Info
22.11.2021.
17:29 > 17:20
Prijaviti nasilje je lakše reći nego uraditi, naročito u sistemu koji nije spreman da podrži žrtve koje su se ohrabrile da prijave batine, psihološko zlostavljanje, silovanje ili ekonomsko nasilje.
  • Savka

    23.08.2023 21:08
    Cute trpe nemogu izaci iz nasilja ,upadnes u kandže nasilju i sistemu svak se trudi tko ce te vise poniziti,tko ce na zrtvi zaraditi,tko ce vise unistiti ono sto je unisteno,to je moje licno iskustvo,a sta ja mogu da očekujem kada sam sagledala sta se radi da se igraju video igre sa zrtvama.
  • Savka

    04.07.2023 23:36
    Neke postaju sudski robovi .
  • Savka

    20.04.2023 09:06
    Unistavanje
    Zrtva nasilja dobije batine i unistava se zdravstveno ekonomski,ja moram firancirati one koje su mi dosli na kucu tuci, i mene staru osobu nemoćnu oni su Ocevici oni su u pravu mi smo za njih krpe koje Gaze i brisu tra
    tore i betonske podloge.Sve je to moglo biti sprečeno ali,valja se zaraditi,na zrtvama.Sve im je omogućeno odgovor se zna Moc i Sila pokazuju na zrtvama jacinu i tezinu a zastitu mogu da zaboravim u svakom smislu.Samo nastavite moze vam se ..
  • Savka

    05.09.2022 15:17
    Cortanovci
    Lakše bi mi bilo kad sam prijavljivala nasilje da se spreci da su mi kazali sto su nas trebali zastitiu napusti zemlju nisi pozeljna.Sad po sudovima iscrpljena unistena psihički i fizički bolesna.Zasto je meni trebalo da se uskrati pravo da krenem na posao i zasto kada sam prijavljivala nasilje niko nije hteo spreciti.Sa kojim pravom uskraćuju se prava odlazak na posao i zrtve se ostavljaju bespomoćne i do kraja unistavaju ?Nasilje nije porodicno.
  • Ssss

    23.11.2021 12:14
    Treba proci kroz sistem pa da analiziras kao zrtva koliko te ponizavaju u sistemu.SVE ZATO STO JE NEKO ZASTICEN.
  • Drzavni

    23.11.2021 06:11
    Teror
    Sta da rade zene koje su zrtve nasilja kada je sa druge strane ne sistem koji ih podrzava, nego sistem koji nad njima sprovodi nasilje iz politickih razloga? I nad zenama i nad muskarcima! Izmedju mnogih oblika tog drzavnog terora je i gang stalking za koji se izmedju ostalog kaze da je organizivano ubistvo. Evo saveta: prijaviti toj istoj drzavi i svim njenim institucijama, bezodnosnim, pravosudnim, medijima i nevladinom sektoru sve sto vam se desava, pre nego sto vas likvudiraju raznim nacinima i pogano. To jeste uzalud, ali je neophodno! Nastaviti dalje i to prijaviti istim takvim medjunarodnim institucijama i posebno UN. Uclaniti se u sto veci broj medjunarodnih organizacija koje se time bave! Ako je teror pisebno bestijalan obratiti se i organizaciji Me too, koja bi moirala za cilj za koji se bori da ukljuci i ovaj oblik zla koji verovatno ova primituvna vlast zove - malo senluka! Za one koji jesu ili znaju sta su ciljani pojedinci, naravno da znam da su mi zahvalni, a za one koji ce lupati minuse, mi uglavnom, kao i oni koji se za nas bore, izgovaramo - ne zaboravite, da se to moze da desi vasoj deci!
  • Novosađanka

    22.11.2021 20:18
    Ta nemojte kasti
    Vera je na svoj pristojan komentar dobila minuse, to pokazuje u kakvom mi društvu zapravo živimo i koliko je potrebno mnogo više raditi na podršci i ojačavanju žena. Takođe je pokazatelj koliko se malo i retko sankcioniše nasilje, da su kazne blage jer se broj nasilnika povećava. Ove "minus efendije" su vrlo verovatno kandidati za nasilnike. Nebitni likovi, iskompleksirani ženomrsci koji se osećaju bitnim kad ženi daju makar minus na portalu. Smešni ste kao i vaši minusi.
    Vama Gorice hvala, sve pohvale za tekst, samo nastavite!
  • Sonja

    22.11.2021 19:47
    Šta dalje reći?
    Minusi na Verin komentar pokazuju koliko smo dotakli dno.
  • Vera

    22.11.2021 17:45
    021
    Gorice svaka čast za tekstove o nasilju nad ženama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna