Autor: Tanjug

Info
11.10.2021.
19:52 > 20:05
Narodna banka Srbije ocenila je da se u javnosti iznose brojne neistine i pogrešna tumačenja dopune Pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda o dozvoljenosti ugovaranja bankarskih naknada za kredite.
  • Talac

    12.10.2021 14:21
    Ja samo ne razumem ko vas ljudi tera da imate bilo sta sa bankama (osim tekuceg racuna). Je l vas neko tukao da uzmete kredite? Banke su lihvarske organizacije, nisu dobrotovorne ustanove. Tek su na korak od zelenasa iz kvarta. Imaju samo za nijansu finije metode. Ostalo je sve isto.
  • ?

    11.10.2021 23:36
    Po novom Zakonu o zastiti potrosaca je navedeno da usluga koja prelazi 5 krsd mora da ima specifikaciju. Očigledno da za mnogo veće iznose kod banaka to ne važi.
  • Nataša

    11.10.2021 22:12
    Koga zamajava
    "dovodilo do apsurdnih zahteva da banka dokazuje specifikaciju i strukturu tih troškova."
    Nije to apsurdan nego opravdan zahtev.
    Prema našem zakonu, cena kapitala je kamata, i tačka. Nikakvi "troškovi" dodatni. Pogotovo ne troškovi u procentualnom iznosu, jer to nisu troškovi nego dodatna prikrivena pljačka. Isti je trošak sastav i štampanje ugovora, vreme potrošeno na stranku, papir, struja, voda... u odnosu na visinu kredita, i u pravu su kad se traži specifikacija za svaki pojedini kredit, jer to otkriva prevaru

  • Lacika

    11.10.2021 21:12
    Hohstapleri
    Jao sto lazete, nista vam ne verujemo, sve ce vam se ovo naplatiti - debelo! Mislite da su ljudi, a i advokati glupi, nepismeni, zatucani, ili sta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna