Autor: FoNet

Info
19.09.2021.
11:19 > 11:19
Automobil beogradskih tablica, u vlasništvu srpskog glumca mostarskog porekla Sergeja Trifunovića, vandalizovan je u subotu na parkingu u naselju Vatikan u Mostaru, javlja Radio Slobodna Evropa.
  • Mrgud

    20.09.2021 10:02
    @Dva losa ubise Milosa
    Opet izvrtanje činjenica. Taj narod nije izbegao ( dobrovoljno otišao sa mesta boravišta ) već je HR proterala taj narod. Uporđivati događaje u HR i na Kosovu je smešno. Za razliku od Srba u HR koji su bili KONSTUTIVNI narod, nacije koje ti nabrajaš su nacionalne manjine i kao takve nemaju pravo odcepljenja. Ako je moj bivši predsednik po tebi " monstrum ", šta je onda Tuđman ? Šta će mo sa izjavom- "Da mi nismo hteli, rata nebi bilo" ( pa ko je onda izazvao rat ?) i još monstruoznijom- "Završiti započetu realizaciju NDH trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti,trećinu proterati i rešiti za navek pitanje Srba u HR. " Ako jednu reprezentaciju napusti nekoliko igrača, da li će trener raspustiti reprezentaciju ili pak nastaviti sa onim što ima da igra dalje. Vi ste napustili JNA ( vi ste napustili JNA i ne samo napustili već i oružano napali ) a mi je i dalje prihvatali takvu kakva jeste pa otud nam pravo da je i "svojatamo". Sve više stičem utisak da si neko ko se preselio iz Petrovaradina u lijepu vašu pa sad moraš dokazivati da si veći Hrvat od Hrvata. O postavljanju bilo kakve izložbe o "Hrvatima" da kod nas to ima i nije razbijena. Oćeš da te podsetim da smo kao država otkupili kuću Bana Jelačića i poklonili Hrvatskkoj zajednici, da koliko toliko na RTV Vojvodine postoje emisije na Hrvatskom jeziku, Imali reciprociteta u HR ? I naravno večita zamena teza na kraju, Srbi nisu išli da osvajaju već da zadrže teritorije na kojima su živeli a vi napali i odvojili od Jugoslavije.
  • Mitke 83

    19.09.2021 20:39
    Hrvati komsije nase drage omate li vi vase portale u hr...Imate,ajd ondak polako...
  • svetlana milosevic

    19.09.2021 20:22
    vandalizam u okrugu sibenika
    unuk mi je preko neta u okolini sibenika kasao posao . nije drugo potrajalo anatemisali su ga .. dva dana i noci je proveo na plazi dok mu nisu stigle pare .. nevole nas hrvati i definitivno to je to. decko ima znanje i hteo je da radi ali nacionalizam je jaci ..

  • Dva losa ubise

    19.09.2021 18:29
    Milosa
    Mrgud@, sta to znaci ako je u tom Veterniku vecina stanovnistva izbjegla iz HR, da isti za nista nisu bili krivi u HR ? Imaju li se po tebi pravo odvojiti Kosovski Albanci ? Imaju li Hrvati i Madjari sa sjevera Backe ? Tamo su Srbi i danas manjina, a do 1.w.w. tesko da ih je bilo vise od 10%. Imaju li Bosnjaci u Sandzaku pravo da se odvoje od Srbije ? I sve da je tako kao sta ti kazes, odakle pravo Srbima da svojataju JNA i da nama govore u HR sta mi smijemo a sta ne smijemo raditi ? Odakle pravo Srbiji i Srbima da desetke hiljada dobrovoljaca naoruzanih do zuba salje u Hrvatsku da se bore pritiv Hrvata i da pokusaju odvojiti dijelove teritorija RH ? Da li je iti jedan Hrvat dosao u Srbiju na tenku i krenuo u osvajanje i stvaranje HAO Istocni Srijem i Petrovaradin, ili HAO Subotica i Sjever Backe ? Jasno da nije! Tvoj komentar sigurno ne odise pacifizmom, a da li je NS miran i tolerantan, ima argumenata i za i protiv. Pokusaj postavit izlozbu o masakriranju jednog grada od strane Novosadskog korpusa 91', pa cse dobit razbijene izloge i uvrede i psovke. Hvala lijepo. Pozdrav za NS :)
  • Dva losa ubise

    19.09.2021 18:17
    Milosa
    Superstarđ@, pa stoje kad je srpsko i latinicno i cirilicno pismo, dok je kod nas samo latinica u uporabi. Ali to nije opravdanje, jasno da se ne smije brisati cirilicno pismo tamo di ono po zakonu ima pravo i treba stajati. Hercegovina je puna ustaskih simbola, to je tocno i to je za svaku osudu, ali prvo kreni od Srpske, tamo su murali i transparenti dva od tri ( Karadzic i Mladic ) ( treci je Milosevic ) najgora monstruma u Europi nakon 2.w.w. svakodnevna pojava, tolika da se fakultet na Palama ili u tkz. Istocnom Sarajevu zove po ratnom zlocincu i monstrumu Radovanu Karadzicu, politickom lideru B. Srba osudjenom za najteze ratne zlocine u BiH. Niz bih mogao nastaviti pisati do ujutro. Osudimo svaki vid zla i mrznje, a prije svega krenimo od svoga praga, pa tek onda gledajmo u tudji. Lp za meni dragi NS :) podseti se da je grad...
  • Mrgud

    19.09.2021 17:09
    @Milosa
    Zaboravio si samo da je taj "varvarski" napad urađen u "VJeterniku" gde je 90% populacije čine oni koje su ti čedni i nevini Hrvati proterali sa njihovih rodnih ognjišta.( ja lično ne opravdavam bilo kakvo nasilje tog tipa ) "Meni je jasno da kod nas ima dosta onih koji imaju averziju prema Srbiji i Srbima, ali to je manjina" a u prijatelju u kakvoj zabludi živiš. Prvo vi morate shvatiti dve činjenice: Kao prvo ako vi Hrvati polažete pravo da se izdvojite iz nekadašnje Jugoslavije onda su i Srbi imali pravo da ostanu skupa u jednoj državi. I drugo JNA je bila u Hrvatskoj 45 godina na istom mestu po kasarnama a vi je proglasište "okupatorom" a paravojsku domoljubima. Po kom to zakonu ? Posle možemo razgovarati ko je u tim ratovima bio okupator a ko branilac i ko koga više mrzi. Pozdrav iz mirnog Novog Sada
  • Superstarđ

    19.09.2021 16:36
    Dva losa ubise@, preterano s....! Niti prosipam, kako kažeš žuč po Hrvatima, niti gotivim Šešelja! Hercegovina je puna ustaških simbola na svakom ćošku, dok u ostalim delovima BIH stoje dvojezične table, jedino u Hercegovini su ćirilične uništene... To su činjenice!
  • Dva losa ubise

    19.09.2021 15:20
    Milosa
    Superstarđ@, ajde ne lazi, puna je Dalmacija Srba i srpskih tablica, pa od njih 40.000 u sezoni se dogode 2 do 3 incidenta, i uglavnom nije rijec o ovolikoj steti koju je Trifunovic dozivio u Mostaru, iako je bilo i takvih steta bez sumnje. Meni je jasno da kod nas ima dosta onih koji imaju averziju prema Srbiji i Srbima, ali to je manjina, visestruko manja u odnosu na ove druge koji protiv Srba kao naroda nemaju nista. Nesto drugo je reciklirana politika AV i bulumente koja vlada Srbijom. Ali koliko vas sta prosipate zuc na Hrvatsku i Hrvate je osudilo barbarski napad sikirama na Hrvate u Novom Sadu na pumpi u Veterniku 2012 na rukomentnom EURU, kada su napadnuti uglavnom ljudi sa familijama koji su dosli iz Osijeka i Slavonije, i to sikirama. Koliko su napadaci dobili zatvora za taj visestruku pokusaj ubojstva, koji je samo prisebnoscu napadnutih i pukom srecom zavrsio bez smrtnih slucajeva ? Pa ne visi sa nijednog nebodera u centru Splita 10x10 metara transparent sa likom pravomocno osudjenog ratnog zlocinca Vojislava Vjekoslava Seselja, vec taj i takav transparent vec vise od 10 godina visi sa zgrade u centru Novog Sada. Prvo se mete pred svojih pragom. U multikulturnom gradu, kako se volite nazivati, to nije moguce. Pozdrav za NS :)
  • Joja

    19.09.2021 14:46
    U tim krajevima (Široki, Grude, Posušje) bilo koje SRB tablice imaju kratak rok upotrebe, čak kraći nego u Dalmaciji.
  • Superstarđ

    19.09.2021 14:25
    Najverovatnije i masa onih izgrebanih automobila sa NS, BG tablicama po Dalmaciji ima veze sa rivalstvom dva lokalna kluba... Prošao sam pre tri dana kroz te krajeve, savet je da se ne zadržavate puno...

  • PurgerNs

    19.09.2021 12:58
    Nebitan lik
  • MomciloNS

    19.09.2021 12:54
    Verovatno je u pravu da je to grupa neiživljenih klinaca. Ono što mi je problem je da Serđo ne bi imao taj stav da se slično desilo bilo gde u Srbiji. Pričalo bi se o "neodložnoj denacifikaciji" i "još jednom dokazu povratka Srbije u devedesete"
  • V

    19.09.2021 12:21
    Trazi ti razna opravdanja ali svi znamo da ovo nema veze sa fudbalom.
  • Remus

    19.09.2021 11:42
    Bice opet para kao kada se izaslo na izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna