Autor: Tanjug, Energija Balkana

Info
17.09.2021.
08:27
Udruženje naftnih kompanija Srbije pripremilo je nekoliko mogućnosti za izmenu akcizne politike, kako bi se rasteretila privreda, ali i iskoristili raspoloživi potencijali za povećanje prometa goriva.
  • NS Gari

    21.09.2021 13:15
    Rusi
    Rusi buse gde ima 3% NAFTE TOLIKO SU HALAVI drugar mi radi na busotinama!!
  • PEtar

    17.09.2021 18:18
    usklađivanje
    1. uskladiti i penzije za ratne veterane kao i neke EU zemlje što su dale penzije svojim ratnim veteranima.
    2. sa većim kretanjem ljudi, ide i veća potrošnja i zarada za državu i firme. Ovi ko da hoće skroz da nas unazade... PDV firme i ovako vraćaju i smanjuju porez na dobit, jedini koji nešto plaćaju su sami građani, tako da smanjiti PDV na 8%, maksimalno smanjiti akcize, dobar deo nafte se crpi iz Vojvodine, taj deo u ceni u potpunosti osloboditi svih akciza i nameta, povećati rudnu rentu strancima.
    Ovako se ne krećem nigde, ne trošim po restoranina, ne dogovaram nove poslove, država gubi PDV, takođe i na tome što sve manje i manje sipam goriva u auto...
    3. još malo nek stežu omču i totalno ću krenuti da izbegavam bilo kakvo plaćanje obaveza, naftu ću uzimati u Bosni, hranu kod seljaka, sa duvana ima da pređem na jovanjicu, sam ću sebi da pravim pivo a vino i rakiju kod malih domaćinstava koji to proizvode, bez akcize i pdva...
  • Pešak, pa vozač

    17.09.2021 13:17
    @ Joki
    Upravo tako, ja se jedva ponekad vozim po gradu već skoro 2 godine. Vozim se samo van grada.Ali džabe, kad god prođem pored pumpe, puno kao oko.
  • Lala

    17.09.2021 12:27
    Nemamo našu naftu!
    @Drugarot

    NEMAMO naftna polja u Vojvodini.
    Imaju ih Rusi.
    Hvala Boti i Neobaveštenom što su ih poklonili.
    A hvala preCedniku neoVadikalu koji omogućava i dalje najmanju rudnu rentu stranim kompanijama.
  • smešno

    17.09.2021 12:25
    Ovi biciklisti su toliko agresivni u zadnje vreme. Nešto ih ne vidim da na leti kada upeče ili po kiši i zimi "piče po gradu" bicikovima.

    To što nemaju novca da kupe auto ne znači da su im oni koji mogu krivi za njihove probleme.


  • AV

    17.09.2021 11:40
    Hahhaha da @pametan kao sto si ti. Ime ti je bas sarkasticno, ne ide bas uz tvoju inteligenciju :)
  • Keka

    17.09.2021 11:32
    @Joki
    Dzabe ucis pameti SNS bota koji je sa kamena seo u traktor, a iz traktora u BMW. Sta takvom nekultivisanom primitivcu objasniti sta je zivotna sredina i zelena energija. Nije mentalno dalje otisao od rodne grude i Banostra, a kamoli da je video Kopenhagen ili Oslo na primer...
  • Joki

    17.09.2021 11:19
    @pametan
    Ti si sad pametniji od, recimo, Holandjana, Skandinavaca... Amsterdam i Kopenhagen, se za tvoju informaciju, svake godine smenjuju na prvom mestu koji je grad bolje prilagodjen biciklistima. Cesto sam boravio i Kopenhagenu. More biciklista svakog dana. I leti i zimi. Ministri idu biciklom na posao.

    Ali ne, ti bi svoje "pametno" dupe da uvalis u auto i da se vozis sto metara da mamicki kupis sos od neprcane prepelice. Sabane skorojevicki.
  • Steva

    17.09.2021 10:54
    leti trista direktora EPS.a
    Svi se nešto vrpolje,negoduju,proveravaju ali niko se ne isuđuje da dirne u osinje gnezdo, a to je pregromazna administracija.Naime,Jugoslavija je sa 22miliona stanovnika imala 250 poslanika i raspala se na 6 republika i sada Srbija ima oko 7 miliona stanovnika a to znači da proporcionalno gledano nebi trebalo da ima viće od 80-90 poslanika,a gde su agencije,regulatorna tela... pa to bi unistilo i američku privredu akamoli ovu našu jadnu.
  • Zaks

    17.09.2021 10:33
    @pametan
    "piva nije bilo pre 300 godina". Pivo staro minimum par hiljada godina, spominje se jos u Hamurabijevom zakoniku gde se regulise standard kakav kvalitet treba da bude u proizvodnji.
  • pametan

    17.09.2021 10:04
    da objasnijm jokiju
    Joki

    U 2021. godine da neko kaže "ne moramo da se vozikamo po gradu"... Brate, nemoj ni ranac ili torbu imati već stavi kožu od medveda na leđa sa stvarima pa cepaj po gradu kao naendertalac pre milion godina, baci i mobilni telefon pa šalji golube sa porukama svojim prijateljima. Bolje ćuti i svoje zatucane savete ostavi za svoju unazađenu dušu, nemoj ni pivo piti, a piješ ga, tako, pi vodu, piva nije bilo pre 300 godina. Ajoj zašto se uvek mulj i dno javljaju ovde pa pametuju...
  • rodjo

    17.09.2021 09:59
    zasto
    ne povecati jos vise akcize na duvan,alkohol,i jos neke luksuzne proizvode,kao sto je na zapadu,smanji akcize za gorivo ! Predpostavljam da smo prvi ili pri pri vrhu, po konzumiranju alkohola i pušenju, znači troši se podosta na ove proizvode....(i sam sam korisnik ovih proizvoda), tj ne pušim 6 meseci
  • 31

    17.09.2021 09:50
    koliko zejtina se kupi sa 50% ugradnje?
  • Drugarot

    17.09.2021 09:43
    Imamo naftna polja u Vojvodini
    I pored nešto nafte u Vojvodini, i pored mogućnsti da se kupi povoljnije na tržištu kada se pojavi prilika, eto, država uzima ogroman deo od goriva-akciza da napuni svoju prašnjavu kasu.
    I, da, čudno je ali poštovani, vi gledate da će se povećati, ja imam mišljenje da neće, jer idu Izbori.
    Sniziće nešto od te previsoke cene kako bi se umilili delu birača ali će nas odrati posle, ako pobede.
    Dakle, na nama je.
  • Боки

    17.09.2021 09:17
    Припрема
    Значи иде литра на 200 динара
  • Joki

    17.09.2021 09:07
    Ljudi ne shvataju koliko je bojkot necega mocna stvar. Skupo gorivo - ok, ne moramo da se vozikamo po gradu. Bajs i pici. Osim BGD-a, po svim ostalim gradovima moze biciklom svuda brzo da se stigne.
    Isto tako i sa drugim proizvodima. Skupo? Ne kupuje se nedelju - dve, pa da vidis kako ce da obaraju cene... jer im roba propada... Samo... sloga kod nas je misaona imenica....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna