Autor: Danas

Info
09.01.2022.
18:06 > 22:24
Jedna od najznačajnijih izmena koje predviđa Akt o promeni Ustava je razvlašćivanje Narodne skupštine.
  • Provalio sam ih

    12.01.2022 11:27
    Nisu mnogo bistri
    Osnovni princip kriminala: kad se dovoljno nakrades, obezbedi sebi mirnu buducnost. Znaju da ce sa vlasti biti smenjeni, kad tad, i po trenutnom ustavu, nova vlast ce postaviti svoje tuzilastvo koje ce goniti sve one koji su se ogresili o zakon. Po novom ustavu, kad jednom udju u pravosudje, a sad su usli i to do balčaka, sigurno neće sami sebe goniti. Sve sto su smislili, rade samo zbog sebe, ne zbog naroda. Ako kazu belo, znači da je crno. Ako kazu ne valja, znači da je dobro i obrnuto.
    Odlučno: NE!!!
  • Dragan

    10.01.2022 08:42
    Ah
    Precrtati oba.Niti sam za ovo što sad rade tj sami biraju sudije razne Ane, Zorane, Ace,Maje,Ivice itd, niti sam da se menja ustav da bi Aca imao još 5+5g vlasti Setite se Tadića on je za treći mandat doneo protiv ustavni ustav.Narod nije glasao i on produžio glasanje za jedan dan.Setite se da je SNS kad je došao na vlast doveo sve smenjena (korumpirane) sudije.Precrtati oba da nebi oni crtali.Hoćemo novu zastavu,novu himnu,zabranu eksploatacije naših ruda strancima.Kooperacija da ,prodaja strancima ne.
  • zlo

    10.01.2022 05:36
    lopovi
    Nilola,to sto ste napisali,lepo zvuci,ali kao bajka.U kojoj to opstini,nisu na poloxajima clanovi vladajuce stranke.Pa uslov za posao cistacice je clanska knjizica.Zar zaista mislite,da to moze da se promeni.
  • Ozezi

    10.01.2022 00:31
    Srpska Talibanska Stranka
    Ustav koji su radikalski Talibani ukinuli? Poglavica od Cipuljica svakog dana pisa po Ustavu i nadleznostima predCednika.
  • Ozezi

    09.01.2022 23:02
    Srpska Talibanska Stranka
    Navlakusa za narod da ne bojkutuje lopovske aprilske izbore i da glumimo demokratiju a radikalska mafija otela Republiku. Mafija se nikada ne predaje mirno.
  • Vlade

    09.01.2022 22:25
    Samo NE!
  • ne menjamo

    09.01.2022 21:53
    a evo i zasto
    Da su hteli da menjaju samo pravosudje, tako bi i postavili pitanje "Da li ste za promenu Ustava radi izmene nacina/sistema izbora sudija" i tome sl. a ne "Da li ste za utvrđivanje akta o promeni ustava?".

    Ovako im ostaju odresene ruke da menjaju sve u Ustavu, i granice (Kosovo) i Skupstinu (broj, region poslanika), pravosudje, policiju, opsti nadzor gradjana, ulazak u NATO ili onu exSSSR kopiju, rudarenje, eksproprijaciju, zaduzivanje pa i duzinu mandata (dozivotni predsednik/premijer i sl. bolesti), istopolne brakove, obaveznu vakcinaciju, zabranu protesta/strajkova, ama bas sve.
  • Dejan

    09.01.2022 21:32
    Clan 43
    "Ne" otimacini svereniteta narodu R.Srbije.
  • Vule

    09.01.2022 20:14
    Jezivo je resenje da narod ne bira sebi vlast .
    Jos jezivije je da sam narod to izglasa.
  • Aleksa

    09.01.2022 19:24
    16. januara
    NE!
    Ovo je pokušaj privatizacije pravosuđa.
    Svuda Parlamenti biraju sudije, samo bi kod nas da eksperimentišu.
    Stoga, NE!
  • Dusan

    09.01.2022 19:14
    Zaokruzite NE
    I to je to.
  • Bzzz

    09.01.2022 19:14
    Ne zaboravite da izadjete
    I zaokruzite NE ko kuca!
  • milicica

    09.01.2022 19:13
    sto god se uradi
    Ili predlozi u ovoj zemlji a pogotovo ova vlast ne valja. Dokle vise da me zbunjujete i da lud zbunjenog. Razumela sam da se ovo mora raditi da bi se uskladilo sa EU kojoj vecina sa ovog portala tezi a sasd ni to ne valja.Istine radi svi kukaju kako nam pravosudje ne valja, ne valja nam ni tuzilastvo a birala ih Skupstina a sad nam ne valja sto ne bira pa sta hocemo da nam biraju vanzemaljci ili mozda zatocenici. Vajkamo se da u sadasnjem sastavu Skupstina je vecinom ili skoro sva od poslanika Sns pa tako je oduvek bilo koja vlast da je u pitanju. Sns ili radikali su kod prosle vlasti bojkotovali ,prosla sad bojkotuje ali lovu svi uzimaju. Izbori su blizu menjala su se i uskladjivala pravila ali opoziciji ni EU nije bila dobra oni bi da se docepaju vlasti posvadjani, bez ikakvih dogovora ili pravila a ni sami sa sobom se ne mogu dogovoriti. Sedite vi svi gospodo poslanici a placeni neradnici pa se izdogovarajte sta zelite a sta je realno da mi je znati sta ciniti a lepo vratite nezaradjeno a J..... se medjusobno bez sirotinje raje koja zulum vise trpiti ne moze. Zalosno je sto ce se samo udarati minusi a niko iako bude objavljen nece citati.
  • Branko

    09.01.2022 19:01
    Odložite to na vreme
    Sada nije povoljno da se održe izbori.
    Nemojte dovoditi živote nevinih ljudi u pitanje. Za trostruku dnevnicu im dajte bedne 2000 din a ukoliko se zaraze neće moći ni lekove da kupe od toga jer je mene koštalo to sto je lekar nasvrljao 8300 iako sam na birou!!! U sred buknuca korone vi radite izbore.
  • xZx

    09.01.2022 19:00
    Besmislena gimnastika
    Kad bi se ustav i svi zakoni poštovali ne bi bilo potrebe da se menja ustav. U Srbiji je problem u tome što su i ustav i zakoni samo paravan za skrivanje jednoumlja i diktature. Višepartijski sistem sa jednopartijskom skupštinom je lakrdija i ukazuje na problematične izbore. Dok se ne obustave marifetluci, blokada medija i nameštanje izbora sve ostale promene su besmislene i služe za zamazivanje očiju.
  • Nikola

    09.01.2022 18:31
    Ovo bi bilo dobro resenje da se u Ustavu odredi klauzula da ni u jednom pravosudnom telu nijedan sudija ili tuzilac ne sme biti clan nijedne politicke stranke ili organizacije, cak ni nevladinih organizacija. I da se odredi da ukoliko se utvrdi da je clan bilo kakve politicke organizacije automatski gubi funkciju. Isto bi trebalo da vazi za sve sluzbenike u drzavnim institucijama na polozajima nizim od ministra, njegovih zamenika i drzavnih sekretara. Sa istim principom i za gradove i opstine. Prvo, dobila bi se potpuna nezavisnost sudstva i svih sluzbenika u javnom sektoru, drugo, korupcija bi skoro nestala.
    Primer: sudija je odbijo zahtev Australijske Vlade da odlozi proces u slucaju Novaka Djokovica. To kod nas bi bilo u sadasnjim uslovima i u uslovima koje predvidja novi Ustav nemoguce zbog uticaja politike, koji ostaje i u novom Ustavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna