Autor: Nova ekonomija

Info
02.01.2022.
08:38
Komisija za kontrolu državne pomoći ocenila je da je subvencija od 6,4 miliona evra koja je dodeljena firmi United Alloy-Tech Europe u Šapcu u skladu sa pravilima za dodelu pomoći.
  • Bux

    06.01.2022 07:53
    Bilo je u Novom Sadu velik broj fabrika pa i motorna industrija ( MOTINS ) pa su skoro sve zatvorene .Što država nije da nije imala sluha pa da da subvencije već postojećim domaćim firmama. A neee
    Lakše je upropastiti domaću privredu, pa se praviti pametan " kako smo doveli strane firme ( ulagače ) u našu zemlju.
  • VLADIMIR IlIC

    05.01.2022 21:12
    Bice ista stvar kao sa Yazakijem u Sapcu!!!
  • Arsa

    05.01.2022 15:08
    Bedne plate
    20% veće plate od minimalne cene rada.To mu dođe 42000.Neka žive oni sa tom plato.Hvala i ŽBOGOM ŽOHARI...
  • Mile rent-a mozak

    02.01.2022 17:49
    Da li to braća Karić ponovo kreću u biznis sa lopatama, gumenim čekićima, metlama?Subvencije su tu, strana su kompanija. Nego jel je u Šapcu ili u Štrpcu?
  • Liman 3

    02.01.2022 15:54
    @Liman3
    Drago mi je da se bar u nečem slažemo; a poštenih malih preduzetnika ima, itekako, samo ih ne vidite od ovih sa džipovima...

    A o tome koliko imam (decenija) staža i gde - možemo i uživo, nudim kafu kod Duleta u BigBlue - bez
    velikih slova :).

    Srdačan pozdrav.

  • @Liman 3

    02.01.2022 14:57
    NIKO NIJE NI FINANSIRANJEM DOMAĆIH PREDUZETNIKA IZGRADIO SVOJU PRIVREDU. Vidite kako imam i ja velika slova? Lažete da ste celog života "mali preduzetnik", niko normalan ne postaje preduzetnik bez prethodnog dana radnog staža, mogu misliti kakav ste preduzetnik koji je u preduzetničke vode uplovio direktno iz škole da bi meni danas spočitavao koliko i gde ja imam staža. A da umete računati to vam verujem, naši preduzetnici ovo jedino umeju, da računaju - da računaju kako će prevariti državu, zakinuti na porezima, zakinuti radnicima doprinose, zakinuti im godišnji odmor, zakinuti bolovanje. Ne, neće mali preduzetnik, koliko god bio pošten išta POZLATITI jer malo koji za to ima kapacitet, ne samo svojim preduzetništvom već i dostupnom radnom snagom. To je realnost za koju većina ne želi da čuje već radije spava na sedmom nebu u kojem je srpski preduzetnik najsposobniji a srpski radnik najstručniji jer svi znaju za primere koji su u stvari izuzeci. Ovo jeste bacanje para i nisam ni tvrdio da nije, bacanje je para jer sa nekvalifikovanom radnom snagom je jedino i preostalo bacati pare na dovođenje industrije koju sami nemamo a u kojoj i obučen majmun može da radi na proizvodnoj traci, sve to jer prepametni srpski radnik ne želi da završi ni osnovnu školu. Godine tolerisanja takvog mentaliteta, "da se dete ne muči" i "srediće to tata" su i dovele do toga da škole zvrje prazne a da neobrazovani umišljaju da zaslužuju plate hirurga.
  • Liman 3

    02.01.2022 13:45
    @Liman3
    Ceo život sam tzv. mali preduzetnik, i s ovom glavom na ramenima itekako umem da računam.

    Dajte bilo kom poštenom malom preduzetniku ne 40.000 evra, dajte mu 15.000 - POZLATIĆE sve što ima i zaposliti još dvoje, i time sticati REALAN PRIHOD.

    Ovako, od naših para plaćanje radnog mesta, davanje zemljišta, oslobađanje od poreza... Ne donosi zdrav profit, nego samo povraćaj DELA naših para.

    Prosto se pitam koliko imate staža i gde, kad ne shvatate da je ovo bacanje para u bunar, pri čemu će i bunar i pare nestati kad im se ćefne.

    NIKO NIJE FINANSIRANJEM STANACA IZGRADIO SVOJU PRIVREDU, nadam se da vam je to jasno.
  • @Liman 3

    02.01.2022 12:06
    Pa ako ove subvencije idu u dohodak građana koji će biti zapošljeni, šta je to nego finansiranje naših ljudi? Ili ste mišljenja da je bolje da ih finansiramo u vidu socijalne pomoći a da ne rade ama baš ništa? Kakva je to "privreda" i perspektiva privrede u zemlji u kojoj trečina odraslog stanovništva ima samo osnovnu školu ili ni toliko? Šta su ti ljudi kvalifikovani najpre da rade, u bilo kojoj industriji, a da ne govorim o inovacijama i stvaranju sopstvene industruje što je za nas misaona imenica? Jeste li razmišljali da siđete sa tog oblaka na kojem vlada to popularno uverenje da je srpski narod najpametniji na svetu?
  • Zebra

    02.01.2022 10:50
    Zna se kako se dobijaju subvencije i gde mora da završi deo kolača…
  • Liman 3

    02.01.2022 10:43
    Kad ćete sopstvenu privredu, naše ljude krenuti da finansirate?
    Naš narod derete i zadužujete da date strancima...
  • Miloš iz Zemuna

    02.01.2022 10:08
    komedija
    Znači, strana preduzeća dolaze u Srbiju da bi ih srpski narod finansirao tako što svake godine ulazi u dug sve više i više. Neko kao da namerno pravi sve veće i veće dugove. Ali, baš ih briga jer Srbi uvek podržavaju vlast. Srbima daj igre i pesme i odma se smire bez obzira na sve. Biće ovde jako zanimljiva situacija ali posmatrati je SAMO sa daljine, preko granice.
  • NS

    02.01.2022 09:51
    Znači oko 40.000 € po radnom mestu. Čini se da je previše a i livnica aluminijuma je veći potrošač struje, tako da jeste možda legalno, ali da li je pametno?
  • Lopovska posla

    02.01.2022 09:41
    Kod mene na selu kažu:Masnoj guski maste du.e.Pomoć 6,3 miliona€ za 161 radnika izađe oko 39 hiljada€ po radniku.Sve i neka je prosečna plata onako kako kažu (oko 500€ neto,850€ bruto) to mu dođe oko 10 hiljada€ godišnje što znači da će imati fraj radnu snagu skoro četiri godine.Taman dok traje ugovor a onda kud koji mili moji.Živim za dan kada će se ove bespotrebne subvencije ukinuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna