju drzava tolerise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna