Info
21.07.2021.
10:00 > 11:54
Prvo pandemijski pad potražnje, potom nagli rast cene stočne hrane za 40 odsto doveli su proizvođače sirovog mleka u takozvane "makaze", između preskupih troškova proizvodnje i sve slabije prodaje.
  • @Orwell Vegan

    22.07.2021 08:46
    Ne znam zašto si dobio toliko minusa, naveo si samo činjenične podatke. ako volite meso i mleko, volite ga, ali to ne poništava ove činjenice i ne zaslužuje minus sa istiniti komentar. Ja meso ne jedem decenijama, a sira i jogurta se nisam još odrekla, ne znam kad ću i imam griži savesti, ali činjenice su takve kakve su.
  • Pera

    21.07.2021 22:31
    Sns bil klinton
    Sve se radi da se seljak unisti i prirodna domaca hrana.paradajz se baca a bratija uvozi zatrovan iz albanije.isto tako razmute i gmo prasak i prave nam mleko i truju nam decu.dok domace prodaju...musliju sve radi po nalogu klintonovih
  • Samo gradjanin

    21.07.2021 19:34
    Sto bi?
    Što bi kada dozvoljava uvoz vode -mleka iz okolnih "zemalja"...mi smo neverovatan narod!
  • Orwell Vegan

    21.07.2021 14:01
    Istina
    Mlekulja je odvratan naziv za tako osecajna i inteligentna bica kojim se odredjuje njihova sudbina i jedina svrha u zivotu: da zivi dok daje ljudima mleko. Nijedna vrsta na Zemlji ne konzumira mleko tudje vrste i to u jednom isplaniranom cudovisnom sistemu eksploatacije i nijedna vrsta ne pije mleko u odraslom dobu osim ljudske vrste. Mlecno mesna industrije su moguce najveci pokretaci klimatskih promena i najveci zagadjivac vode i najveci uzrocnij bolesti srca i kancera. Kazein iz mleka je dokazano kancerogen samo sto to SZO ne sme da prizna, jer zavisi od njihovih finansija, ali sve je blizi dan propasti ove industrije, nije to samo ovde.
  • Zvezdana

    21.07.2021 13:37
    Tek će da bude bunar...
    Kukuruz je očajan, nije ni približno dobu godine u kome smo i kakav bi sada, krajem jula trebao da bude, njegova cena se tek očekuje. Stočari se već presabiraju i računica im ne obećava, velike farme će preuzeti deo životinja ali će nažalost veliki deo mlečnih krava (najskuplja životinja za odgojiti u stočarstvu) završiti u klanicama za bagatelu. A mlekare, najpoganija industrija koja postoji.
  • twe4 q

    21.07.2021 12:55
    Država uništava poljoprivredu da bi radnu snagu preusmerila na motanje kablova a naše tržište hrane predalo u ruke strancima. Nekada su se zbog toga vodili ratovi a danas se predajemo sami još im dajemo i subvencije.
  • V

    21.07.2021 12:35
    Zlostavljanje krava se lepse kaze proizvodnja mleka!
    Hranite decu mlekom zbog kojeg krave pate i bas vas briga.
    Prehrambena industrija je Ausvic za zivotinje!
  • Anonimus

    21.07.2021 12:14
    Uspeh u proizvodnja mleka je najsloženija delatnost u poljoprivredi i uključuje uspeh svih paora koji učestvuju u celom proizvodnom lancu. Stoga bi Vlada Srbije morala da pomogne da mlekarstvo nadvlada poteškoće nastale kao posledice pandemije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna