Autor: Euronews Srbija

Info
20.07.2021.
09:20 > 09:56
Aktivisti za ljudska prava, novinari i advokati širom sveta bili su meta autoritarnih vlasti, koje su ih špijunirale koristeći softver za hakovanje "Pegaz" izraelske kompanije NSO, prenosi Euronews.
  • @Drum

    20.07.2021 16:25
    "Ne kažem da neko može na svoju ruku bez naloga da prati, ali praćenje se vrši tek na osnovu sumnje da radiš nešto ilegalno. "

    Naravno da prati bez naloga. Proveri koji su uslovi za prisluškivanje u Mađarskoj. Da ti pomognem: nema ih. Ministar kaže "treba" i oni rade. A ko kaže ministru? Pa Orban.

    Naravno da je ovo osnova za rasturanje svakog društva i uvod u diktaturu Orvelovskog tipa.
  • Drum

    20.07.2021 12:23
    Ja ne vidim ništa loše u praćenju i sakupljanju informacija o teroristima i kriminalcima. A paranoici koji misle da nas sve prate neka se malo informišu.
    Kao prvo da nas sve prate, to je ogromna količina podataka koje treba obraditi, srediti i sortirati informacije koje bi bile od koristi državnim agencijama/službama.
    Ne kažem da neko može na svoju ruku bez naloga da prati, ali praćenje se vrši tek na osnovu sumnje da radiš nešto ilegalno.
    Ja sam uvek za praćenje, ne radim ništa ilegalno, ne kradem, ne dilujem drogu, ne bavim se terorizmom, tako da nemaju šta da mi naotovare.
    Praćenja i sakupljanja informacija je bilo i pre, samo je danas mnogo lakše. Pre su bili doušnici, može vaš prijatelj, član porodice, familija, sa kojim svaki dan pijete kafu doušnik koji će da prenese informacije.
  • a kod nas?

    20.07.2021 11:19
    Ima tekst na BBC da je i Srbija kupila i koristi Pegaz. To znaci da nas sve AV&co prate i prisluskuju?
    Ajmo novinari malo istrazite koriscenje ovog softvera u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna