Autor: Beta

Info
13.11.2021.
07:41 > 07:41
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ne zna da li će biti uklonjen mural posvećen Ratku Mladiću, jer se policija ne bavi grafitima i da je to posao komunalne inspekcije.
  • Vrana vrani..

    13.11.2021 21:38
    Oči .. ...
    Ne ide svoj na svoga.
  • Zare

    13.11.2021 11:04
    Dnevno-politicka izjava iza koje ne stoji nista osim losih posledica a to je tipicno za crvene koje karakterius parole i pamfleti.
  • :/

    13.11.2021 10:23
    -
    @neli

    Zato sto bi proslo kao i zastave na limanu.

    Ponovo nacrtane posle akcije stanara.
  • Gradjanin

    13.11.2021 10:11
    Uobičajen odgovor ovde. Toliko razne parapolicije da niko ne bude nadležan a da svi primaju plate za ono što neće da rade. Tzv "uhlebljenje". Kao da ne komuniciraju medju sobom već prebacuju da gradjani sami traže ko je taj organ što nešto treba da uradi. Savršen sistem, nema šta.
  • Onako

    13.11.2021 10:01
    Zamisli ministre da si u nemackoj na istoj funkciji.
    Da tamo nacrtaju ratnog zlocinca npr ajhmana na zid.
    Zamisli da nista ne poduzmes za uklanje tako cega. Dalje nebi trebao da zamisljas jer bi te ovi iz vlade smenuli da opozicija i narod nesmene vladu.

    E sada ali samo fiktivno, da dozvolis ( jos uvek smo u fikciji ti ministar u nemackoj, u berlinu mural ajhmana) da neonacisti cuvaju mural od gradjana?
    Na pritisak javnosti kako lokalne tako i svetske bio bi smenjen i sudilo bi ti se.
    Ali neboj se sve je ovo fikcija. Niti mi imamo opoziciju, svet je davno digao ruke od nas, vlast nam je marionetska i ti radis po instrukcijama tog pojedinca ko vama upravlja
  • Adam

    13.11.2021 09:32
    Ovde je veći problem što prvi čovek policije iznosi makar šta i vređa inteligenciju građana, stvarno ne znam da li je i kako završio fakultet na kome su se prodavale diplome.

    Policija je dužna da štiti imovinu građana od ugrožavanja (Zakon o javnom redu i miru) - pa i od neovlašćenog slikanja murala ili nedajbože noćnog krečenja fasada u trobojke. Aidu i Jelenu sigurno niste mogli uhapsiti zbog nedozvoljenog okupljanja, jer javnim okupljanjem u smislu zakona je okupljanje najmanje 20 lica (član 3, Zakon o javnom okupljanju ("Sl. glasnik RS", br. 6/2016): "Okupljanjem, u smislu ovog zakona, smatra se okupljanje više od 20 lica radi izražavanja, ostvarivanja i promovisanja državnih, političkih, socijalnih i nacionalnih uverenja i ciljeva, drugih sloboda i prava u demokratskom društvu." Čak su i različiti zakoni pri kvalifikaciji izraziti da u slučaju organizovane grupe mora biti u pitanju najmanje 3 lica, što ovde nije slučaj.

    I sramota je što ostvarivanje slobode građana na mirno okupljanje zavisi od kaprica jednog ex "kontrarevolucionara" i njegove filozofije "ako svi nisu dobri neće dobiti niko", da i ne govorim. Policija mora GARANTOVATI slobodu okupljanja građana, to su osnovna prava i političke slobode. Ako neko predstavlja pretnju ovim pravima i slobodama, treba da štitite ta prava i slobode od takve opasnosti, a ne da se dešavaju neprijavljeni kontraskupovi.

    Naravno ne može se to naučiti na 15-dnevnom kursu.
  • Neko iz publike

    13.11.2021 09:28
    Stanari zgrade nisu u mogućnosti da uklone mural (naložila komunalna inspekcija!) zbog likova koji ga čuvaju. Ministre, to je ipak posao za policiju!
  • Slepa i gluva

    13.11.2021 09:16
    U čijoj je nadležnosti komunalna policija?
    Kako to da se čuva već uništena imovina, bez naloga da se vrati u pređašnje stanje? Jel' nas zakon obavezuje da budemo glupi?
  • jovica s brcima

    13.11.2021 09:16
    Vulin se bavi drogom... kokainom najvise eno pas mu je svedok
  • Neli

    13.11.2021 09:13
    Niko nije nadlezan
    I juce smo prosli tuda, besni neki ljudi su stajali ispred, a ti sa detetom treba da prodjes u park. Stajao je taj "mural" i pre Aidine akcije. Znamo svi da izaziva kontroverze ali ne znamo sto stanari zgrade jedne noci nisu lepo prekrecili. Ionako nas vlast uci da se nocu resavaju kontroverze...
  • miki

    13.11.2021 09:00
    bagro smrdljiva
    Možda se tetka bavi umesto policije, ona iz Kanade??
  • Jogi Letač

    13.11.2021 08:51
    Tačno, ne bavi se grafitima. Ali treba da se bavi huliganima, a ne bavi se ni njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna