Autor: Toma Piketi

Info
22.11.2021.
14:44 > 14:45
Francuski ekonomista Toma Piketi objavio je knjigu "Time for Socialism", a izdanje na srpskom jeziku pripremila je novosadska Akademska knjiga, pod naslovom "Jedva čekam socijalizam".
  • srbin na vezi

    17.12.2021 19:47
    Ti -duhu- nisi propao zbog socijalizma. Tvoj problem propadanja je nasledan. Evo, sad mi pade na pamet Milunka Savić . . . Niti penziju niti bilo kakvu alimentaciju nije dobila od kraljevine jugoslavije, već od SFRJ . . . I ne samo Ona, već i mnogi ratnici kraljevine jugoslavije, slično su prošli. Pa i kralj Djordje dobio je socijalističku penziju.
  • AntiKapitalista

    23.11.2021 13:11
    @Dooh
    Ovaj kapitalizam sto imamo danas koji legalizuje robovlasnistvo sa radom u pelenama ili mokrenjem u flasice, to je normalno za radnika u 21-om veku?
    Kada je u pitanju razvlascivanje kapitalista onda je to sila, zlo,... a kada imamo nenormalne uslove za radnike onda je to pozeljna vrednost. Licemernih Srba kao ti je puna Srbija.
    Glavni razlog nase propasti je fetish ovog naroda na sultane, vodje, kraljeve, vladare...
  • V5

    22.11.2021 17:55
    Ko vidi, vidi
    @Dooh

    Vi mora da živite u nekom paralelnom univerzumu ili ste mladi pa ne pamtite socijalizam. Ako smatrate da je ovaj Frankenštajn od liberalnog kapitalizma koji je trenutno u Srbiji dobar, onda ne vredi polemisati. Kakav god da je bio socijalizam, bio je bolji za nekoliko klasa nego ova današnja nakaza. Ni jedna forma kapitalizma nije prijatelj čoveku, već samo vodi računa o novcu. Na žalost narod u ovim krajevima slabo pamti, povodljiv je, plašljiv, samoživ i neobrazovan i misli da će kapitalizam svima doneti milione i blagostanje. Čitajte, razgovarajte, putujte, gledajte i ako ste poşteni sami prema sebi shvatićete da je socijalizam ili neka njegova varijanta jedini izlaz iz haosa kome svet hrli u susret.
  • Liman

    22.11.2021 15:57
    021, samo sekirate ove naše srbende, pse čuvare neoliberalnog kapitalizma sa ovakvim naslovima. Kažem naslovima, jer su previše plitki da bi shvatili tri pasusa Tome Piketija, kamoli više...
  • Dare

    22.11.2021 15:50
    Odlicna knjiga, procitao sam i "Kapital u XXI veku", "Kapital i ideologija" i "Jedva čekam socijalizam". Sjajan analiticar i sjajne knjige, preporucujem sve tri zaista puno se moze nauciti o nejednakostima i raspodeli bogastva u svetu. Dobro je znati u kakvom nepravednom svetu zivimo.
  • Dooh

    22.11.2021 15:09
    koi ubrzano hoda
    Socijalizam je politicko ekonomski sistem zasnovan iskljucivo na sili, otimacini i teroru drzave nad obicnim pojedincima. Gde god se primenio rezultat je bio isti - glad, siromastvo, smrt.
    Ali lako je prodavati ''moralno ispravnu'' pricu nepismenom i matorom narodu koji svaki dan krpi kraj s krajem da prezivi.
    Socijalizam je glavni razlog nase propasti, vec zadnjih 76 godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna