Autor: Beta

Info
02.08.2021.
18:48
Kineske vlasti prijavile su danas veliki skok u broju poginulih od nedavnih poplava.
  • B

    03.08.2021 11:20
    samo kazem
    Centralne vlasti su formirale istraznu komisiju koja ce se pozabaviti ovim dogadjajima i kazniti krivce. Poznato je da je meteoroloski biro poslao ne manje od pet "crvenih" upozorenja pre pocetka nepogode, ali se nije na vreme reagovalo u Dzengdzou. Poseban problem je sto metro nije zatvoren na vreme. Drugi gradovi su reagovali daleko brze, ali, ruku na srce, oni su manji, pa je i broj potencijalnih zrtava manji.
    Jedan od najbrze rastucih koncepata u Kini, "pametni grad", doveden je u pitanje, jer mnogi "inteligentni" sistemi nisu reagovali. Npr. senzori su trebali da ocitaju visinu vode i brazinu porasta nivoa u tunelu i da vozacima koji su krenuli ka tunelu automatski posalju SMS poruke da ne idu tuda. To se nije desilo i javno je prozvana kompanija koja je projektovala i ugradila taj sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna