Autor: Nova ekonomija

Info
05.08.2021.
06:52
Ministarstvo zdravlja nabavlja softversko rešenje za telemedecinu koje će mogućiti da građani zdravstvene usluge dobiju i putem informacionih i telekomunikacionih tehnologija.
  • @Kokakole

    05.08.2021 23:34
    Alan Čumak, možda? Iz TV Revije se sekla slika A.Čumaka koju su posle čuvali u džepu radi lekovitog dejstva; najbolje iz zadnjeg džepa pantalona (jer je blizu g**ice)
  • Zebra

    05.08.2021 13:22
    Jel to ono sto nazovu i pitaju da li vam je jasno da trebate glasati za SNS? Ako kažeš da ti nije jasno onda se smatraš nezdravim.
  • Pacijent

    05.08.2021 11:21
    Podrzavam
    Necete verovati da sam o tome juce razmisljao kako bi za mnoge pacijente odgovarao ovakav tretman preko telefona.Imam problem sa odlaskom kod lekara gde se gubi vreme a troskovi putovanja su mi veliki.
  • Kokakole

    05.08.2021 10:16
    Veselih 90ih je bio onaj lik što je lečio ljude iz studija. Govorio im da se približe ekranu i da stave ruku na isti. Posle ih on leči energijom preko tv-a. Ne mogu da se setim imena. Sada izlečenje može da bude na dohvat ruke. Tri lajka i nema više boli tiba. Nove tehnologije, razvijamo se i to.
    Nema lekara koji ne popi*di kada mu neko kaže da je pročitao dijagnozu na internetu, pa došao da pametuje. Bukvalno sada oni to isto rade.
    Možda bude i razlivanje strave u dvorištima ambulanti.
    Skupi se par baba, plate domen i dele savete online. Boli vas glava? Sirov krompir u maramu i vežite.
    Super ideja za biznis.
  • Mimi

    05.08.2021 09:57
    Već 16 meseci imam telefonske konsultacije sa endokrinologom, a za elektronski recept moram da idem u DZ, I čekam satima.
  • Dedak

    05.08.2021 09:54
    ...jel to opis aplikacije što je sklepao premijerov buraz??? Šljakaće to baš, baš...samo da nađem đozluke pa da počnem da treniram kako očas posla da se rešim bolova u krstima, u kolenu i štrecanja oko srca....nego, nije mi jasno, jel taj SMS što dobijemo će objasniti što nas boli i jel to deluje ko hodžin zapis, priviješ na bolno mesto pa očas posla prođe....
  • X

    05.08.2021 09:51
    Da li je to početak kraja?
    Dakle, ko ima pare - zove lekara i plati, a ako nema - ne zove.
    Da li je ovo probni balon za ukidanje obaveznog zdravstvenog osoguranja?
  • Zla...

    05.08.2021 09:21
    Draga Saveta...
    ...boli me rame, sta da radim?
    - Stavi list kupusa i umotaj u lanenu krpu. Zar mislite da mogu da vam preko telefona uradim rendgen?
    Veza se prekida...na kartici 2.000 manje, baka u šoku, bol utrnuo.
  • Milan

    05.08.2021 09:07
    Cirkus
    Lekar treba da vidi pacijenta,izgled,
    ponašanje,da ga pregleda. Po potrebi traže laboratorijsku dijagnostiku,upućuju specijalistima..
    Sačuvaj bože preko telefona. U Kisačkoj ambulanti neznaš ni redosled.Džaba što imaš zakazano.
    Ljekari u Kisaču,da uzmu stetoskop,
    izmere temperaturu,ili pritisak, to je tetkost,revija. Ali za zakonsku pauzu znaju,znaju i po dve da naprave u najvećoj gužvi. Pije im se kafa...
    Cirkus kakvi pregledi telefonom.
    Doktorka u Kisaču nezna šta sme a šta nesme da ispiše. Nejednom pogreši,i eto ti šetnja zbog njene greške.
    Cirkus bez telefona i aplikacija. Sa njima biće još veći. Biće loše lečenih telefonom....
  • Liman 3

    05.08.2021 09:04
    A ko tačno će to da radi?
    Prosečna starost pedijatra je oko 55 godina, NEMA, da metnete "master menadžere" ili koga ćete?!

    Ovo se ne radi u zemlji u kojoj nema jasnog kodeksa online komunikacije zdravstvenih radnika i još koječega (imam online iskustva iz zapadnog zdr. sistema), dao Bog da ijedan pacijent ima realnu korist od toga....
  • /

    05.08.2021 09:03
    Ako to bude radilo kao eUprava, ePorezi i ostali e servisi... ima svi da umru
  • ug

    05.08.2021 09:01
    Svi odmah bacaju hejt a bilo bi bas korisno. Uglavnom idem u ambulantu po neki uput i cekam bezbeze za nesto sto lekar samo stampa, ili mi cekira u kompu vadjenje krvi. I citanje krvne slike moze bez problema online. Naravno ima slucajeva za koje ipak treba uzivo pregled, ali koliko puta ste cekali u redu okruzeni zaraznim ljudima za neki uput?
  • V

    05.08.2021 09:00
    V
    Ovo je sprdnja sa gradjanima! Bice i telepatsko lecenje.....katastrofa!!! Za bolje i nismo!
  • Msp

    05.08.2021 09:00
    ??????
    E i ja imam godina
    Pa izgleda da ovo sve vodi da se okrenemo privatnim .klinikama.A to će moći onaj ko ima novca pa i tako već obilazimo privatne lekare.Sve u svemu pozelecemo da otputujemo tamo gde nema telefonskog pregleda.Spasavaj se ko moze.
  • ha

    05.08.2021 08:33
    Skriveni broj lekara, pa kada vam se desi nešto što ne treba nemate koga da tužite, i to ako ne umrete od pogrešne dijagnoze.
  • Kokakole

    05.08.2021 08:16
    Mogli su i mejlom, jeftinije je. Za one koji nemaju mejl, može se poslati pismo poštom, poslati komšija koji će preneti boljku, telegraf, dimni signali... Opcija koliko ti volja.
    Mada, meni je pošta ipak najbolja opcija. Kao nekada što su tinejdžeri pisali časopisima.
    "Dragi lekaru, boli me u krstima". Baka Mira. 77 god.
    "Draga baka Miro, unosite više tečnosti".
  • hahaha

    05.08.2021 08:04
    Fantastično jednostavno! Najviše će pomoći upravo starijim stanovnicima u ruralnim regijama koje teže dolaze do doktora, sreća da u svojim nedodjijama imaju vrhunske telekomunikacije, a i da fantastično barataju novim tehnologijama...
  • Patak

    05.08.2021 07:39
    Odlicna ideja! Jos bolje da uvedu Skype i Viber preglede jer tako doktor ima vizuelno na pacijenta i moze jos bolje da uspostavi dijagnozu i pomogne. Novi vek mora da smanji guzve u cekaonicama i stres.
  • Bakuta

    05.08.2021 07:33
    Jedva čekam
    Pa ovo je divno! Ja sad u svojie 74 godine neću morati kod lekara, samo što ću prvo morati vanredno da upišem i završim(ako doživim) FTN ili PMF neki odsek informatike da bih mogla da sprovedem celu proceduru, a i da koristim e banking, pa da nabavim aparat za pritisak, aparat za merenje šećera... Prednost ovog načina "lečenja" je u tome što lekar uvek može da te "skine" pod izgovorom "pukla veza", a iz ordinacije baš ne može da te istera. A da možda uvedu telefonsko prisustvovanje predsednikovim govorancijama, manje bi se trošilo na autobuse, sendviče...?
  • doktor

    05.08.2021 07:27
    Zbunjen
    Izgleda su nas pogrešno učili na fakultetu da treba obavezno i pregledati pacijenta...a isto tako se domovi zdravlja sve više svode da će izdavati samo upute ka sekundarnom i tercijarnom nivou...
  • mikele

    05.08.2021 07:24
    To nije pregled, već naplaćeno ćaskanje, čak nije ni konsultacija. Zna se šta je pregled i šta se u toku istog radi i podrazumeva. Ovo je otimanje para za internet ćaskanje. Čet tipa: Kako ste bakice danas,jel vam bolje,a temperaturica,,, pa super, ću da budem na televizor a? Majkemi? I onda zvek babu 2000 , zvek, zvek. Jel oćeš da te neko sasluša? E ima da platiš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna