Autor: 021.rs

Info
15.08.2021.
07:18
Uoči centralnog obeležavanja 100. godišnjice od smrti kralja Petra Prvog Oslobodioca na Oplencu 16. avgusta, juče je u Kikindi otkriven spomenik ovom vladaru.
  • Pitanje

    20.08.2021 11:02
    @bulevar u pokušaju
    Poštovani neobrazovani gospodine, nije mi lako da sročim odgovor osobi koja je toliko glupa da onome ko napiše da je gradska vlast nesposobna spočitava kako je njihov "branitelj". No evo pokušaću: tim vašim "demokratskim" trotoarom, jer gospodine ovo stanje je nastalo malo ranije od ovih koji su sada na vlasti, se neću "švrćkati" jer za to na tom mestu nemam uslove, već suočen sa izborom da sa jedne strane bespravno srušim tuđe kuće i silom prokrčim sebi put ili sa druge strane PREĐEM ULICU, izabraću ovo drugo.

    @Odgovor
    Ovo je rešenje za vas, da JA uzmem lopatu i vama pravim trotoar dok vi lajete na mene sakriveni iza tastature i prstom ne mrdate da ovo sami uradite kada ste već toliko pametni? Istini za volju, i vi prikazujete isti nivo gluposti kada nakon što eksplicitno napišem da gradska vlast jeste nesposobna vi meni spočitate kako sam visoko pozicioniran u njoj te me ne čudi što se sami ne hvatate te lopate, ne verujem da biste umeli ni toplu vodu da napravite.

    @rešavajte prioritete
    Zašto je vama glupima osnovna karakterna osobina da etiketirate građane o kojima ne znate ništa?

    I nakon ovoliko lupetanja i združenog lajanja, vaš zajednički intelekt i dalje nije sposoban da iznese konstruktivan predlog rešenja, već sve što umete je da izmišljate ko sam i šta sam jer verujete da to znate bolje od mene samog. Napisao bih da ste retko zle i maliciozne osobe sa veoma ogavnim karakterom, ali nažalost takav karakter uopšte nije retkost.
  • rešavajte prioritete

    18.08.2021 20:40
    @Pitanje Zašto su vama naprednjacima bitniji spomenici, jelke i jarboli od trotoara, kanalizacije i pijaće vode?
  • Odgovor

    18.08.2021 17:53
    sramota
    @Ptanje,
    Umesto što ste se raspisali pa optužujete Novosađane za užasne zločine koje su počinili okupacioni zločinci, bolje uzmite lopate u ruke pa napravite kršteni trotoar, jer je očigledno da ste visoko pozicionirani u trenutnoj gradskoj vlasti, čim je toliko afirmišete.
  • bulevar u pokušaju

    18.08.2021 17:23
    @Pitanje,
    Poštovani branitelju gradskih nesposobnih vlasti, voleo bih da vas vidim kako bi se postavili da u kući imate invalida u kolicima (nedajbože) ili bebu u kolicima pa da vas vidim kako bi se švrćkali vašim naprednim "trotoarom".
    (za rešenja postoje osobe, izgleda pogrešne, koje su za to plaćene)
  • Pitanje

    18.08.2021 11:48
    @mašinska škola
    Pa slažem se sa vama, oni su nesposobni. Međutim vi kao visoko-sposobni nikako ne dajete predlog kako da se ovo uradi, makar negde među tim vašim "punim rečima" naspram mojih "praznih". Hajde dajte nam predlog kako uraditi nemoguće za šta vi jeste sposobni a oni nisu, kako planirate da uklonite nekoliko kuća na neparnoj strani ovog bulevara koje imaju nerešene vlasničke odnose ili vlasnici ne žele da ih prodaju? A posebno, osim što mi se sviđa kako ste me veoma brzo izjednačili sa nadležnima pa oprostite što ću i ja vas odmah izjednačiti sa neobrazovanom budalom, je što ste vi toliko sposobni i upućeni da ne znate ni šta se isprečilo na tom potezu za koji toliko vatreno tražite trotoar, iako sam čak prethodno i naveo jednu od prepreka. Hajde gospodine "upućeni" i "sposobni", kako ćete ukloniti kuće koje smetaju ako vlasniti to odbijaju, da li ćete pribeći staroj novosadskoj tradiciji izvlačenja stanara u sred noći i streljanja ili imate neki drugi predlog? I ne zaboravite i onu kod SUP-a, iako nije na tom potezu koji je vama toliko prirastao za srce ipak je i to na neparnoj strani.
  • Feliks

    17.08.2021 20:10
    Republika
    On nije nikada vladao Vojvodinom. Kada se promeni vlast rusi se.
  • mašinska škola

    17.08.2021 15:27
    @Pitanje,
    Auuu koliko praznih reči kako bi se opravdala nesposobnost nadležnih da naprave običan trotoar na neparnoj strani....
    Poznato je da niste u stanju da realizujete trotoar zbog pekare Violeta, ....ne znam naravno, ali mogu samo da zamislim koliko je to "razloga" u pitanju :-)
  • Pitanje

    16.08.2021 10:05
    @komšiluk
    Na tom potezu neparne strane, a što je oko trećine dužine bulevara, trotoar postoji celom dužinom. Tačno bi bilo reći da nije pune širine kao na parnoj strani ili da delom nije uz samu ulicu već prolazi uz uvučene stambene objekte, sa najvećim suženjem na mestu preko puta groblja zbog kuće koja se tu nalazi, kao i da je tačno da na tom delu nema biciklističke staze jer za to nema uslova. Naravno da ću napisati da neko ko tvrdi da cela neparna strana uopšte nema trotoar laže kada takva izjava nije istinita, već je istina da je na trećini dužine neparne strane trotoar uži. No, šta je to što vi, kao i ovaj gospodin konkretno tražite da se uradi? Da se protivpravno otme kuća vlasnicima, poruši i vama napravi širi trotoar? Da se bulevar suzi na tom mestu kako bi trotoar bio širi kao "rešenje" kod Manuala? Šta predlažete kao rešenje da biste postigli i širok trotoar, i biciklističku stazu i travnjak na tom potezu, odnosno imate li i neki konstruktivan predlog ili umete samo da kritikujete i podmećete neistine, što uključuje i vašu ocenu kako je moja kvalifikacija "pogrešna i zlonamerna"? Nećete dobiti puno podrške dok se bavite podmetanjem laži i neistina samo zato što tako vama u tom trenutku odgovara, ako niste sposobni da budete realni i iskreni a istovremeno ne volite da vas neko kritikuje zbog toga, onda nemojte svoje neistinito mišljenje javno ni iznositi.
  • bilo nekada

    16.08.2021 08:32
    Eh, dok se ta ulica zvala dr.Salvadora Aljendea, bilo je i trotoara i reda i mira !!!
  • @obren

    15.08.2021 18:53
    administrarivna jedinica
    Kada je postojala Vojvodina kao "administrativna jedinica u sastavu Habzburškog carstva". Postojalo je Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat i to samo 11 godina (1849-1860) što ima čak i na Vikipediji a glavni grad Vojvodstva je bio Temišvar Možda znate što niko ne zna pa pišite da svi naučimo nešto novo.
  • Uroš

    15.08.2021 18:50
    Sa Kikinde na bulevar
    Ode rasprava van teme.
    Osnovno je da Kikinda u to vreme nije bila pod njegovom vlašću. Da je bio, sigurno bi se "ogrebao" za nekakav dvorac ili imanje, kao i svuda gde je vladao. Kasnije su došli oni koji ga slave, a pobegli su iz njegovog kraljevstva?
  • Nezahvalnici

    15.08.2021 16:46
    A šta će nam trotoar na neparnoj strani, kad na parnoj imamo onaj ogromni mural "oslobodioca". Ne može sve odjednom :-)
  • komšiluk

    15.08.2021 16:22
    @Pitanje, pre vaše pogrešne i zlonamerne kvalifikacije da neko "laže" da ne postoji trotoar na Bulevaru Kralja Petra, prošetajte od broja 23 do broja 97. Nema trotoara, nema biciklističke staze, nema uređenog parkinga, nema travnjaka.
    Poneko je prosuo šljunak, neko višak cementa, neko postavio rasparene klimave pločice, sve to na različitim visanama, ali uređeni trotoar ne postoji.
  • Obren

    15.08.2021 13:04
    Uterivanje Slave!
    Kakve veze ima porodica Karađorđević sa autonomnom administrativnom jedinicom Habzburške Monarhije pod čijoj je vlašću i Kikinda dobila status grada???
    Još je i ovaj kralj bio 1870. u Legiji stranaca, poznatoj po humanizmu i miroljubivosti.
    Uterivanje istorije koja nije ni seme za područje severnog Banata i Vojvodine.
  • Pitanje

    15.08.2021 11:58
    @tzv bulevar
    Zbog čega lažete da Bul. Kralja Petra nema trotoar na neparnoj strani već 30 godina?
  • s

    15.08.2021 11:11
    S
    Molim komentatore za malo više širine u poznavanju Srbije u vreme kad je vladao kralj Petar prvi i znajte da istorije Srbije ne počinje od 1945god.Čitajte ljudi!!!!!!
  • tzv bulevar

    15.08.2021 10:51
    Spomenik? A Bulevar Kralja Petra "oslobodioca" u Novom Sadu, NEMA TROTOAR na neparnoj strani već 30 godina !!!
  • 9

    15.08.2021 08:32
    Od koga
    ili čega nas je to oslobodio ??
    Kulture, napretka, besmislenih ratovanja
    raseljavanja domicilnog stanovništva ?
  • zy

    15.08.2021 08:02
    Nit je bio u Kikindi nit ima veze sa Kikindom
  • S

    15.08.2021 07:46
    s
    Bravo!!!!Srbijo dolazi sebi ,što pre!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna