Autor: Edvard Snouden (Peščanik)

Info
09.09.2021.
15:16 > 21:17
Jedan od najpoznatijih svetskih uzbunjivača Edvard Snouden napisao je tekst o cenzuri i - Danilu Kišu.
  • dragana

    28.10.2021 09:52
    dali
    da li !!!
  • Kohoutek II

    09.09.2021 22:07
    sve po receptu
    Nisma davno ništa bolje pročitao
    Znaimljvo je da sam baš razmatrao tu temu za moju buduću knjigu, kao kohezivno tkivo izlaganja
  • Djuri

    09.09.2021 21:25
    Tako nekako
    Da,Dali ste primetili u zadnjih decenija kako vise nema slavnih pisaca,slavnih slikara,vajara,umetnika ,kompozitora,dobre nove muzike,u opste,u principu nema vise nosioca slobodnih misli po masmedijima da se uzdizu,sve je to sto bi se reklo,na predzadnjoj strani u maloj rubrici desnog donjeg coska,na naslovu je politicar i prosta sa silikonima i njihovi stavovi.Svugde u zapadnom svetu!
    Dali je to autocenzura ili je cenzura zvana ,,nisi in,,In je realiti star koja kupuje ovo koristi ono jede tamo,prica ovako,razvodi se ,menja polove i sl.a sve to donosi lovu.Dali kreativni i slobodoumni ljudi mogu priustiti sebi da se bave umetnoscu u danasnjem ,,gazi preko leseva za kintu,,svetu,ako nemas ,,dovoljno,,da si bogat finansijski,izopsten si kao nesposoban,i nikoga nezanima tvoje misljenje.
  • @sta je sad

    09.09.2021 19:59
    Druže, ništa bolji nisi. Prozivaš ljude za koje tvrdiš da su "uspavani". Dobro, i? Hoće li ih tvoje prozivke probuditi? Hoće li razumeti? Hoće li dobiti iz tvog komentara neku novu mudrost? Hoće li im tvoj komentar pomoći da razumeju članak i probuditi u njima hrabrost da sruše zidine sopstvene autocenzure?

    Lako li je prozivati? Podjednako lako kao "ćuti, dobro je".
  • Inspektor Višekruna

    09.09.2021 19:51
    @sta je sad
    Šta si očekivao?
    Prosečan Srbin je čuo za Kiša, eventualno u "MariĆilirici" i zna da nije bio nikakav pisac i da je bio zakleti antisrbin!
    Kao što zna da je Handke najveći živi pisac!
    A naravno prosečan Srbin nije čitao ni jednog ni drugog, ali zato imamo Marića i prateće "nezavisne" intelektualce da nam sve objasne!
  • sta je sad

    09.09.2021 16:23
    komentatori
    ostali ste bez reci jer treba ukljuciti mooozak.....i prihvatiti istinu....ali to boooli.....gde ste udaraci plus/minus....lakse vam da zivite sa lobotomijom.....i verujete u sistem.....budjenje vam nije jaca strana....
  • Bela

    09.09.2021 15:44
    Autocenzura
    Odlican tekst !
    Inace, nikada nisam za Autocenzuru.
    Ona se desava pod pritiskom gomile i eliminise
    sopstvenu esenciju izraza u tekstu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna