Info
22.10.2021.
19:41 > 19:48
Davorka Turk, mirovna aktivistkinja iz Hrvatske, sa sarajevskom adresom u razgovoru za 021.rs pričala je zašto je teže graditi mir nego rušiti poverenje.
  • 3OPAH

    23.10.2021 12:02
    Svaka čast...
    ...i za rad fenomenalne Davorke i za tekst. I sve što je rečeno je istina a posebno deo da nas vlasti na tim prostorima guraju u netrpeljivost. Dokaz za to je da kad se ljudi sa prostora bivše Jugoslavije sretnu ovde u Nemačkoj, druže se kao da su najrođeniji, iako su mnogi propatili i izgubili najmilije tokom rata. Ali niko nikad nije rekao da sam ja kriv i da neće da se druži sa četnicima/ustašama/balijama. Život i druženje kao u Jugi. Kako bi i trebalo da bude.
  • Djuri

    23.10.2021 06:30
    Hercegovacki jezik
    Treba poceti od jednog naziva jezika.Sve nacionalne varijante istog jezika,potpuno su medjusobno razumljive,iako je svaka standardizovana.
    Postoji primera radi nemacki,arapski,spanski…koji se pricaju u razlicitim narodima,ali su jednog naziva,Mi trenutno imamo recimo standardizovan Bunjevacki jezik,Sve je to lepo,neko je lepo radio,cuva se jezik itd…
    Zbog zvanicnog sovinizma i reakcija na isti ,u svim bivsim republikama jugoslavije imamo ovu situaciju,sa nazivima istog jezika.Kada svi budu prihvatili jedan zvanican naziv jezika,to ce biti jedna pobeda nad sovinizmom.
  • Bela

    23.10.2021 00:00
    Joooj Dragana !
    Odlican tekst i Odlican itervju !
    Ali mi je ostao gorak ukus u ustima !
    Sve je savrsena istina !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna