Autor: Blic

Info
03.10.2021.
19:19
U jeku pandemije prošle godine, banke su posledično zaoštrile uslove pod kojima odobravaju kredite.
  • Laloš

    06.10.2021 09:32
    @Nebojša
    Bogami je tačno. Preduzetnik sam skoro 20 godina sa minimum još dva zaposlena. Nikada nisam zakasnio sa doprinosima, nikada mi firma nije bila u blokadi, redovno izmirujem plate zaposlenim. Realno kredit mi je zatrebao jednom pre 4 godine, išao u 6 7 banaka i samo jedna mi je ponudila kredit na 5 godina sa kamatom od 7.8% na eure(u prevodu znamo da ga nećeš uzeti) . Pre neki dan sam obišao 4 banke da uzmem kreditnu karticu sa limitom od 50.000 din. (treba mi zbog putovanja za ne daj bože). Malte ne su mi se smejali kao da sam tražio milion eura,svi su mi rekli da može samo ako deponujem sredstva u tom iznosu u eurima. Niko me nije pitao ni za šta niti je pokušao da proveri firmu. Nisam uzeo iz principa po tim uslovima.
  • Kiklop

    04.10.2021 23:12
    Strava
    Banke su proslost, sve sam izvukao iz bakne i ulozio u bitcoin!! Pa se vi igrajte bankara. Kripto valute su buducnost a banke vas drze u zabludi kako je to prevara... Nema vece prevare od bankarske! Zbogom banko u kriptu imam sve!!! Bio sam skeptik ali vise ne! Samo neuk covek moze reci da su kripto valute prevara!
  • Nebojša

    04.10.2021 22:39
    Netačno
    Prvo, gledam tekst i komentare i ne mogu da se nacudim. Banke daju kredite preduzetnicima ALI NARAVNO NE DAJU POCETNICIMA, NE DAJU GUBITASIMA, NE DAJU ONIMA KOJIMA JE BILANS USPEHA NULA I ONIMA KOJI IMAJU PROFIT OD 100 EVRA.Banke gledaju vase poslovanje, a.to su mnogi okrenuti radu na crno je drugi problem i zato im banke ne daju kredite.
    Ako radite pozitivno na ptimer ekspresno cete dobiti kredit u Unicredt banci za firmu sa kamatom od 2.5 do 2.8% godisnje i grejs periodom od 12 mesexi na rok otplate 36 meseci. Radite preko racuna i pozitivno i kredit dobijate sigurno. Gro vas otvara racun u najblizoj ali ne i najboljoj banci i najjeftinijoj, gro preduzetnika nosi naloge za prenos i nema elektronsko bankarstvo. Neznanje se placa debelo, a rad na crno uvek dodje na naplatu pa se nemojte zaliti.
  • Sosa iz Banata

    04.10.2021 16:53
    @ Laloš
    Pa lepo ste rekli u notmalnim zemljama. U notmalnim zemljama oni imaju njihove banke, pa te banke vode računa o njihovim preduzećima.
    Mi nemamo naše banke, ovo ovde su franšize koje u zemljama u kojima im je sedište sa ponašanjem kao ovde nebi imali ni jednog klijenta.
    A za nešto niste u pravu. Erste banka šakom i kapom finasira MHE, koje grade domaći tajkuni.
    Pored toga što uništavaju prirodu te MHE, mi plaćamo kroz račune za struju tajkunima, oni bankama.
    Tako to ide u okupiranim državama.
    Imali smo Novosadku, Vojvodjansku, Beobanku, Komercijalnu..
  • Laloš

    04.10.2021 11:55
    Na primer svi preduzetnici su na crnoj listi svih banaka u Srbiji. Ni jedan preduzetnik ne može da dobije apsolutno bilo kakav kredit. Ali najboljem je što ne mogu da dobiju ni kreditnu karticu, tj mogu ako polože depozit u eurima u odobrenom limitu kartice. Ludilo.... U svim normalnim zemljama preduzetnici su pokretačka snaga ekonomije i banke se tuku da plasiraju kredite prema njima.
  • Milana

    03.10.2021 19:55
    Skinite monopol
    Banke su zaštićene jer imaju monopol na davanje kredita i zato se tako nadmeno ponašaju.
    Neka država skine monopol da mogu i pravna i fizička lica da daju zajmove kao i svuda u svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna