Autor: 021.rs

Info
24.09.2021.
15:29
U poslednja 24 sata preminulo je još 40 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava 7.966, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • Bojana.

    24.09.2021 23:22
    Porast broja novih slučajeva kovida i hospitalizacije smatra se znakom da se pandemija bliži kraju i pomera ka endemičnosti.

    Kako sve više ljudi stiče imunitet prema korona virusu – bili vakcinom ili infekcijom – patogenu ostaje sve manje prilika da se širi i mutira u varijante koje su bolje u tome. Smanjivanje pandemije na endemski nivo na kojem virus cirkuliše globalno na nivoima koji se mogu upravljati verovatno su iza ugla, kažu infektolozi, iako delta soj i dalje hara nekim državama u kojima je imunogenost (sposobnost pobuđivanja imunog odgovora) niska.

    "Delta ubrzava to približavanje endemičnosti", kaže dr Monika Gandi, infektolog Univerziteta Kalifornija.

    Ona je za primer uzela Kaliforniju, gde je tokom leta zabeležen pad stope zaraze zbog porasta vakcinacija kao i prirodne izloženosti nevakcinisanih virusu.

    "Delta soj ostavlja imunitet za sobom. Dakle, dobijete sav ovaj imunitet, onda ga spustite na nizak nivo cirkulacije i onda je to način za život, objasnila je Gandi.
  • Ivan

    24.09.2021 20:06
    Jos malo vremena za nas
    Umiru i mladi, puno se raboljevaju zdravi i nepusaci, pored gojaznih, mnogo je podmukao ovaj virus, ne zaobilazi ni najzdravije, imam osećaj da ga svako mora proci,pa sta mu bog da.Ne slabi vremenom, taman kad misliš nestaje, on bukne.Unistava veze, poslove, druženja, samo siri strah i nervozu,Cisto zlo.
  • Petar

    24.09.2021 19:06
    Evo ih milion dole u kaficu, gde si brate, urlanje, jaki zvucnici, grljenje ljubljenje niko masku ne nosi..ima li ovde jos normalnih?
  • Milan

    24.09.2021 16:38
    Mnogo mrtvih, mnogo na raspiratoru.
    Narod se ponasa kao da nema nikakve pandemije.
  • Z

    24.09.2021 15:57
    Broj pacijenata na respiratoru svakodnevno raste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna