Autor: Beta

Info
25.10.2021.
16:47 > 17:00
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas u Nišu da će u četvrtak razgovarati sa predstavnicima zdravstvenog dela Kriznog štaba.
  • Danijela

    26.10.2021 17:41
    Ti si Ružiću za svaku osudu! Gde je granica za tebe, odn. koliko profesora i dece po tebi bi trebalo da se razboli da se zadovoljiš? Ako svi ovi ljudi zavise od tebe, onda nama alal vera!
    Mi smo kolektivno i nezreo i nenormalan narod!
    Želim tebi, i neodgovornima koji ovakve odluke aminuju, što pre covid-crvenu zonu i što duži boravak u njoj!
    Sramoto jedna!

  • Jaa

    25.10.2021 22:07
    Hrabro
    Ljudi, samo slozno. Ako se ovako nastavi svi da povucemo decu iz skola. Ako hoce da se ide preko neduzne dece, neka onda ta deca budu okidac velikih promena u nasoj zemlji. Kada vec mi nismo u stanju neka nas ona pokrenu protiv ove tiranije...
  • skola

    25.10.2021 21:46
    Ne idemo vec godinu dana na rodjendane, ne idemo in kod koga u kucne posete, niti iko kod nas dolazi. Ponekad se prosetamo napolju sa prijatljima na otvorenom. Deca u skoli nose maske, bez skidanja, dakle izdrze da ne jedu 5 casova. Mi kao roditelji smo vakcinisani, ali u skoli u razredu svake nedelje je neko nov zarazen. Zasto da rizikujemo da se i mi zarazimo, pogotovo sto imamo stare deke i bake. Predjite na online na 3, 4 nedelje. Nije to stopiranje skole, nego ucenje na daljinu.
  • Teach-er

    25.10.2021 21:39
    Narod za siću
    Jedan narod, jedna bolest, jedan nenarodni režim i politika.
    Narod je za potkusurivanje. "Dođeš mi 30 -est evra u novembru". Jeftino narode, jefino.
    Odmah online a odgovorni da obrazlože svoju nehumanu politiku jednog Izbora u aprilu 2022.
  • Teča

    25.10.2021 20:32
    Ministre, deca mi ne idu ni na rođendane ni u igraonice, niti nam ko dolazi u posete niti mi kome idemo u posete od kada je počela pandemija jer smatramo da nije vreme za tako nešto iako smo i supruga i ja vakcinisani, dakle jedino odakle dete može da donese virus je škola i ukoliko ne dozvolite roditeljima da decu stave na onlajn nastavu treba vas tužiti sve skupa posebno ukoliko nam se dete razboli jer se u školi mere ne poštuju i u četvrtom razredu jedino moje dete drži masku na licu dok je u školi. Sram vas bilo, gde su naša ustavna prava da zaštitimo svoju decu od zaraze?
  • Bolo

    25.10.2021 20:02
    Prazne priče
    Kakva je korist od razgovora sa zdravstvenim delom kriznog štaba kada se zna da njihove predloge vlast ne zarezuje? Čemu još jedna farsa?
  • Zivan

    25.10.2021 19:28
    Kakva mera, strasna, smesna mera.
    Kod mog deteta u skoli bolesni nastavnici, bolesna deca, kombinovana nastava od dve sedmice se skracuje samovoljno... Zamena nema. Matematicara nema na birou a slicno je i sa drugim predmetima.
    Cekaju da se svi razbole?
    Zatvarali su i za manje bolesnih, islo se kombinovano.
    Ko je ovde lud?
  • Roditelj

    25.10.2021 19:10
    Samo kad ministar zna ko se gde zaražava. A škole prepune bolesne dece. Netestirane, naravno.
    Što se tiče mlađe dece, neka daju kao prošle godine da roditelj sam odluči da li će dete ići u školu ili pohađati online. Ne treba svakom servis čuvanja dece.
  • Profesorka

    25.10.2021 19:10
    Odbijam sve pozive na zamenu, a ima ih mnogo. Jednostavno ne isplati mi se da se zarazim, a u skoli je to nemoguce izbeci. Posle toga opet nemam zdravstveno osiguranje, pa cekanje u redu da se ponovo prijavim....Plata jadna i bedna, taman da ode na lecenje od korone. A kad bude konkurs za stalno, onda neko njihov. Tako da, ipak ne.
  • Mama

    25.10.2021 18:42
    Ne maltretirajte nam decu.
    Takvi koji neuredan život vodite i onda prebacujete na našu decu da su zarazna, svakakva… Treba da vas je sve sramota.
    Najblaža je ta reč sramota za vas.
    Znate svi veoma dobro sve, a za našu decu ste jaki samo da ih blatite. Ko ste vi?
    Deca su vam za sve kriva? I sada znate da su zarazna i bolesna?
    Ko vam je to rekao i takav narativ delite i javno objavljujete?
  • Kružić

    25.10.2021 18:24
    Kako ne dolazi iz škola??? Lagali ste u junu/julu '20 kod prikemnih i malih matura. Bilo je masovno zaražavanje zaposlenih u školama. Lažete i sada. Naravno da se virus UNOSI u škole, ali se tamo dalje širi. A vaša alibi pravila o dva pa tri učenika, o b i c modelima, sve je to prevara i naštimavanje brojeva.
  • Bodidarma

    25.10.2021 18:20
    Mozda
    A mozda i na 6,7,8 razred i 1 i 2 srednje. Bolje nista ne uvodite, jedino za sta ste u stanju da uvedete je zabuna. IQ 19
  • TBL

    25.10.2021 18:06
    Nedelju dana online nastave ništa ne znači, o čemu vi bulaznite?! Kakve su to mere koje traju sedam dana? Sve više dece je obolelo a mnogo ih je i po bolnicama i trenutno smo na prvom mestu po količini korona pacijenata u bolnicama! Moje dete neće imati matematiku u sledećih deset dana(8.razred) jer nemaju zamenu! Mnogo nastavnika je bilo ili je trenutno bolesno, od čega, to nam ne saopštavaju uglavnom, ali možemo da pretpostavimo jer ne dolaze po dve tri nedelje ili im dolaze zamene, ili jednostavno nemaju taj čas. I to onda nazivate redovnom nastavom?!
    Ovo je sve jedna velika svinjarija u kojoj nam žrtvuju decu! Uvedite online nastavu na mesec dana najmanje za starije osnovce, dok nismo počeli decu sami da povlačimo s nastave!
  • Mery

    25.10.2021 18:05
    Ne izvinite ali u moju kucu je virus dosao iz skole. Bolesna deca paradiraju kako hoce. Tri dana odsutni iz skole pa jedan dodju da poprave ocenu, pa ih opet nema. Niko od roditelja ne prijavljuje da je dete zarazeno. Valjda je sramota....Ne znam kako mogu roditelji da opravdaju izostanke bez opravdanja od dr.?!?!?Razredni kaze da on ne moze da glumi policajca?!?!
  • Jovan

    25.10.2021 17:46
    Stanje na terenu
    Tacno je da se ne razbiljevaju u skoli, nego dolaze bolesni, vidi se po tome sto padaju u nesvest u 7.30 ujutru pre prvog casa, posle neispavane noci ili zato sto drze dugotrajnu dijetu,mnogo manje nego od korone.
  • Milan.

    25.10.2021 17:24
    Malo je dve nedelje,online nastava bi trebala da traje sve dok ne budemo imali na 1M 45 slučajeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna