Autor: Jasmina Lukač (Demostat)

Info
01.01.2022.
09:48 > 09:51
Posle referenduma 16. januara, kada će svi koji su protiv SNS-SPS vlasti ili glasati protiv ili ostati kod kuće, znaće se ko će biti opozicioni kandidati za predsednika, premijera i gradonačelnika.
  • Žurnalistika

    03.01.2022 21:58
    Pozdravite ovu "Jasminu Lukač" i poručite joj da nisam skoro pročitao ostrašćeniji i jednostraniji tekst od ovoga. Dotle je znači došla-evoluirala naša opozicija - ako glasaš za bilo šta što predloži vlada sa kojom se ti lično ne slažeš politički, bez obzira što je to odobreno od Venecijanske komisije i daje doprinos putu ka EU ti moraš terati inat jer ti ego ne dozvoljava da priznaš da je tvoj politički protivnik uradio nešto dobro i namerno ćeš opstruirati taj proces samo da bi time njima napakostio bez obzira što ćeš tako napakostiti i svim ostalim građanima i procesu integracije.
    Vrhunac paradoksa je zato da su ovi isti uvereni da takvim samodestruktivnim ponašanjem i opstruiranjem puta ka EU sebe svrstavaju u te "prozapadne snage" a upravo je suprotno.
    Kada se to tačno desilo kada je "prozapadna" opozicija postala sto puta gora od recikliranih radikala i sve češće vide "rešenje" u nasilju i ratu sve ne bi li se dočepali vlasti i zakucali poslednji ekser u kovčeg zvani "Srbija"? Vi se zaista trudite da pokažete da i od nekada najgorih postoje gori.
  • srbistanjadni

    02.01.2022 03:27
    n
    Ovu zenu organski ne podnosim
  • Mike

    01.01.2022 23:11
    Kandidati ko od koga, sve Sami prevaranti I lopurde,.
  • MK

    01.01.2022 22:47
    @dlakavi kamen
    Ја о властољубљу, начелно, као мотиву који обично руководи људе који су у политичким странкама (једној или више њих редом), а „длакави камен” (ма шта то значило) о уштипцима – о мом председнику, о булументи, о Тесли?! Прво, шта сте мислили под „твој председник“? Ја немам председника, самостална сам личност, а ако сте мислили на А. Вучића, он је и Ваш председник, уколико сте овдашњи држављанин, а не можда из дијаспоре! А шта Ви мислите, зашто једна глумица и једна психијатрица, за М. Тепић не знам која јој је струка, мисле да би требало да се кандидују за председника? Због несавладивог алтруистичког порива да чине добра дела, да се брину за народ, а власти се гаде? Па ће се жртвовати за општу добробит? Може бити, само не заборавите да су Рашковић и Тепић у политичкој странци (једној, а било је кажу и више), а политичке странке су организације које се оснивају ради освајања ВЛАСТИ (пише у уџбеницима и енциклопедијама, уколико то до сада нисте уочили). Према томе, то логично значи да воле власт, ваљда не мислите да их неко на то тера, то би било нечувено насиље према женама. А кад неко воли власт, онда се кратко каже да је властољубив! Сада је ваљда јасније?
  • Lucifer

    01.01.2022 19:42
    Slabo je to. Marinika Tepić tu i tamo, vrv ne bi bila loš kandidat. Sanda Rašković Ivić takođe. Svetlana, nikako. Gradonačelnika Beograda koji je tu samo po nazivu, a u pozadini drugi vuku konce već imamo. Još gora situacija ako se opozicija opredeli da igra na kartu žene vs muškarci. To je recept da opet bude ćorak na izorima. Neka proberu kandidata po ljudskim kvalitetima, a kog će pola biti niti je bitno niti to treba potencirati kao bitan faktor.
  • Dlakavi kamen

    01.01.2022 17:46
    @ kandidatkinje
    A ti bas znas sta njih rukovodi
    Vazno je da tvog predsednika ne rukovodi vlastoljublje
    Da se Tesla digne iz groba i pomene kao kandidat vasa bulumenta bi rekla da vam je sef veci naucnik (bez dana radnog staza i prakse) od Tesle
  • Paraskeva

    01.01.2022 17:15
    Uopste nije vazno da li se radi o zenama ili muskarcima vec o licnostima
    A ove tri licnosti imaju svoj integritet, inteligenciju, hrabrost, obrazovanje, pristojnost, struku
    Nekako je zaista ispalo da su u ovom crnom vilajetu, u koji smo upali sa ovim dnom od vlasti, zene hrabrije, barem u izrazavanju svojih stavova, pa i po cenu progona
  • Bbb

    01.01.2022 17:11
    Www
    Marinika za premijerku da ! Predsednicki kandidat mora biti nestranacka licnost! Za gradonacelnika Beograda moze bilo ko ..uslov svih uslova kontrola izbora!!!
  • MK

    01.01.2022 15:41
    kandidatkinje
    Nije bitno što su žene, naprotiv, ali one jednostavno nisu za to! Nijedna, naravno iz različitih razloga! A opcija - glasati za bilo koga ne zaslužuje nikakav komentar! Probajte da zamislite da i njih, kao i sve one koji imaju takve ambicije ne rukovodi samo rodoljublje, ljubav prema slobodi, prema vama, mislim nama, narodu i svim ostalim visokim idealima nego nešto što je obično češći motiv - vlastoljublje i sve ostalo što s tim ide! Baš smo blagorodan, naivan i lakoveran narod!
  • Pannonian

    01.01.2022 15:33
    @CveleBedograd
    Kako prikladno ime, grad koji je kriv za ratove, bedu, "bežanja", Gebelsa koji je danas predsednik, razaranja sopstvene države a koji podržava danas one koji podvode nečije ćerke, učestvuju u organizovanom kriminalu, prodaju sopstvenu državu, teraju ljude sa plodne zemlje koju ustupaju stranim korporacijama, šire mržnju oko sebe sa susednim zemljama, negiraju drugima pravo na slobodu izražavanja.
    Nemoralno je dati glas trenutnoj vlasti za bilo koji čin, nemoralno je podržavati ih, nemoralno je a smatram i čin izdaje sopstvenog naroda dozvoliti da ne dođe do promene vlasti ove godine.
    A IQ osobe koji ne menja svoje mišljenje usled dokaza koji ukazuju na suprotnost je očigledan. Dok je političko delovanje koje je zahtevano privremenim ugovorima o zaposlenju i obećanjima čista izdaja za koje će biti odgovornosti.
  • Jelena

    01.01.2022 14:39
    @Cvele
    E pa Cvele, zivo me zanima koji je tvoj IQ. Pitam se gde ces se sa tim IQ-om zaposliti kada vise ne budes pisao komentare na portalima, po diktatu!
  • milicica

    01.01.2022 14:32
    Srbi jesu lud narod
    Hocemo u EU a necemo nezavisno sudstvo i referendum i opozicija koja ga nece sutra da pobedi prvo sto ce morati raspisace referendum o istom jer mora. Hoce samo skidanje po svaku cenu vlast ali su svesni da izborima tesko da ce to moci pa ce forsirati silu ali vi na ulice palite rusite , pljackajte a mi cemo onda vladati i bez programa i obaveza i bice sidji kurta da uzjase kurta i murta i usput idu na preletacice kako bi stvorili privid da samo hrabre zrne mogu izaci na crtu. Ja ih necu jer sve to smo vec videli 5 oktobra i ne treba nam novi jer nam nista dobro nije doneo. Udrite minuse ali i razmisljajte vredi li ono sto se nudi . Nisam protiv promene vlasti ali ne vidim ni da mi se sem haosa nudi nesto dobro jer se ni opozicija ne moze dogovoriti.
  • vojvodjanka

    01.01.2022 14:24
    cvele IQ
    Baš me živo zanima koliki je tvoj IQ posle pojedenog sendviča sa podrigušom, iz tvog komentara probija mizogini mužjak za tebe ni jedna žena nije dorasla poitici bez obzira na to štaje i ko je.
  • dragutin

    01.01.2022 13:43
    Cvele
    Žena je pobegla iz Hrvatske ovamo kod nas zato što je verovatno muka naterala. Otac joj je bio lider Srba u onoj nesrećnoj Krajini a koji na žalost nije bio u milosti Beograda i Miloševića. Da je Jovan Rašković bio vođa Srba umesto Milana Martića ti Srbi tamo moguće da ne bi doživeli tako tešku sudbinu. A valjda je Sanda Rašković trebala da uzme pušku i da se bori kao tvoja junačina Vučić po Krajini, Bosni i na Kosovu. Vučić palio vatru sa Šešeljem a drugi momci ginuli. Na Kosovu mladići ginuli na Košarama a on se uvaljivao sa grobarom Nikolićem u državne stanove od 100 i kusur kvadrata po Beogradu.
  • Beograd

    01.01.2022 12:31
    cvelebeograd@gmail.com
    Sanda ako je sposobna politicarka sto nije ostala u Hrvatskoj da brani interese Srba nego je pobegla i takva da vodi politiku u Srbiji je nemoralno a za Mariniku moze da glasa samo onaj kome je IQ do 20.
  • misko

    01.01.2022 12:02
    narod je zeljan PRAVDE
    Mnogi me pitaju: a za koga glasati? ja im kazem za bilo koga ko je protiv ove vlasti, ovo zlo se mora skloniti sa vlasti da bi nam zazivele institucije koje su porobljene od strane AV. Posle izbora, osnovati vladu orocenu na godinu dana osloboditi medije, lustrirati one koji su krsili zakone i ustav, i onda svi sa svojim programom na slobodne izbore, pa ko pobedi, odlucice,. slobodni gradjani, bez potkupljivanja glasova, kradja, pretnji, sendvica, poklona i sl.
  • Preambula

    01.01.2022 11:16
    Ne treba ni ne sekundu zaboraviti da bitanga koristi sve poluge vlasti,poluge sile i poluge dezinformacija. To ,je sposobno i u nameri da bez ustezanja koristi krv kao sredstvo i cilj. Zalosno,ali i o tome treba voditi racuna sve vreme.
  • 420

    01.01.2022 10:20
    Ako se ostane kod kuće za referendum ili glasa za DA, oformiće se tužilaštvo koje je navodno nezavisno, a svi dobro znamo da ništa nije nezavisno u našoj državi, te će to nezavisno tužilaštvo još više biti korumpiranije, što kasnije dovodi do toga da nam strane kompanije (na primer Rio Tinto) kroje zakone i kupuju zemlju zarad sopstvenog profita na štetu građana. Tako da ko god ne pozove direktno da se izađe na referendum taj u neku ruku sarađuje sa nekim stranim interesom.
  • Marko

    01.01.2022 10:11
    Nije mi nikada palo na pamet opcija Sande Rašković Ivić za kandidatkinju ali mi se čini da to i nije loša opcija. Nisam njen ljubitelj ali žena jeste obrazovana i kulturna. Ima veoma pristojno ponašanje u javnom prostoru. Ima tu "nacionalnu liniju" o kojoj svi pričaju a ja se slažem da bez toga se Vučić ne može pobediti. Što se tiče Cece Bojković glumačku legende opcija da ona bude kandidatkinja za Beograd mi deluje blago rečeno neozbiljno. Ona je glumačka legenda i veoma joj hvala za društveni aktivizam za koji se opredelila poslednjih meseci ali za prvog čoveka Beograda treba sposobna osoba menadzerskih sposobnosti koja treba da radi kao konj. Iz pozorišta i filma pa direktno na poziciju prvog čoveka grada veličine Beograda mi deluje kao ne baš dobro rešenje.
  • Slucaj

    01.01.2022 10:10
    Jao, zasto prvo ne pogledam autora... Uvek vidovita Zorka, valjda se nadajuci da ce predlog jednom biti uvazen...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna