Autor: Blic

Info
17.01.2022.
17:04 > 17:29
Profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Biljana Srbljanović osvrnula se na slučaj "Đoković".
  • cvm

    21.01.2022 22:09
    dramaturškinja
    Dramaturškinja je valjda htela da kaže, kolko sam razumeo, da smo svi isti - siva masa, samo što je ona (i Teofil Pančić) nešto svesnija od ostalih, tako da nam ukazuje, bla, bla bla... Kakav nedostatak duha, entuzijazma i energije, a bavi se tom profesijom...
  • Halion

    21.01.2022 15:01
    @Ana Petrovic
    Je l da? Je l Novak mozda spreman da odgovara u smislu da, ako nekog tamo zarazi kovidom, i taj neko umre, da ide u zatvor u Australiji? Misliš da bi pristao na to, da se ne bi branio? Ili mozda da izdržava porodicu tog nekog do kraja njihovog života? Bas si sigurna da bi odlučio da preuzme na sebe tu vrstu posledice? Misliš da mu je do te mere stalo do slobode?
  • 002211

    20.01.2022 15:06
    SVE U TANČINE!
    B r a v o !!!
  • Lole

    20.01.2022 14:49
    Ko uopšte pita bilo koga u srbiji bilo šta o Novaku. On je ličnost za sebe. Narod se primio na vrlo primitivne oncepte. Čak i moj drugar piše: svi smo mi Novak. E nismo.
  • Ema

    20.01.2022 13:26
    Nije Biljana napala Novaka, nego samozvane Srbende koji misle da su mnogo bitni a nisu
  • Istina

    20.01.2022 12:18
    Ko i zašto uopšte pita ovu ženu da komentarise Novakovu situaciju.Nebitna je u celoj ovoj priči. Vakcinisana se, mirna je i nek fura svoj punk. Toliko!
  • PurgerNS

    20.01.2022 10:20
    biljana komentariše Novaka...kao prvo ko ju šta pitao..meni liči na ajd da malo i mene slikaju pa ću nešto lupetati ..
    Ona komentariše Novaka..ajde biljo znamo se..drž se Čede i Čanka
  • nS-Liman

    19.01.2022 20:29
    Odličan tekst

    Odličan tekst Biljane Srbljanović, gde je poentirala u centar. Naš narod sebi pridaje mnogo veči značaj nego što ga u stvari ima. Toliko smo nebitni da nas niko ne ni mrzi, ali ni ne voli previše. Isto je sa Novakom Đokovićem, izvanredan sportista, neki ga vole, neki ne vole, neki su ljubomorni, neki bi voleli da ga pobede, kao u ostalom i u hiljadu drugih sportova. Da se to desilo nekom drugom, kao npr. teniserki iz Češke, niko ovde ne bi obratio pažnju.
  • Aleksa

    19.01.2022 12:23
    Ne razumem
    Zašto Biljana Srbljanović uopšte komentariše ako ni sama ne razume šta je rekla?
  • Ana Petrovic

    18.01.2022 19:00
    Pitanje slobode
    Draga Biljana, ono za sta se Novak zalagao je - slobodan covek, a to je covek koji odgovara za svoje postupke. To je definicija slobodnog coveka, ne Srbina, bilo kog. Ocigledno niste citali nista od starih Grka. On zeli da sacuva pravo na licni izbor i da odgovara za to. Koliko znam, nije pravio nikakve konflikte u Australiji. Sa druge strane, izdati mu vizu, pa povuci je, ima dobar izraz za to u mom jeziku, nisam sigurna ko Vas je uopste naterao da komentarisete ove dogadjaje. Drzite se Vi onoga sto znate,ako znate. I pozdravite Vaseg supruga, onog Zapadnjaka jel?
  • VesnaV

    18.01.2022 16:49
    Obicna
    Ko je ova osoba zna li se nesto?
  • Dušan Stojić

    18.01.2022 14:47
    Bilja Pametodavna Isprazna
    Kao i uvek,
    pisateljka,a čujem sad i profesorka,po starom: 'ajd uz vetar!A da je tek kojim slučajem pisac,al' bi se tek onda nauzvetrisavala (".. ko sa većeg vrha uzvetar dalje uzvetrava! ").A da postavi BS/pisateljka pitanje ovako,na primer:
    Novak Đ. poštovao pravila sveta velikoga,pošto je on ,nišči, iz male,gotovo malecne zemlje,pa se grdan VAKCINISAO .E al Ruskom,SPUTNJIK vakcinom. I tako vakcinisan,da li bi predstavljao pretnju zdravlju Australijskom a i ostalom svetu? I da li bi ušao u AUS?
  • Goran

    18.01.2022 14:30
    Loše
    Puno zlobe i kompleksa u ovom tekstu. Razočarala me je sa ovim tekstom, ništa nije shvatila ali to je njeno mišljenje
  • Milan

    18.01.2022 13:26
    Ko Njegoš
    Svaka joj kao u Njegoša. Konačno da neko progovori
    istinu protiv režimskog pulena broj 1 Novaka Đokovića.
  • Sss

    18.01.2022 09:28
    Ne može biti auto- nešto što je u osnovnom značenju se već odnosi na sopstveno.
    Ne može biti auto-narciosoidan čovek, ne može biti auto-šovinista.
    Eventualno da se sklopi anti-srpski-šovinista, onaj koji negira srpski šovinizam (negira preuveličavanje srpskog naroda).
    Ali auto-šovinista ne postoji ni u jednom rečniku na svetu.

  • beli

    18.01.2022 08:26
    vakcinisan
    Vakcinisao sam se na BGD sajmu.Bila je ogromna guzva i zesca borba za vakcinu a uspeo sam jer sam krupan i jak.G.Djokovic je mogao da okrene telefon i da mu dodju kuci da ga vakcinisu.Sama vakcinacija traje oko 20 sekundi.Zasto on to nije uradio?Da je bio pametan trebao je da bude primer za sve mlade ljude koji se nisu vakcinisali verujuci njemu i ostalim antivakserima.Gospodja Srbljanovic je sjajna zena a tekstu se nema sta dodati!
  • Perica

    18.01.2022 08:18
    greška u koracima
    Jedna velika greška u prezentovanju stvari
    Nole uopšte nema stav da je bitniji ili važniji od drugih, Lepo je stao u red za vizu, kad je ispunio sve moguće i nemoguće uslove krenuo na put. Problem je politika koja sve pa i koronu pokušava da uvede u rialiti šou. I tako Nole ničim izazvan poče da se hrve sa svinjama, a ko se hrve sa svinjama ma koliko pobedio mora da se isprlja
  • Bole

    18.01.2022 08:10
    @Ptić Rugalac
    Ko o čemu, Ptić Rugalac o autošovinistima i drugosrbijancima...
  • @Ptić Rugalac

    18.01.2022 08:03
    Za nekog ko je toliko ponosan Srbin šteta je što ne poznajete maternji jezik. "Autošovinista" bi bio onaj koji "sopstveno nipodaštava druge". Lepo su vam rekli, ali "vi znate bolje" od svih drugih pa i celog sveta. Naročito bolje od sveta. Plus sve ostale jeftine copy&paste floskule. Bolje knjigu u ruke pa se obrazujte.
  • Fortifor

    18.01.2022 07:55
    Nole i ekipa
    Nole je covek koji svojom glavom razmislja... Ekipa je tu da ga podrzi ! Ovo je bilo dole u Australiji ,egzibicionizam Australijskih vlasti i dokaz da kapitalizam sa promocijom moći ipak vlada svetom. Zasto ? Pa novac je u igri sa vakcinama i Jos mozda veći ulog oko nekih teorija zavere u koje normalan čovek ne može poverovati!!! To Nole nije mogao dole da sruši... Jednostavno moralo je tako kao u pozorištu .. predstava ...
  • Sasa

    18.01.2022 07:14
    naje*asmo
    Biljana potpuno si u pravu Novak čovek ništa nije kriv, nije provocirao svojim postupcima Mislim i da je on svestan svega što si rekla. E sada je problem sa narodom koji misli da je iznad svega i svakoga i neće da shvati da nismo ekonomski tigar nego da smo daleko od tigra
  • Djuri

    18.01.2022 06:50
    Kome se obracate?
    Prvo i osnovno,svi razlicito mislimo,drugo,Jasno je da se Novak borio da ostane u australiji da igra,Ja neznam kome se vi obracate?
    Njega su deportovali,oborili sudsku odluku zasnovanu na pravu.Proglasili su njegov boravak u Australiji pretnjom po javnu bezbednost!
    Njihovo drzava ,njihovo pravo.Zasto ih braniti,sami se oni brane i vise mozda nego sto je potrebno.Pitanje je umemo li mi da se branimo od stetnog uticaja njihovih gradjana i firmi i kako?Dali vam smeta sto odredjene drzave nas i vas diskriminisu na osnovu proizvodjaca vakcine koju primimo?Dali vam smeta sto nasa drzava nepreduzima nikakve korake reciprociteta i tako omogucava brzi uvoz korone!
  • Ptić Rugalac

    18.01.2022 06:46
    @Sss
    U pitanju je nova reč, ali ta reč je nastala na pravilan i legitiman način. Slično kao u slučajevima biografija-autobiografija, destrukcija-autodestrukcija ili hipnoza-autohipnoza. Dakle, destrukcija je nagon za uništavanjem usmeren ka spolja, dok je autodestrukcija agresija usmerena ka sebi. Biografija je životopis druge osobe, dok je autobiografija biografija koju osoba piše o sebi samoj. Slično ovome, šovinizam podrazumeva nipodaštavanje drugih nacija, dok je autošovinizam nipodaštavanje sopstvene nacije. Ovo je savršeno jasno i razumljivo. Osim drugosrbijanskim autošovinistima, koji su pogođeni time što ih pojam autošovinizam savršeno opisuje...
  • Marina Popovic

    18.01.2022 06:18
    Kad njegov tata pokazuje provincializam, primitivizam, vredjanje jednog ministra netreba vise komentar ko je "seljacina" zato i jeste ovako kako Vam je u Srbiji gde seljberi vode narod ko ovce.
  • Праведник

    18.01.2022 05:45
    Није тако
    Биљана је позната по својим антисрпским ставовима исто као и Чеда Јовановић, Ненад Чанак, Светислав Басара Филип Давид, Вук Драшковић итд...... Списак је подугачак. Подсетићу читаоце да је за време литија била потписник петиције 100 плус "интелектуалаца" против Српске Православне Цркве у Црној Гори и Српског народа. На тој листи раме уз раме са Стјепаном Месићем, Изетбеговићем, Милом Ђукановићем и зар требам даље...оно што сви са тог списка баштине је неописива мржња према свему што је Српско. Сви ти људи једу са истог Сорошевог валова и као Биљана причали би о слободи! Да није смешно било би тужно.
  • Rade

    18.01.2022 02:34
    Primetio sam da ima ljudi kojima Novak ide na zivce samo zato sto ga nije sramota da kaze da je srbin i zato sto se ne izjasnjava za njihovu politicku opciju .Takvi i izmisljaju price da smo mi protiv celog sveta i da nam sve smeta .
  • Hell-Bent Flyer

    18.01.2022 01:05
    Biljana objasnila a patriJote sikću.
  • e

    17.01.2022 23:37
    da
    je srbija velika kao Nole..
  • vizze, vizze

    17.01.2022 23:28
    Ponavljaju se ovaakvi komentari: "Sve su znali i DALI VIZU. ..."

    Gospodo, očito je da niste putovali, ni pre ni sada. Viza a NAROČITO viza za AU, US, CA, UK ni slučajno nije garancija da će neko da uđe u državu. To je tek prvi korak pre nego se dođe do imigracione službe. Ovo pogotovo važi u doba pandemije gde se epidemiološke zabrane jako često menjaju. To što je Đoković 18.11 dobio NEKU vizu ne znači da mesec-i-po kasnije on ne mora da zadovoljava i neke druge kriterijume. A na tim kriterijumima je pao jer je AU imigracija samo pogledala Đokovićeve JAVNE objave i shvatila da je pozitivni PCR test lažan, samo su fini pa nisu javno rekli "država Srbija i njene institucije su glupi lažovi". A onda je tatica Đoković dolio ulje na vatru.
  • dule

    17.01.2022 23:03
    Da dodam na prethodni komentar

    https://m.youtube.com/watch?time_continue=39&v=4dJZuAHriNQ&feature=emb_logo

    Možete se složiti sa čovekom ili ne, ali evo vam primer "običnog" sportskog novinara koji em je ispratio ceo slučaj, em je dao mnogo dublju i potpuniju analizu, iz mnogo više uglova nego naša autorka.
  • Dejan

    17.01.2022 23:02
    @bole
    "Imao vizu, ispoštovao zakon."

    Da jeste, ne bi ga deportovali :) ne prastaju tamo kao ovde u srbistanu :(
    Nole jeste najbolji teniser sveta, skidam mu kapu, ali pravila su pravila...to sto ti ne moras da ih postujes ovde ne znaci da neko ima pravo da ih ne postuje u tudjoj zemlji...
  • Starko

    17.01.2022 22:30
    Zasto, jeste borba za slobodu
    Ovo sto Biljana prica bi pilo vodu kad ljudi sirom sveta, pa i u 90% vakcinisanoj Australiji, ne bi protestvovali protiv mandatorne vakcinacije i covid mera.
    To sto su oni vecinom kukavicki dozvolili da ih drze na lancu i da ih bodu koliko hoce ne znaci da osnovna ljudska prava treba daprestanu da vaze za sve na njihovoj teritoriji i da su apsolutno svi saglasni u tom smislu.
    Oni su Novaku dali izuzece, koje su posle pogazili da ne bi isaplo da nevakcinisana osoba svojim prisustvom, i verovatnom pobedom, promovise slobodu umesto njihove tiranije.
    To ne misle samo Srbi vec mnogi sirom sveta.
    A to sto je srbljanovicka opsednuta srpskom ineriornom superiornoscu, je samo dokaz da je i njena svetst zarazena istom.
  • bole

    17.01.2022 22:17
    Filozof početnk. Alo gospođo! Imao vizu, ispoštovao zakon. Nije vakcinisan, nije uslov za ulazak u zemlju. PCR u redu. Ništa posebno za sve ljude pa i za njega. Isti kao svi ljudi na svetu. Ne poseban. Ne zato što je Srbin. Šta tu nije jasno. Čemu vaša filozofija, i vaše mišljenje šta on misli.
  • montipajton

    17.01.2022 22:09
    Svega ovoga ne bi bilo da gosn alavi tatica nije digao buku i halabuku, a svi mediji zbog gledanosti i iskoristili. Novak je tu najmanje umešan i kriv, ali tatko voli keš , pa izmanipulisao celu situaciju, umesto da je kao gospodin čovek prihvatio i presedeo kod kuće, tikva se pokondirila i svom sinu napravila najgori marketing ikad. Koliko god Novak gradio ugled u svetu, tatko mu sve upropastio za jedan dan. I mi nismo nebeski narod, štaviše, daleko smo od toga, o čemu svedoči naša svakodnevnica, a ni napaćena Australija ne zna gde je, da li levo ili desno.
  • Vakcina

    17.01.2022 22:06
    Reče jedan briljantni čovek kome je Noletov otac učinio veliku nepravdu, da Novak nije baš potpuno čovek sa ove planete... Ali moramo biti svesni da smo mnoge loše stvari koje su Novak i njegova porodica evidentno učinili jednostavno zaboravili, a Boga mi, mnoge prosto prećutala i sakrili, onda slika o njemu i nije tako idealna. Pa neka 10% stoji teorija zavere da ga ne vole zato što je Srbin, ostaje dilema zbog čega ga još ne vole. Zaboravili smo mnoge loše stvari: surove psovke upućene sa terena drugom ocu Vajdi, zbog čega je ceo svet naučio naše najgore psovke, davanje otkaza celoj ekipi uključujući kuma Miljana Amanovića, dovođenje gurua Pepe Imaza, organizovanje turnira u Beogradu u sred pandemije kad su se zarazili i neki teniseri što je veći deo teniskog sveta osudio, diskvalifikacija sa US opena, piramide u Visokom, a da i ne pominjemo dil sa SNS-om oko davanja prostora oko kule Nebojša na Kalemegdanu...
  • Sss

    17.01.2022 21:59
    Шовинизам је претерани патриотизам и веровање у националну супериорност и славу. (Wikipedia)

    Dakle NE MOŽE postojati auto-šovinizam, ako se pod time podrazumeva kritika sopstvenog naroda.
  • Izdajnik

    17.01.2022 21:55
    Minusi na normalne komentare na zalost pokazuju zasto smo vec dugo vremena prikovani za dno civilizacije.
  • Rile

    17.01.2022 21:47
    Ajde iskreno.da je na mestu NOLETA bio Nadal ili Federer da li bi se svi složili da je ao i australijanci i pravu.TEŠKO.Negde je greška i ....jbg
  • Zebra

    17.01.2022 21:44
    Borba za slobodu? Čega? Reka od MHE? Slobodu života od Rio Tinto? Slobodu od SNS terora? Sloboda da promovišeš antivax bez da razumeš posledice? Sloboda da zauzmes mesto nekome u bolnici? Sloboda da svako misli da je doktor, biolog, naučnik? Svako treba da bude primer u onome u čemu je najbolji i za šta se školovao.
  • jbt

    17.01.2022 21:28
    Jezivo je koliko funkcionalno nepismenih ljudi ostavlja komentare.

    Ipak, ovaj je hit: "Gospođo pobrkali smo teze, kažete da Srbi nisu nešto ili ništa posebno, a zašto im onda smetamo ako smo najbolji u nečemu."
  • Nole

    17.01.2022 21:22
    Promena
    Mora kod Noleta da se desi promena ili će biti brzo zaboravljen upravo od onih koji ga sada pro forme najviše podržavaju. Od normalnog čoveka stvaramo nadčoveka počev od njegove porodice, političara a posebno od novinara i analitičara koji se utrkuju da mu se uvuku u ... Nije sporna Noletova sportska veličina, ali neka tako i ostane. Sve drugo je idolopoklonstvo.
    Potpuno sam saglasan u svemu što je g-đa Srbljanović rekla.
  • Vv

    17.01.2022 21:15
    Molba
    Zašto nam gospođa ne kaže nešto o svojoj slobodi....
  • Кловнократија

    17.01.2022 21:13
    влада
    Свуда, али неће да припомогне да се лепе професорке муче око глупих тема. И да напоменем, професорка је за мене баш посебна.
  • Dragan

    17.01.2022 20:59
    Ah
    Od praistorije Srba je tako.Svi su krivi samo on kriv nije.Ako izgubimo u fudbalu kriv sudija.Volimo preko reda više nego Leba.Eto i predsednik izuzetak i "usrećio" ovu državu.Živelo kršenje zakona,ustava.Nole nije niti će biti naš on je u Monaku koji živi od njegovih para u bankama i poreza koji plaća.Staro svetsko pravilo"građanin si one države gde plaćao porez".On je hiljaditi Srbin no 1.Počelo je pre 35g sa Dalipagićem,Boba Živojinović itd.Sirot narod nema ništa sa čim se ponositi, diže toteme.Što reče bivši "ne znamo da radimo,al znamo da se bijemo".Posle bitke došli šumari i rasterali bratiju.
  • Goran

    17.01.2022 20:55
    Biljana je u pravu.
    Kao i obično Srbi imaju svoju istinu. Australijanci ni svojim sopstvenim državljanima nisu dali da se vrate kući u jeku pandemije pa će sada zbog Djokovica kršiti vlastite zakone.
  • Masa

    17.01.2022 20:43
    Posle bitke svi generali.
    Gospodja je sad i psiholog sta li?
    Nisam antivakser, vakcinisana tri puta ali
    Novaku je Australija dala vizu, niko drugi. Sve su znali i DALI VIZU.
  • Ex NS

    17.01.2022 20:23
    Bravo
    Bravo za prof Srbljanovic, pravo receno!
  • Peki

    17.01.2022 20:16
    Idemo Nole !
    Pa , slažem se, sa gospodičnom .
    Čovek je otišao na turnir , gde je pozvan da bi radio svoj posao .
    U dokumentaciji za vizu , gde je postavljeno pitanje dali je osoba koja aplicira za ulazak u zemlju , putovala u inostranstvo u zadnjh 14 dana , gde odgovara da nije , što nije bila istina !
    Uz pritisak Australijske javnosti , sled dogadjaja je za normalan svet apsolutno logičan .
    IDEMO - dalje !
  • Nenad

    17.01.2022 20:15
    Kocka je bačena
    Na stranu što su Đoković i njegov tim napravili nekoliko ozbiljnih, glupih i nepotrebnih grešaka u koracima, Australija se nije ponela kao zrela, uređena i pravna država, nego baš kao neka poslednja balkanska prćija. U celom procesu nije bilo ni zrna razuma,samo dnevna politika i masovna histerija. Žalosno je stanje svetskog duha trenutno. Objašnjenje za presudu da će Đoković "potencijalno uzburkati antivakserska osećanja" će ući u istoriju kao trenutak i prekretnica kada se mišljenje počelo sankcionisati.
  • Banderas@

    17.01.2022 20:15
    Tacno
    Slazem se..samo sto Nole nije nista od gore navedenog..Pismen posten sportas zdrav Srbin..potjeran od "Časnih zapadnih demokrata"
    urednih konkvistadora, kauboja ,inkvizicije ,križara,Austrougara, nacista,Nato agresora..i ovih domacih beskicmenjaka za saku dolara
  • @Banderaš

    17.01.2022 19:59
    Banderaš
    17.01.2022 • 19:26
    Istini u oči
    U srbiji živi 40% nepismenih i 30%polupismenih(mogu da čitaju,ali ne mogu shvatiti o čemu se radi u textu).
    Gospođa je potpuno u pravu,a to što srbi ne znaju da postoji i drugačiji svet osim ovakvog srpskog sveta,to nije problem sveta nego srba. Ratovi,nasilje,pljačke,laži,prevare,uvrede,to su srpski svet,a trebalo bi da budu ljubav,poštenje,poštovanje,obrazovanje,pismenost.
    Međutim,srbi nemaju od koga da nauče vrednosti života,Srpska pravoslavna crkva se udaljila od Hrista i Hristovog učenja i predstavlja organizaciju koju narod ne zanima već samo lično bogaćenjem i ličnim opstankom. Srpski političari su uništili školu,sudove,umetnost,obrazovanje,za rad svoje lične koristi tako da je narod prepušten ulici,pinku,nasilju,besnilu i bahatošću. Ipak,mora doći do promena,samo što se dese pre nego što nestanemo kao narod.

    Bravo!!!
  • Zainteresovana

    17.01.2022 19:54
    Njoj bas nema pomoci.
    Tuzan slucaj.
  • Jovana

    17.01.2022 19:48
    Hm
    Ne svidja mi se ovaj tekst niti njeno misljenje. Ali Novak nije smeo da laze u prijavi za vizu da nije bio u drugim drzavama kad jeste, ako je to uslov za vizu. On je javna licnost I jedino kad je u svojoj kuci nije pod okom javnosti. I nije trebao da objavljuje da ima medicinsko izuzece, vec da udje tiho u Australiju. Takodje nije trebao da govori da se nije vakcinisao, vec da taj info zadrzi za sebe I on I cela familija. Ponasaju se kao deca cela familija, ako ne ume sam, onda neka plati par miliona nekom sposobnom da ga savetuje sta I kako u tom smislu. On je uvek do sada bio odmeren, ne znam sta mu bi.
  • Zaludna

    17.01.2022 19:47
    Postovana,
    i ovaj Vas pogled je samo subjektivan i Vas ugled i nekadasnji sjaj iskoristen da se pridoda jos jedan grumen blata na Djokovica. Bilo bi casnije i mudrije da ste ostali neopredeljeni u ovoj stvari, hrabrosti vise nemate za istinu, to je odavno jasno.
  • Lolo

    17.01.2022 19:29
    Gospoja Srbljanovic je uvek dobrodosla u Novi Sad.
  • Boi

    17.01.2022 19:26
    I stvarno svi samo kuku-lele, nepravda zapada, mrze Srbe...a niko da kaze pa cekaj ajde da proverimo da li je Nole stvarno bio pozitivan i isao medju ljude ili je lazirao test. Objektivnost se u Srbiji smatra izdajom.
  • Banderaš

    17.01.2022 19:26
    Istini u oči
    U srbiji živi 40% nepismenih i 30%polupismenih(mogu da čitaju,ali ne mogu shvatiti o čemu se radi u textu).
    Gospođa je potpuno u pravu,a to što srbi ne znaju da postoji i drugačiji svet osim ovakvog srpskog sveta,to nije problem sveta nego srba. Ratovi,nasilje,pljačke,laži,prevare,uvrede,to su srpski svet,a trebalo bi da budu ljubav,poštenje,poštovanje,obrazovanje,pismenost.
    Međutim,srbi nemaju od koga da nauče vrednosti života,Srpska pravoslavna crkva se udaljila od Hrista i Hristovog učenja i predstavlja organizaciju koju narod ne zanima već samo lično bogaćenjem i ličnim opstankom. Srpski političari su uništili školu,sudove,umetnost,obrazovanje,za rad svoje lične koristi tako da je narod prepušten ulici,pinku,nasilju,besnilu i bahatošću. Ipak,mora doći do promena,samo što se dese pre nego što nestanemo kao narod.
  • dule

    17.01.2022 19:22
    Pročitao sam originalni tekst.

    Da budem iskren, ako je isključivo namenjen srpskoj publici i njenom doživljaju ovog slučaja tu generalno nemam veće zamerke. Bilo bi lepo da je to navedeno u tekstu, ali bože moj.

    Ako je pak ideja autorke bila da da celokupan osvrt na ovu zanimljivu epizodu, moram da kažem da je tekst površan i nezreo.

    Površan, zato što je više nego očigledno da se autorka uopšte nije upoznala sa detaljima sličaja. Ne čak ni detaljima.

    Nezreo, zato što ovaj slučaj ustvari jeste prilično vezan za lične slobode u ovom kovid svetu, i jeste primer šta je sve neka vlada spremna da uradi pojedincima koji se ne slažu sa trenutnom agendom (koja čak nije ni zakonski obavezna).

    Ne znam da li je autorka svesna, ali širom sveta kompanije bez ikakvih posledica otpuštaju radnike koji se nisu vakcinisali. SAD, Australija, Kanada. Novak Đoković će živeti prilično udobno čak i da nikad više ne odigra takmičarski meč. Međutim, šta će biti sa ljudima koji žive od plate do plate, da li oni imaju pravo na slobodu, da li oni imaju pravo na rad, a samim tim i pravo na život?
  • Ђорђе Ивковић

    17.01.2022 19:20
    Логика слепе мишице
    У опште није тема да ли скандал има везе са "борбом за слободу".
    Неспорно је да нема везе са:
    1. Правном државом
    2. Спортским фер-плејом
    Има везе са:
    1. Расизмом
    2. Малтретирањем и/или мобингом
  • Slucaj

    17.01.2022 19:19
    Bravo. Na zalost, mnogi nisu shvatili.
  • Ko o cemu

    17.01.2022 19:13
    .
    Gospodja je zanemarila jednu cinjenicu da Novak nije otisao na turnir zato sto je Srbin vec svetski br.1 , a tretiran je na nedopustiv nacin od velikih legalista i demokrata!Svaka nacija ima svoj specifikum i razlog za ponos,ali ni jedna kao nasa nema toliko osoba koje su spremne da pljunu na sopstveni narod i na svoje!
  • Mima

    17.01.2022 19:12
    Kompleksi su čudo
    Eto, ja biram pre da se divim Novaku nego ovoj ženi Bravo, "profesorka", bravo, opet ste prevazišli sami sebe!
  • Shimmy

    17.01.2022 19:05
    LUPETA!
    Svako danas moze da pise sta hoce, problem je sto se upravo mnogim nebulozama daje na vaznosti!
    Kao antipatriota, i antinacuonalista, izjavljujem da ova zene nema veze sa logikom.
    Jesu li pustili druge sa istim propustima? Jesu.
    Jesu li mu prvenstveno dali dozvolu dozvolu da ode? Jesu.
    Sa druge strane, Nole, sa toliko para i iskustva mogao si se bolje spremiti malo!
    Jesi li cackao mecku sa rio tintom?
    Jesi.
    Jesi li cackao mecku sa asocijacijom tenisera? Jesi.
    Jesi li cackao tirane ne odrekavsi se svog telesnog integriteta? Jesi.
    Moglo je to bolje da se sve odigra...
  • 312

    17.01.2022 18:56
    Na zalost, u pravu je!
    " Filozofija palanke ", je tuzna sudbina Srbije.
  • Marko

    17.01.2022 18:56
    Sve što je rekla stoji. Pametno i lepo rečeno. I da primetim: gospoja se vratila na prethodna podešavanja, ili?
  • Genie

    17.01.2022 18:53
    Mi Srbi ističemo svoj rod čak i u prezimenu !
  • Pa

    17.01.2022 18:51
    Gospodo
    Srbi jesu posebni jer se u dubini svoje pravoslavne duse(iako 90%ne ide u crkvu)bore protiv nametnutih pravila imperija pokoroavanja..Srpski indetitet pociva na Kosovskom zavjetu .Borbi za SLOBODU ZLATNU i KRST CASNI ..Naravno da nisu svi srbi..SRBI. da nemaju suzu kada slusaju Boze pravde, da zaplacu nad sudbinom izbjeglih i stradalih u Hr BiH KIM..Slazem se s vama u jednoj istini, a to je da u Srbiji trenutno ima mnogo napacenog postenog naroda koji nema za hleb A o njima na TV i medijima ni riječi..Ipak Novak je u ovom slucaju žrtva novog svjetskog poretka koji GAZI SLOBODU POJEDINCA I SVIH NARODA DRZAVA KOJI SE NEPOKORAVAJU....
  • Rade

    17.01.2022 18:46
    Gospodjo ne trpajte u isti kos ljude koji su ponosni sto su Srbi kojih ima dosta sa nacionalistickim olosem koji pokusava da skrene paznju na sebe .Ovo razvlacenje i ponizavanje coveka koji je postupio onako kako su mu rekli organizatori turnira nema veze sa slobodom i jednakoscu .
  • branislav

    17.01.2022 18:35
    Pošten
    Shvati jednom da je Novak jedini pošten za razliku od bar polovine sportista u svim sportovima koji su se lažno vakcinisali!!!
  • Mirjana Stefanovic

    17.01.2022 18:32
    jadno i sterilno
    Salonski monolog iz udobne fotelje, koji ne vidi ovaj narod.
  • Publika

    17.01.2022 18:25
    Evo me, tu sam!
    Zašto se ova žena oseća pozvanom da komentariše sve i svakoga? Naš fundamentalni problem je možda taj što imamo eksperte za sve. Možda je Biljana dobra u svom poslu ali očigledno nije ekspert ni za pravne nauke ni za nadležnost organa u Australiji ni za to kuda idu kampanje njihovih političara koji su sada pred izborima. Ako je uopšte pratila šta se dešavalo dole nije joj do kraja jasno, jedino tako može da kaže da je Đoković tražio poseban tretman. Ne razumem čemu doprinosi njena kolumna puna kiča i jeftinih provokacija, osim ako je možda ponovo htela da upeca neko gostovanje.
  • a

    17.01.2022 18:24
    be
    ljudi obrazovani ,ucili skole, zavrsavali fakultete...mozes misliti mlati lopticu po ceo dan sada je on jaci od zakona i pravila neke drzave,nije to horgos i kelebija da zove rodju ,rodja priku a prika kolegu...
  • 021

    17.01.2022 18:23
    Ko je ova i kakvih dodirnih tacaka ima sa profesionalnim tenisom?
  • Djomla

    17.01.2022 18:23
    Samo mali propust
    On je profesionalni sportista koji je imao vizu kao I ranije.dosao na takmicenje eeeejjj...nije usao da svercuje zasticene vrste ili ne daj boze da pravi rudnik.
  • Ubogi srpski seljak

    17.01.2022 18:19
    Antiteza
    Niti sebe smatram posebnim niti mrzim ceo svet,a moje je pravo i da ga nevolim.Niti mi Novakovo učešce ili neučešce ide u đžep niti iz đžepa.Da je Novak poseban,jeste poseban.Da je Srbin,jeste Srbin(bar ima srpsko državljanstvo)Da mi je žao što nece udarati reketom,žao mi je.Kakvu percepciju Novak ima,ne znam( njegova individua).Ali zato ovoj gospodji je duševna hrana da sve Srbe prestavi kao jednocelijske organizme (amebe)sa urodjenom genetskom bolešcu(ludilom).Moje je pravo da se ne mirim sa tom dijagnozom.
  • Zoro

    17.01.2022 18:15
    Ajde
    Gospođo pobrkali smo teze, kažete da Srbi nisu nešto ili ništa posebno, a zašto im onda smetamo ako smo najbolji u nečemu. Novak ima svoj život, svoje rituale i potpuno je neškodljiv, nikom nije ništa ukrao, niko mu nije ništa poklonio, sve što je napravio napravio je odricanjem, mukotrpnim radom i onda kao takav nekom smeta, a pomogao je nebrojeno puta, gde god je bilo potrebno, ne pitajući ni za veru ni boju kože...
  • Ksi

    17.01.2022 18:13
    Ma bre bravo!
  • Analiticar

    17.01.2022 18:13
    Biljana Srbljanovic je u radnom timu premijerke Brnabic, ovo je i strategija vlasti. U isto vreme neki predstavnici vlasti podrzavaju Djokovica a drugi ne.
  • Novosadjanka

    17.01.2022 18:11
    Zlocko
    Hejt ne bi bio potpun da se i Zlocko nije javio da malo pljucne, to joj je dusevna hrana. Kako zracis tako privlacis. Vidi se na kraju teksta da je ipak najvise bole tudji posteno zaradjeni milioni, pa sta da se radi, bez tvoje delatnosti se moze ziveti, baci se na neku proizvodnju.
  • Ivana S

    17.01.2022 18:11
    Slazem se
    .
  • Ns

    17.01.2022 18:08
    Uhvatili je s drogom. Sve proslo bez kazne. Neka samo ona ne daje izjave.
  • Da

    17.01.2022 18:08
    Bravo!
  • Šestosrbijanac

    17.01.2022 18:07
    Tačna dijagnoza
    Profesorka je pogodila u centar. Ovo je apsolutna istina. Za rodoljube i branioce srBstva: nisam obožavalac profesorke, a još manje autošovinista (ma šta ta besmislena kovanica znači), ali mislim svojom glavom i posmatram svet oko sebe.
  • Zrenjaninac

    17.01.2022 17:59
    U pamet, ženo
    Srami se Srbijo kakve komentare ostavljaš za najboljeg sportistu planete, našeg Noleta. Taman i da nije u pravu, moramo biti uz njega, a ne da gledamo šta jede, pije, kako spava, s kim se druži, šta je ovo ili ono uradio. Svi smo najpametniji, a zaboravljamo koliko je ovaj čovek učinio i za Australiju kad je gorela, Italiju kad je pala na kolena zbog korone, koliko je pomogao našoj bolesnij deci, bolnicama, manastirima, običnim ljudima... Samo sloga...
  • cokanj

    17.01.2022 17:49
    Bas
    Jadno.
  • ?

    17.01.2022 17:47
    @Bns
    "... je redak primer autošoviniste na turbo pogon."
    ???
    Nažalost, ne baš redak primer glupavog srBskog komentatora...
  • Obavezna

    17.01.2022 17:46
    Vakcinacija
    Vreme je za obaveznu vakcinaciju samo jos da pronadjemo efikasnu vakcinu.

    Ne mora da bude srpska
  • Луцифер

    17.01.2022 17:43
    Иначе Србљановићку не могу да смислим ни са пола киле нутеле преко, али слажем се овде.
  • Žak

    17.01.2022 17:42
    Sve je tačno.
  • Sofija

    17.01.2022 17:40
    Svako bice razlicito ucitava i interpretira informacije iz energetskog polja.tako i Srbljenovic.ovo je njen stav.ne znam samo po cemu je zasluzio da se ovde istakne.poslednjih godina je imala poprilicno skretanja paznje na svoje ponasanje,moral i etiku.za jednu profesorku i previse:)malo podseca na ulogu zirija Branislava Lecica:)
  • Mrcke

    17.01.2022 17:35
    Slažem se ja da nismo posebni, ali bih voleo da znam, jel ova gospođa posebna, pa zato nije odgovarala za posebno psihoaktivnih supstanci, ili bi isto prosli svi mi neposebni da smo pali sa belim u džepu?
  • Jevsevije

    17.01.2022 17:16
    Opet
    Ovo ima jedino veze sa slobodom.
  • Goca

    17.01.2022 17:16
    Novak
    Profesorka vrlo povrsno objasnjava pricu koju mozda ne razume, ali neka obrati paznju na pojasnjenja Vedrane Rudan.
  • NS

    17.01.2022 17:14
    Bravo!
  • Kać

    17.01.2022 17:14
    Bravo profesorka, ovim je sve receno. Nadam se, to bi bilo jako dobro, da ce ovo procitati i nas predsednik. Jedino, nisam siguran da ce on to razumeti.
  • Goca

    17.01.2022 17:11
    Novak
    Smeta crnac u belom sportu. Podela sveta.
  • Taras Buljba

    17.01.2022 17:04
    Zena je sve lepo rekla. Ocekujem sad zestok udar dezurnih patriota, botova, sendvicara, AVaxa i Novax fanatika. Kod nas moze da radi ko sta hoce, u svetu postoje pravila i ona vaze za sve. Ako je u XXI veku nase opredeljenje da je zemlja ravna ploca i da je vakcina djavolja rabota, onda cemo takav srednjovekovni tretman i imati. Ako se ponosimo cinjenicom da smo treci na svetu po visku smrtnosti tokom korone i sa 50.000 prekobrojnih smrti, onda i treba da nestanemo sa lica zemlje. Svakom po zasluzi.
  • Bns

    17.01.2022 17:02
    Autošovinista
    Gospođa/ica je redak primer autošoviniste na turbo pogon.
  • Marija

    17.01.2022 16:57
    Lepo rečeno
    Lepo rečeno, slažem se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna